Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Vi har testet pris, dækning og kundetilfredshed på ulykkesforsikringer fra 15 forsikringsselskaber. Find den bedste og billigste ulykkesforsikring her.
Testet d. 27. november 2023
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Ulykkesforsikring
Har du en ulykkesforsikring, kan du få udbetalt et engangsbeløb, hvis du er ude for en ulykke og kommer til skade. Det er altså ikke en forsikring, der hjælper dig, hvis du får en skade, som er opstået på grund af nedslidning over tid eller mén som følge af sygdom – der skal være tale om en pludselig opstået skade, hvis ulykkesforsikringen skal dække.
For at finde den bedste og billigste ulykkesforsikring, har vi testet pris, dækning og kundetilfredshed hos 15 forsikringsselskaber.
Prisen på ulykkesforsikringerne
Priserne på ulykkesforsikringer, som du kan se i test-skemaet, er beregnede priser. Det betyder, at priserne i testen giver et billede af, hvilke selskaber, der generelt tilbyder de henholdsvis billigste og dyreste ulykkesforsikringer.
Det betyder også, at de priser på forsikringer, du ser i testen her, kan adskille sig fra de priser, som du vil blive tilbudt. Priser på forsikringer er blandt andet afhængig af, hvor du bor, din alder og dit erhverv, så se priserne i testen som en indikator og ikke som et facit.
Husk! Forsikringsvilkårene kan se meget ens ud – også i vores bedømmelse i testen her – men du skal være opmærksom på, at der for to ens bedømmelser som fx ”Middel” kan være mindre forskelle i dækning, som kan være vigtige for dig. Her skal du holde øje med ”samlet bedømmelse i procent”.
Emil er projektleder i Test & Analyse hos Forbrugerrådet Tænk og er ansvarlig for testen af ulykkesforsikringer.
Vi har testet pris, forsikringsdækning, kundetilfredshed og sager i Ankenævnet for Forsikring hos 15 forsikringsselskaber, der udbyder ulykkesforsikring.
Pris og dækning har vi hentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte forsikringsselskaberne i oktober og november 2023. Forsikringsguiden er udviklet i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen Forsikring & Pension.
Beregnet pris i testskemaet er beregnet som et simpelt gennemsnit af ti forskellige cases. For pris med samlerabat er det forudsat, at de enkelte cases udover at tegne en ulykkesforsikring også tegner tre yderlige forsikringer.
De ti cases, der anvendes i testen er udvalgt således, at de tilsammen giver et billede af prisen for den almindelige forbruger, som tegner ulykkesforsikring til sig selv eller en familie med eller uden børn.
Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket forsikringsselskab der for samtlige forbrugere og situationer vil være bedst og billigst.
Præmien som indgår som testparameter, er medtaget som en årligt præmie for ulykkesforsikring til forskellige forbrugere med forskellige forsikringsbehov. Præmien fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bopæl, alder, beskæftigelse/jobfunktion og tilvalg af dækninger.
I testen ser vi nærmere på dækning på en lang række områder, eksempelvis ophør og forhøjelse af pris på grund af alder, dækning ved tandskade og dobbelterstatning ved mén.
I vores bedømmelse af forsikringsdækning har vi taget udgangspunkt i ti forskellige cases. Vi har for de ti forskellige cases valgt ménskadedækning med forskellige forsikringssummer mellem 800.000 og 1.600.000 kr.
For alle cases forudsættes, at forsikringen dækker skader fra minimum 5% mén og tandskader. I 8 af de 10 cases er der tilvalgt dobbelterstatning ved men over 30%. I enkelte af de ti cases er der tilvalgt strakserstatning ved knoglebrud, fører af motorcykel/knallert, farlig sport, tyggeskade samt kritisk sygdom (børn).
Vi har medtaget testparametrene kundetilfredshed og klager i Ankenævnet for Forsikring, hvor forbrugeren har fået helt eller delvist medhold. Det er typisk, når skaden er sket, at forbrugeren er i kontakt med sit forsikringsselskab, og det er derfor afgørende, at forbrugeren i denne situation oplever en god kvalitet i sagsbehandlingen af skadesanmeldelsen.
Kundetilfredshed er målt af det uafhængige analysebureau EPSI.
En ulykkesforsikring giver dig et engangsbeløb udbetalt ved en pludselig opstået skade. En ulykkesforsikring vil typisk også dække en række behandlingsudgifter til eksempelvis kiropraktik og fysioterapi.
En ulykkesforsikring er som udgangspunkt ikke en af de forsikringer, som Forbrugerrådet Tænk anbefaler alle forbrugere at have. Det er en forsikring, som nogle kan have et ønske om eller behov for at have som supplement til den pensionsforsikring mod tab af erhvervsevne, som du typisk vil have via din arbejdsmarkedspensionsordning.
Har du en større opsparing og en pensionsordning med dækning for tabt erhvervsevne behøver du ikke nødvendigvis også at tegne en ulykkesforsikring.
Ulykkesforsikringer dækker generelt ikke fx ménskader som følge af sygdom eller nedslidning over tid. Derfor skal du ikke tegne en ulykkesforsikring i stedet for en forsikring for tab af erhvervsevne, som typisk tegnes i tilknytning til din arbejdsmarkedspension.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Du synes måske selv, at du var ude for en ulykke, men det er ikke sikkert, at forsikringsselskabet synes det samme. Det springende punkt er, hvordan man definerer en ‘pludselig hændelse’.
Flere forsikringsselskaber hæver prisen på ulykkesforsikringen i takt med, at du bliver ældre, men det er forskelligt, hvor meget prisen ændrer sig - og nogle hæver slet ikke prisen. Bliv klogere her.
Pris og kvalitet følges ikke ad, når det kommer til ulykkesforsikringer, viser vores test. Se, hvor du kan forsikre dig mod ulykker til den bedste pris.
Ulykkesforsikringen kan hjælpe, hvis du kommer pludseligt til skade. Men er ulykkesforsikringen nødvendig, hvad dækker den – og hvad dækker den ikke? Få svarene her.