TEST: Damprenser - Bedste dampmopper i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Damprensere

Hvilken damprenser er bedst til rengøring i hjemmet? Vi har testet 10 damprensere for at se hvor godt damp kan vaske gulve og andre flader rent.

Testet d. 19. juli 2021

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Damprensere

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 forskellige damprensere for, hvor godt de rengør flisegulve, overflader, sprækker og vinduer. 

Testen er udført på et internationalt testlaboratorie, hvor damprenserne er testet for deres evne til at rengøre, deres holdbarhed samt hvor nemme de er i brug.

Mød holdet bag vores damprenser test

Thomas og anders er holdet bag vores test af damprensere og damp-gulvmopper. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet damprensere

 • Rengøring er, afhængig af damprenserens funktionalitet, vurderet ud fra flere test på gulv og forskellige overflader.

  På flisegulve vurderer vi damprensernes evne til at fjerne snavs fra fliserne. Vi tester rengøring af fodaftryk af mudder, kaffe, sennep, marmelade, kalk og sæberester.

  På glatte overflader gentager vi den forrige test ved hjælp af den lille medfølgende børste. 

  Formålet med denne test er at evaluere rengøringen af overflader som bordplader, badeværelsesfliser med mere. Vi bruger den bedst egnede børste.

  På vinduer bruges det mest relevante tilbehør og en gummiskraber, hvis en sådan medfølger. Antallet af lodrette passager, der er nødvendige for fuldstændig rengøring af glasoverfladen, tælles. 

  Rengøring af mellemrum og tætninger er vurderet ud fra rengøring af en 60 cm lang sprække med en lerjordblanding. Det mest relevante tilbehør benyttes, indtil sprækken er helt rengjort.

 • Holdbarheden af damprenserne bedømmes efter en streng udholdenhedsproces. Målet er at afsløre potentielle fejl og især ophobning af kalk, som er den typiske årsag til fejl.

  Damprenseren anses for at være defekt i tilfælde af svigt eller overdreven reduktion af damp. Vi måler holdbarheden ved at simulere almindelig brug – Det vil sige opvarmning, dampning, nedkøling samt afkalkning og anden vedligeholdelse ifølge brugsvejledningen.

  Vi tester traditionelle damprensere i 252 timer og opretstående damprensere i 156 timer. Forskellen i testtid skyldes at traditionelle damprensere bruger længere tid på opvarmning og nedkøling.

 • Brugervenlighed evalueres af et ekspertpanel efter en række kriterier. Vi ser på:

  • Fyldning af damprenseren
  • Manøvredygtighed
  • Risiko for forbrænding
  • Opbevaring af damprenseren

Spørgsmål og svar om damprensere

 • Damprensere og dampmopper du kan bruge til rengøring virker ved, at de puster damp ud.

  Dampen opløser fedt og skidt, så du nemmere kan tørre det af – ofte med den klud eller børste, som sidder på damprenserens mundstykke.

  Dampen bliver lavet i en vandbeholder enten ved hjælp af en trykkoger eller ved hjælp af atmosfærisk tryk.

 • Du skal vælge en damprenser, som passer til dit behov. Nogle damprensere er gulvmopper, du kan bruge til gulvrengøring, andre har mundstykker, så du også kan rengøre vinduer, spejle, møbler med mere

  Forbrugerrådet Tænk har testet begge typer. I vores test kan du se hvilke damprensere, der er Bedst i Test 

 • De damprensere Forbrugerrådet Tænk har testet koster mellem 500- 2.300 kroner. Vores test viser at pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen.