Test af energidrikke - hvor højt er koffeinindholdet?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Energidrikke

Energidrikke som Red Bull, Cult og Monster har et højt indhold af koffein. Er der forskel på energidrikke og hvor meget koffein og sukker de indeholder?. Se vores test og få svar.

Testet d. 6. september 2021

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Energidrikke

Forbrugerrådet Tænk har foretaget en deklarationstest af 26 energidrikke fundet på det danske marked. Energidrikkene er købt i supermarkeder, kiosker og specialbutikker. De er udvalgt, så de dækker markedet bredt.

Følgende mærker er testet:

Booster, Colossus, Cult, Energi, Kong Strong, Monster, Nocco, Nova organic energy, ONE, Organique, Red Bull, SMAG, State, Strong, The organic energy project, X Ray

Energidrikkene er samlet alfabetisk i skemaet, og vi har ikke foretaget en vurdering og rangering af dem. Energidrikke er ikke produkter, Forbrugerrådet Tænk anbefaler, og vi anbefaler derfor heller ikke den ene energidrik frem for den anden.

Mød holdet bag vores energidrik test

Peter, Stella og Elise er holdet bag vores test af energidrikke.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet energidrik

  • I testen har vi kigget på indholdet af koffein, og hvor koffeinen i energidrikken stammer fra. Koffein kan komme fra naturlige kilder som for eksempel kaffebønner, grøn te og guaranaekstrakt. Koffein kan også fremstilles syntetisk.

  • I testen ser vi på sukkerindholdet af energidrikkene. Nogle energidrikke kan have et højt sukkerindhold, andre indeholder sødemiddel. I testresultaterne kan du se og sammenligne sukkerindholdet på de enkelte energidrikke.

  • Nogle energidrikke er tilsat vitaminer og andre vitaminlignende stoffer. Under tilsatte næringstoffer kan du se, hvilke andre typer af stoffer der er tilsat.

  • Energidrikkene er samlet alfabetisk i skemaet, og vi har ikke foretaget en vurdering og rangering af dem. Energidrikke er ikke produkter, Forbrugerrådet Tænk anbefaler, og vi anbefaler derfor heller ikke den ene energidrik frem for den anden.