Test af rejer på frost og lage - Hvilke smager bedst?
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Rejer

Smager rejer fra frost eller rejer fra lage bedst? Og hvor får du de flotteste og største rejer? Vi tester ti slags rejer fra frost og lage.

Testet d. 10. december 2018

Forbrugerrådet Tænk har testet ti forskellige mærker af rejer – fem på rejer fra frost og fem rejer i lage fra køl. Alle er købt i danske supermarkeder. 

Rejerne er blindsmagt af eksperter.

Umiddelbart efter indkøb blev rejerne opbevaret på frost ved min. -20 °C eller i køleskab ved 2 °C. Op til testene blev de frosne rejer optøet.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores reje test

Peter står bag vores test af rejer.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet rejer

  • To produkter af hver rejetype blev tøet/afdryppet, og deres indhold sorteret i antal hele rejer, delte rejer og skaller. De hele rejer tælles og vejes for at finde gennemsnitsvægten af en reje.

  • Ved tørstofmålinger blev 50 gram af hver type reje hakket, hvorefter 3 gram blev udtaget. De hakkede rejer blev placeret i ovn ved 105 °C i 24 timer, hvor de blev vejet før og efter ovntørring.

  • Smag, tekstur, udseende og lugt er vurderet af 3 dommere.

    Alle rejerne blev vurderet på en 9-punktsskala 2 gange, da det ellers kan være svært at vurdere de første rejer, der testes.

    Dommerne vidste ikke, hvilke produkter der blev smagt på.

  • Vægtafvigelse er et udtryk for, hvor meget den på emballagen oplyste nettovægt afviger fra den målte drænede vægt.

    • Udseende, duft, smag og tekstur: 80 % 
    • Andel hele rejer: 10 % 
    • Vægtafvigelse: 10 %