Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Yogamåtter

Yogamåtter skal kunne holde til vrid, stræk og svedige hænder. Vi har testet 15 yogamåtter, for holdbarhed og uønsket kemi. Testet: 29. Oktober 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af yogamåtter.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Test facts

Sådan har vi testet yogamåtter

Vi har testet 15 yogamåtter, der er fire-fem mm tykke. Yogamåtterne er testet i et teknisk og et kemisk laboratorie samt af yoga-udøvere.

Holdbarhed

Holdbarhed er test af slidstyrke, rivstyrke samt gennemboringsstyrke af yogamåtten, både fra ny samt efter at have været opbevaret varmt noget tid.

Bæreevne

Bæreevne er en bedømmelse af yogamåttens evne til at beskytte mod underlaget. Hvor meget synker yogamåtten under en given vægt, og i hvor høj grad mærker man gulv og ujævnheder igennem yogamåtten

Skridsikkerhed

Skridsikkerhed både af måtten på gulvet samt af tørre og fugtige fødder og hænder på måtten er testet i laboratorie og af brugere.

Fugt

Fugt er en undersøgelse af, hvor meget fugt yogamåtterne optager, og hvor fug­tige de føles, hvis de undervejs i yogatimen bliver våde, fordi man sveder.

I brug

I brug er en bedømmelse af yogamåtten fra minimum fire forskellige testpersoner, der har brugt måtterne i deres yogatimer.

Uønsket kemi

Uønsket kemi er en analyse af en række problematiske kemikalier. Yogamåtter af plast er undersøgt for indhold af PAH’er (tjærestoffer), ftalater, flamme­hæmmere og phenolforbindelser. Yogamåtterne af naturgummi er under­søgt for indhold af allergifremkaldende latexproteiner samt nitroaminer og nitroserbare stoffer.

Indholdet af de uønskede stoffer i yogamåtten er målt og bedømt. Vi kender ikke til afgivelsen af stofferne fra yogamåtterne.

Disse yogamåtter har vi testet

I testen har vi indkøbt yogamåtter i forskellige forretninger og på nettet. Vi har testet følgende mærker:

Abilica, B Mat, Bodhi, Casall, Coop, Energetics, Flying Tiger, Gaiam, Jade Yoga, Kilberry, Manduka, Sports Pharma, Yogiraj

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Holdbarhed 20 %
  • Bæreevne 20 %.
  • Skridsikkerhed %
  • I brug 20 %
  • Fugt 10 %
  • Uønsket kemi 10 %

Større indhold af uønsket kemi trækker den samlede bedømmelse ned.

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research and Testing, ICRT.

Holdet bag vores yogamåtte test

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Stella Staunstrup

Studentermedarbejder
Test og analyse