Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Har du penge stående i banken, kan du sætte dem på en opsparingskonto og få en højere rente. Men hvor får du den højeste rente? Vi har testet opsparingskonti i 24 banker.
Testet d. 26. februar 2024
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Opsparingskonto
Sætter du din opsparing på en opsparingskonto, vil du få en højere rente end på den almindelige bankkonto. Der findes både opsparingskonti med variabel rente, hvor banken i princippet kan ændre renten fra dag til dag, og opsparingskonti med fast rente, hvor du mod at binde dine penge i en periode får en lidt højere rente.
Vi har testet disse opsparingskonti:
Vi har testet opsparingskonti fra 24 forskellige pengeinstitutter – blandt andre Nordea, Danske Bank, Santander Consumer Bank og mange flere.
Krav om NemKonto
Flere banker har krav om, at man har sin NemKonto i banken, før de vil åbne en opsparingskonto med positiv rente til en bankkunde. Det mener vi er en konkurrencehæmmende foranstaltning, idet det gør det meget svært for dig at vælge frit.
I testen har vi derfor kun medtaget de opsparingskonti, som kan oprettes, uden at du samtidig flytter eller har din NemKonto i banken. Du kan dog også se en rangering af alle opsparingskonti, inklusive konto med krav om Nemkonto, her.
Du skal være opmærksom på at renterne, som fremgår af testen, er indhentet i midten af februar 2024, og kan ændres med dags varsel af pengeinstitutterne.
Klik på logoet for de enkelte banker herunder for at komme direkte til testresultaterne.
Vi har testet 3 forskellige konti. En variabelt forrentet konto og fastforrentede konti med 1 og 2 års binding.
Opsparingskonti, som kræver at forbrugeren har en Nemkonto hos pengeinstituttet medtages ikke i evalueringsmodellen.
Pengeinstitutterne vil som hovedregel ikke udbyde alle 3 produkter og der kan også være variationer i forhold til de 3 ”standard” konto-produkter. Her har vi indplaceret bankens produkt i den kontotype, hvor produktets attributter passer bedst ind.
Testen tager udgangspunkt i syv opsparingsscenarier startende fra 100.000 kr. og op til 700.000 kr. Hvert af disse scenarier får tilknyttet en vægt, med størst vægt til lavere beløb. Til sidst multipliceres med en relevant rentesats. Rentesatsen som passer i det enkelte scenarie hentes fra pengeinstituttets hjemmeside. Ofte vil instituttet tilbyde forskellige renter til forskellige beløbsintervaller.
Nominel årlig rente anvendes som testens grundlæggende testparameter, da opsparingskonti som produkttype er ret ens og ikke adskiller sig betydeligt mellem pengeinstitutterne i testen.
Disse parametre trækker ned i bedømmelsen:
Minimumsindskud: Fratrækkes 1 procentpoint per 25.000 kr.
Opsigelsesvarsel antal måneder (variabel rente konto): Fratrækkes 5 procentpoint per måned.
Gebyrer – fx Netbank, kontodrift, ved hævninger, etc. : Fratrækkes 1 procentpoint per 100 kr..
Gebyr for opsigelse før udløb - dekort (fastrente konto): Fratrækkes 2 procentpoint per 1% i dekort.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Renten på børneopsparinger er faldet igen, men enkelte banker giver dig en rimelig rente på barnets opsparing. Og selv små renteforskelle betyder mange tusinde kroners forskel på børneopsparingen.
En børneopsparing kan kickstarte dit barns – eller barnebarns – voksentilværelse. Se, hvad du kan gøre, hvis du vil investere pengene på børneopsparingen i værdipapirer.
Der er meget stor forskel på, hvor god en rente du får på din opsparing i de forskellige banker, så hvor får du mest ud af din opsparing? Se, hvor du får de bedste opsparingskonti.
Sætter du dine penge på en opsparingskonto kan du få en højere rente, men du skal være opmærksom på bl.a. binding og gebyrer.
Indlånsrenten i Nationalbanken er høj, men hos bankerne er renten stadig lav på indlånskonti. Vil du gerne have et bedre tilbud fra banken? Vi har lavet en skabelon, du kan bruge til at kontakte dem.
Har du en sum penge, som du ikke skal bruge lige nu, bør du ikke bare lade dem stå på dine almindelige bankkonti. Én mulighed er at sætte dem på en opsparingskonto, men der også er andre muligheder for at passe på din opsparing.