Test af kummefryser - uvildig test af 8 kummefrysere ❄️
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Kummefryser

Hvilken kummefryser er Bedst i Test? Vi har testet otte kummerfrysere, se hvordan de klarer sig her.

Testet d. 19. juni 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Kummefrysere

Kummefrysere kommer i flere størrelser. Vi har testet kummefrysere på på mellem 93 liter og 300 liter. Fryserne er udvalgt så de dækker markedet godt både i prisklasse og i mærker.

I testen ser vi på hvor gode de er til at holden kulden på -18 grader, hvor gode de er til at holde kulden i tilfælde af strømsvigt, samt deres energiforbrug.

Disse kummefryser-mærker har vi testet

Bauknecht, Elvita, Gorenje, Gram, Hisense, Logik, Wasco og Whirlpool.

 

Mød holdet bag vores kummefryser-test

Gitte og Mariane står for vores test af kummefrysere. De er også ansvarlige for vores test af skabsfryse og kølefryseskabe. Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet kummefrysere

 • Vi har testet kummefryserens funktion

  • Temperaturen i kummefryseren skulle gerne være -18 grader. Vi har indstillet apparatet som det er anbefalet i manualen og når temperaturen er stabil har vi målt temperaturen forskellige steder i fryseren. Vi har målt temperaturerne i fryseren både når den står i et rum, der er 20 grader varmt og når temperaturen i rummet er 10 grader.
  • Vi har bedømt frysekapaciteten som et udtryk for, hvor hurtigt fryseren kan fryse en større mængde mad ned. Jo hurtigere indfrysningen sker, jo bedre bevares madens kvalitet.
  • Vi har undersøgt, hvor længe apparatet er i stand til at holde temperaturen under -9 grader alle steder fryseren i tilfælde af et strømsvigt.
 • Vi måler energiforbruget mens kummefryseren står og kører ved anbefalede indstillinger. Desuden måler vi energiforbruget under testen af frysekapacitet, hvor en større mængde frisk mad skal indfryses. Vi måler også temperaturen, mens kummefryseren står og kører og hvor lågen åbnes i 1 minut tre gange i døgnet.

  Det årlige energiforbrug er beregnet under forudsætning af, at fryseren står og kører 6 døgn i ugen, mens man fryser en større mængede mad ned en gang i ugen.

  Reelt energiforbrug, som man vil opleve som forbruger vil afvige fra vores målinger og blandt andet afhænge af, hvor ofte og hvor længe man åbner skabet, temperaturen i køkkenet og temperaturen på de madvarer, der lægges i i kummefryseren.

 • Brugervenligheden er en samlet bedømmelse af, hvor let det er at installere og indstille kummefryseren, hvor let det er at åbne lågen og indretningen af fryseren. Desuden bedømmer vi rengøring og afrimning.

 • Støjen er både målt objektivt og bedømt subjektivt.

 • Kvalitet af materialer er en subjektiv vurdering af materialekvalitet og holdbarhed foretaget af laboratoriet.