Test af cykelhjelm til børn ➡️ Se hvilke der er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Cykelhjelme til børn

Hvilken cykelhjelm til børn er Bedst i test? Mange børnecykelhjelme i testen er sikre, men ikke alle beskytter lige godt mod hjernerystelse. Undgå fejlkøb med vores test.

Testet d. 20. september 2020

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Cykelhjelme til børn

26 cykelhjelme til børn er testet. Hjelmene er udvalgt, så de dækker markedet bredt. Med i testen er både hjelme med og uden særlige rotationsbeskyttelsessystemer som MIPS og SPIN. 

Hjelmes størrelser varierer og dækker lidt forskellige spænd af størrelser. De testede hjelme spænder fra 46 til 58 cm i omkreds, hvilket afhængig af hovedstørrelse kan dække fra børn på et par år og helt op til teenagere og voksne med små hoveder.

De testede mærker er fra Abus, Alpina, Bell, Bilka, BoBike, Casco, Coop, Crazy Safety, Giro, Harald Nyborg, Lazer, Limar, Poc, Puky, Scott, Specialized og Uvex.

Standardens krav til cykelhjelmene på markedet tager udgangspunkt i, at de skal beskytte mod de mest alvorlige hovedskader som for eksempel kraniebrud.

Forbrugerrådet Tænks nuværende test har i stedet fulgt en mere omfattende testmetode, der er udviklet af forskere på Strasbourg Universitet.

Testen har til formål at bedømme, hvor gode hjelmene er til at beskytte også ved andre typer af fald og mod flere typer af hovedskader for eksempel hjernerystelser.

 

Mød holdet bag vores cykelhjelme til børn test

Stine og Mariane er holdet bag vores test af cykelhjelme til børn.
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research and Testing, ICRT.

Hjelmene er testet og evalueret i overensstemmelse med en metode, som er udviklet af Strasbourg Universitet med støtte fra MAIF Foundation.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet cykelhjelme til børn

 • Testmetoden baserer sig på data fra virkelige ulykker – både i forhold til hvor og hvordan hjelmen rammer underlaget, samt i de mulige skader, der kan ske ved faldet.

  Hjelmene testes således ved 6 forskellige fald. 3 på fladt og 3 på skrånende underlag, hvor de rammer henholdsvis

  • Forrest
  • Bagest
  • På siden af hjelmen.
  I testen laver vi faldtest, som simulere typiske slag mod hovedet ved fald

  Særligt de skrå fald kan give anledning til rotationspåvirkninger på hjernen omkring forskellige akser, afhængig af hvor hjelmen rammer.

  De rotationspåvirkninger, som sensorer på testhovedet måler, omregnes ved hjælp af data fra faldulykker til en risiko for hovedskade som for eksempel hjernerystelse og kortvarig bevidstløshed. Des mindre risiko for skade, des bedre beskyttelse giver hjelmen.

  I den samlede bedømmelse af hvor godt hjelmene beskytter vægter beskyttelsen ved de 6 forskellige fald lige meget.

  Testen er udført i samarbejde med andre for­brugerorganisationer i International Consumer Research and Testing, ICRT samt med Certimoov, www.certimoov.com

  Hjelmene er testet og evalueret i overensstemmelse med en metode, som er udviklet af Strasbourg Universitet.