Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Energidrikke

Energidrikke som Red Bull, Cult og Monster har et højt indhold af koffein. Er der forskel på energidrikke og hvor meget koffein og sukker de indeholder?. Se vores test og få svar. Testet: 6. September 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af energidrikke.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Test facts

Sådan har vi testet energidrikke

Forbrugerrådet Tænk har foretaget en deklarationstest af 26 energidrikke fundet på det danske marked.

Disse energidrikke har vi testet.

Energidrikkene er købt i supermarkeder, kiosker og specialbutikker. De er udvalgt, så de dækker markedet bredt.

Følgende mærker er testet:

Booster, Colossus, Cult, Energi, Kong Strong, Monster, Nocco, Nova organic energy, ONE, Organique, Red Bull, SMAG, State, Strong, The organic energy project, X Ray

Hvad er koffeinindholdet i energidrikkene?

I testen har vi kigget på indholdet af koffein, og hvor koffeinen i energidrikken stammer fra. Koffein kan komme fra naturlige kilder som for eksempel kaffebønner, grøn te og guaranaekstrakt. Koffein kan også fremstilles syntetisk.

Sukkerindhold

I testen ser vi på sukkerindholdet af energidrikkene. Nogle energidrikke kan have et højt sukkerindhold, andre indeholder sødemiddel. I testresultaterne kan du se og sammenligne sukkerindholdet på de enkelte energidrikke.

Tilsatte næringsstoffer

Nogle energidrikke er tilsat vitaminer og andre vitaminlignende stoffer. Under tilsatte næringstoffer kan du se, hvilke andre typer af stoffer der er tilsat.

Energidrikkene er ikke bedømt

Energidrikkene er samlet alfabetisk i skemaet, og vi har ikke foretaget en vurdering og rangering af dem. Energidrikke er ikke produkter, Forbrugerrådet Tænk anbefaler, og vi anbefaler derfor heller ikke den ene energidrik frem for den anden.