Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Se testen af otte højstole. De høje barnestole er testet for sikkerhed, ergonomi og uønsket kemi. Se hvilken der bliver Bedst i Test.
Testet d. 23. maj 2022
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Vi har tidligere testet højstole. testprogrammet er ændret en smule, derfor er testresultaterne ikke sammenlignelige. Er du på jagt efter en brugt højstol, så kan du måske finde den her, hvor vi også viser stole, der ikke længere er i handlen.
2i1
Nomi
Gråval
Sienna højstol
Clikk
Steps
Tripp Trapp
Seat
Vi har testet et udvalg af højstole fra det danske marked på et testlaboratorie. En ergoterapeut har vurderet stolene og forældre med børn har brugertestet barnestolene.
Alle stolene er testet i den udgave, der er beregnet til børn fra ca. 6 måneder – eller fra når barnet kan sidde op selv - og frem til de er 3 år.
De testede stole er fra : BeKids, Evomove, Ikea, Kinderkraft, Stokke Trip Trap, Stokke Steps og Ziza
Til nogen af stolene er der brug for et separat babyset, for at de små børn kan sidde sikkert i stolen. Babysettet er med i testen, det samme gælder en eventuel sele, bakke og hynde til stolen, både hvis det medfølger eller tilkøbes separat.
Stine og Mariane er holdet bag vores test af højstole. Vi har fået hjælp til testen af autoriseret ergoterapeut Bettina Gerbola.
Ergonomi og komfort er vurderet af en autoriseret ergoterapeut. Stolene er testet med 3 børn i alderen 8 måneder, 4 år og 6 år.
Ergoterapeuten har set på stolenes udformning i sin helhed og har vurderet rygstøttens indstilling og støtte til barnets ryg.
Sædet er tjekket for, om det tillader barnet at bevæge sig i stolen og have en god blodgennemstrømning til benene.
Fodstøtten er undersøgt for, om den lader barnet hvile hele foden.
Generende dele har ergoterapeuten set efter. Det er undersøgt, om generende dele begrænser barnet i at få en god siddestilling ved spisebordet.
Sikkerhed og stabilitet er testet efter europæiske sikkerhedsnormer.
Stolene er undersøgt for:
Stole, der kan laves om til en lav stol, er også testet for stabilitet af den lave stol.
5 par af forældre med børn i forskellige aldre mellem et halvt og tre år har prøvet stolene og samtidig bedømt, hvor gode de er i brug.
De har blandt andet bedømt
Derudover har eksperter bedømt hvor lette de er at samle samt at rengøre.
En brist på sikkerheden og stolens stabilitet trækker den samlede bedømmelse af stolen ned.
En baby må sidde i højstol, når den kan sidde selv, det er typisk fra omkring seks måneder. Det er vigtigt at du vælger en højstol, som er sikker og er ergonomisk god for det lille barn,
Forbrugerrådet Tænk har testet højstole, som er beregnet til bør fra ca. 6 måneder- 3 år. I testen ser vi på sikkerhed, ergonomi og brugervenlighed.
Du skal vælge en højstol, som er sikker og ergonomisk god for dit barn. Det er fx vigtigt at det lille barn har en god fodstøtte og god rygstøtte.
Se efter, om stolen er mærket med EN14988, som er en sikkerhedsmærkning, som viser, at stolen lever op til den europæiske sikkerhedsstandard for højstole.
Du kan få flere råd i vores artikel Sådan vælger du en god og sikker højstol
Forbrugerrådet Tænk har testet otte højstole. Vi anbefaler to højstole, hvor af én bliver Bedst i Test. Vælg gerne en højstol, som du kan bruge til flere børn, eller vælg en brugt højstol af en god kvalitet.
De to højstole vi anbefaler er begge gode stole, du med fordel kan købe brugt.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Hvilken højstol er bedst? Vi har testet otte højstole. Se her, hvilke barnestole vi anbefaler, når den lille skal sidde med ved bordet.
Er du på jagt efter en brugt højstol, så vær opmærksom på disse syv højstole, som er dumpet i vores tidligere test.
Hvornår må din baby sidde i højstol? Og hvordan tjekker du, om højstolen er sikker og ergonomisk korrekt for barnet? En grundig gennemgang får du her.