TEST Ulykkesforsikringer – find den bedste og billigste forsikring Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Ulykkesforsikringer

Vi har testet pris, dækning og kundetilfredshed hos 14 forsikringsselskaber, der udbyder ulykkesforsikringer, så du kan finde den bedste og billigste for dig.

Testet d. 30. marts 2022

Har du en ulykkesforsikring, kan du få udbetalt et engangsbeløb, hvis du kommer ud for en ulykke.

Det er altså ikke en forsikring, der hjælper dig, hvis du får en skade, som er opstået på grund af nedslidning over tid eller mén som følge af sygdom – der skal være tale om en pludselig opstået skade.

I testen her har vi medtaget 14 forskellige forsikringsselskaber, og du kan se resultater for bl.a. LB Forsikring, Alka, Tryg og Gjensidige. Vi har kigget på pris, dækning og kundetilfredshed.

Når du ser priserne for de enkelte selskaber, skal du være opmærksom på, at det er en pris beregnet på baggrund af ti forskellige cases. De ti cases er udvalgt, så de tilsammen giver et billede af prisen for den almindelige forbruger, som tegner ulykkesforsikring.

Du kan altså bruge prisen i testen som en indikator – men ikke som et facit. Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket forsikringsselskab der for samtlige forbrugere og situationer vil være bedst og billigst. Den konkrete pris vil altid afhænge af fx, hvad dit job er og hvilken forsikringssum, du vælger.

Forsikringsvilkårene kan se meget ens ud – også i vores bedømmelse i testen her – men du skal være opmærksom på, at der for to ens bedømmelser som fx ”Middel” kan være mindre forskelle i dækning, som kan være vigtige for dig. Her skal du holde øje med samlet bedømmelse i procent.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

 • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
 • Dette produkt
  {{::result.score_percentage}} %
 • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores test af ulykkesforsikringer

Emil er projektleder i Test & Analyse hos Forbrugerrådet Tænk og står bag vores test af ulykkesforsikringer.

Sissel Anker Nielsen

Emil Rosager Schaarup

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet ulykkesforsikringer

 • Vi har testet pris, forsikringsdækning, kundetilfredshed og sager i Ankenævnet for Forsikring hos 14 forsikringsselskaber, der udbyder ulykkesforsikring. 

  Pris og dækning har vi hentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk og ved at kontakte forsikringsselskaberne i marts 2022. Forsikringsguiden er udviklet i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen Forsikring & Pension. 

 • Beregnet pris i testskemaet er beregnet som et simpelt gennemsnit af ti forskellige cases. For pris med samlerabat er det forudsat, at de enkelte cases udover at tegne en ulykkesforsikring også tegner tre yderlige forsikringer.

  De ti cases, der anvendes i testen er udvalgt således, at de tilsammen giver et billede af prisen for den almindelige forbruger, som tegner ulykkesforsikring til sig selv eller en familie med eller uden børn.

  Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket forsikringsselskab der for samtlige forbrugere og situationer vil være bedst og billigst.

  Præmien som indgår som testparameter, er medtaget som en årligt præmie for ulykkesforsikring til forskellige forbrugere med forskellige forsikringsbehov. Præmien fastsættes af forsikringsselskaberne ud fra kriterier såsom bopæl, alder, beskæftigelse/jobfunktion og tilvalg af dækninger.

 • I testen ser vi nærmere på dækning på en lang række områder, eksempelvis ophør og forhøjelse af pris på grund af alder, dækning ved tandskade og dobbelterstatning ved mén.

  I vores bedømmelse af forsikringsdækning har vi taget udgangspunkt i ti forskellige cases. Vi har for de ti forskellige cases valgt ménskadedækning med forskellige forsikringssummer mellem 700.000 og 1.500.000 kr.

  For alle cases forudsættes, at forsikringen dækker skader fra minimum 5 % mén, tandskader samt dobbelterstatning ved mén på 30 % eller derover. For alle cases er det herudover forudsat, om muligt, en dækning ved død på 0 kroner. I enkelte af de ti cases er der tilvalgt strakserstatning ved knoglebrud, fører af motorcykel/knallert, farlig sport og tyggeskade.

 • Vi har medtaget testparametrene kundetilfredshed og klager i Ankenævnet for Forsikring, hvor forbrugeren har fået helt eller delvist medhold. Det er typisk, når skaden er sket, at forbrugeren er i kontakt med sit forsikringsselskab, og det er derfor afgørende, at forbrugeren i denne situation oplever en god kvalitet i sagsbehandlingen af skadesanmeldelsen.

  Kundetilfredshed er målt af det uafhængige analysebureau EPSI.

  • Pris: 30 %
  • Forsikringsdækning: 60 %
  • Kundetilfredshed og Ankenævnssager: 10 %

   

Spørgsmål og svar om ulykkesforsikringer

 • En ulykkesforsikring giver dig et engangsbeløb udbetalt ved en pludselig opstået skade. En ulykkesforsikring vil typisk også dække en række behandlingsudgifter til eksempelvis kiropraktik og fysioterapi. 

 • En ulykkesforsikring er som udgangspunkt ikke en af de forsikringer, som Forbrugerrådet Tænk anbefaler alle forbrugere at have. Det er en forsikring, som nogle kan have et ønske om eller behov for at have som supplement til den pensionsforsikring mod tab af erhvervsevne, som du typisk vil have via din arbejdsmarkedspensionsordning.

  Har du en større opsparing og en pensionsordning med dækning for tabt erhvervsevne behøver du ikke nødvendigvis også at tegne en ulykkesforsikring.

 • Ulykkesforsikringer dækker generelt ikke fx ménskader som følge af sygdom eller nedslidning over tid. Derfor skal du ikke tegne en ulykkesforsikring i stedet for en forsikring for tab af erhvervsevne, som typisk tegnes i tilknytning til din arbejdsmarkedspension.