
Mød holdet bag vores reje test
Peter står bag vores test af rejer.

Peter Skjødt
Sådan har vi testet rejer
-
To produkter af hver rejetype blev tøet/afdryppet, og deres indhold sorteret i antal hele rejer, delte rejer og skaller. De hele rejer tælles og vejes for at finde gennemsnitsvægten af en reje.
-
Ved tørstofmålinger blev 50 gram af hver type reje hakket, hvorefter 3 gram blev udtaget. De hakkede rejer blev placeret i ovn ved 105 °C i 24 timer, hvor de blev vejet før og efter ovntørring.
-
Smag, tekstur, udseende og lugt er vurderet af 3 dommere.
Alle rejerne blev vurderet på en 9-punktsskala 2 gange, da det ellers kan være svært at vurdere de første rejer, der testes.
Dommerne vidste ikke, hvilke produkter der blev smagt på.
-
Vægtafvigelse er et udtryk for, hvor meget den på emballagen oplyste nettovægt afviger fra den målte drænede vægt.
-
- Udseende, duft, smag og tekstur: 80 %
- Andel hele rejer: 10 %
- Vægtafvigelse: 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Røget laks: Det skal du vide, når du køber
Røget laks er en klassiker på frokostbordet. Men hvordan smager en god røget laks? Er det sundt? Og hvilke uønskede stoffer kan laksen indeholde?

Rejer: Sådan får du den bedste smag
Hvordan får du de bedste rejer til rejemadden eller rejecocktailen? Det handler naturligvis om de rejer, du køber. Men også om, hvordan du behandler dem.

Rejer: Bedste på frost og i lage
Skal du vælge rejer fra frost eller rejer i lage? Forbrugerrådet Tænk tester rejer, og vi peger her på de bedste rejer fra både frost og lage.

Rejer: Snydes du af vægten?

Smagstest: Undgå denne sure reje
I Forbrugerrådet Tænks smagstest af rejer smagte ét mærke for surt. Ét andet mærke smagte ikke af nok af rejer. Find ud af, hvilke rejer du skal undgå.