Test af opvaskemaskine ➡️ Se de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Opvaskemaskiner

Hvilken opvaskemaskine er bedst i test? Find testresultater og bedømmelser i vores opvaskemaskine test

Opdateret d. 6. februar 2023

Det kan være svært at finde den helt rigtige opvaskemaskine, når der findes flere hundrede modeller på markedet. Med vores opvaskemaskine test bliver du dog klædt godt på til at finde den helt rigtige maskine ud fra dine behov. 

Vi har givet hver af de 96 opvaskemaskiner vi har testet, en overordnet score på baggrund af, hvordan de har klare testen ud fra en lang række parametre. Fra den score har vi kåret en række testvindere, som er vores Bedst i Test opvaskemaskiner . 

Med vores sorteringværktøj i testresultaterne, kan du lægge vægt på de parametre, som har størst betydning for dig. Du kan eksempelvis sortere efter energiklasse, pris, lydniveau / støj, tidsforbrug, mærke osv. På den måde kan du finde den helt rigtige opvaskemaskine til dig.

Når du klikker ind under den enkelte maskine, får du også et overblik over fx funktioner, plads og tilbehør, som maskinen har.

Alle opvaskemaskiner bliver testet på samme måde på laboratorium, derfor er alle vores testresultater sammenlignelige.

Disse mærker har vi testet

AEG, Asko, Bauknecht, Beko, Blomberg, Bosch, Brandt, Cylinda, Electrolux, Elvita, Fisher & Paykel, Gram, Grundig, Ikea, LG, Logik, Miele, Samsung, Scandomestic, Siemens, Wasco (Harald Nyborg), Whirlpool  og Zanussi

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

 • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
 • Dette produkt
  {{::result.score_percentage}} %
 • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores opvaskemaskine test

Gitte og Mariane, der arbejder for Forbrugerrådet Tænk, har i mange år haft ansvaret for vores opvaskemaskine test.
De har lang erfaring med at udvælge og gennemskue forskellene på de enkelte modeller, samt formidle de mange testresultater fra laboratorie-testene. Testen er udført i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i ICRT

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet opvaskemaskiner

 • Vi har testet opvaskemaskinerne ved at fylde dem med 96 stykker service, hvis der er tale om en maskine til 12 kuverter. Til opvaskemaskiner, der kan vaske flere eller færre kuverter justeres mængden af service i forhold til den angivne kapacitet.

  Glas, kopper, tallerkener, bestik, plasticbokse, potter og pander er blevet gjort beskidt med kød, æg, spinat, havregryn, tomatjuice, te og mælk og derefter tørret.

  Maskinerne er testet på 2 programmer

  Hver opvaskemaskine er testet på 2 programmer. Hovedprogrammet er for de fleste maskiner et autoprogram. Hvis opvaskemaskinen ikke har et sådan program, har vi valgt Normal eller Standard. Hvis det var muligt, valgte vi et hovedprogram uden eller med max en forvask.

  Det andet program, vi har testet opvaskemaskinerne på, er i de fleste tilfælde et øko-program eller spareprogram, der generelt bruger mindre vand, vasker ved en lavere temperatur og er langsommere, og som alt i alt bruger mindre energi.

 • Opvaskemaskinernes brugervenlighed er en samlet vurdering blandt andet af, hvor let det er at fylde og tømme maskinen, hvor let det er at tage filteret ud og rense det, håndtering af lågen, saltbeholderen og beholdere til sæbe og afspændingsmiddel, kontrolpanelet samt selvrenseeffekten i lågeområdet.

 • Den samlede vurdering af vandforbrug og elforbruget bygger på både hovedprogrammet og øko-programmet. På den måde får du et mere retvisende billede en hvis du blot ser på energimærkningen, som bygger på øko-programmet.

 • Støj og lyd er en kombination af en objektiv måling af støjniveauet i dB (deciBel) og en subjektiv vurdering af støjen fra et panel bestående af fem personer.

  Målingerne kan ikke sammenlignes direkte med producenternes egne, da lydmålinger er meget sensitive overfor metode og omgivelser. Afstand til mikrofon, og hvorvidt opvaskemaskinen måles som stående under et køkkenbord eller frit i rummet, gør en kæmpe forskel.

  Den enkelte opvaskemaskine i vores test er selvfølgelig målt på sammenligneligt grundlag.

 • Tidsforbrug for en opvaskemaskine kan være en vigtig faktor, Derfor er tidsforbruget en bedømmelse af den tid, det tager for maskinen at klare opvasken på det testede program. Tiden kan være en vigtig faktor i situationer, hvor man for eksempel skal bruge tallerkenerne igen kort tid efter.

 • Den håndværksmæssige udførelse er vurderet af laboratoriet, der har set på, hvor robust delene på den enkelte opvaskemaskine er. Det drejer sig om døren, sæbeholderen, skuffeholderen, filteret, sprinklerarmen og knapper og taster.

  • Vaske- og tørreevne 50 %
  • Brugervenlighed 15 %
  • Vand- og elforbrug 10 %
  • Støj 10 %
  • Tidsforbrug 10 %
  • Håndværksmæssig udførsel 5 %

  Opvaskemaskine testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT

 • Vi tester løbende opvaskemaskiner med en standardbredde på 60 cm. De fleste maskiner er til underbygning (dvs står under et køkkenbord og har egen front, mens andre er integrerede modeller, som får samme front som køkkenskabene, så man ikke kan se opvaskemaskinen.

  Vi tester dog også smalle opvaskemaskiner på 45 centimeter, bordopvaskemaskiner og skuffeopvaskemaskiner.

Spørgsmål og svar om opvaskemaskine test

 • I Forbrugerrådet Tænks test af opvaskemaskiner har vi testet 96 maskiner. Vi tester løbende nye modeller, når de kommer på markedet . Vi tester de mest populære mærker og modeller, som du finder på markedet bl.a. disse mærker:

  AEG, Asko, Bauknecht, Beko, Blomberg, Bosch, Brandt, Candy, Cylinda, Electrolux, Fisher & Paykel, Gorenje, Gram, Grundig, Ikea, Logik, Miele, Samsung, Scandomestic, Siemens, Wasco (Harald Nyborg), Whirlpool og Zanussi

  I 2021, kom der ny energimærkning på opvaskemaskiner, det betyder at mange modeller forsvandt fra butikkerne og nye modeller er kommet til. 

  I oversigten på testsiden kan du se de enkelte modeller. Sorter eksempelvis efter et specifikt mærke for at se, de modeller vi har testet.  

 • Tre opvaskemaskine bliver Bedst i Test, men vi anbefaler flere. Ud af de 95 maskiner vi har testet, anbefaler vi både en opvaskemaskine til underbygning, en integreret opvaskemaskine og en smal opvaskemaskine.

  For at se de opvaskemaskiner der er bedst i test, skal du logge ind. Er du ikke allerede medlem af Forbrugerrådet Tænk, kan du blive det for blot 54 kr. for en måned. Med et medlemskab får du adgang til yderligere 150+ produkttest samt andre unikke fordele.

 • Vores opvaskemaskine test er 100 % uvildigt og er udført på et professionelt testlaboratorium, hvor der er blevet testet for følgende parametre:

  • Vaske- og tørreevne
  • Tidsforbrug
  • Vand- og elforbrug
  • Brugervenlighed
  • Støj
  • Håndværksmæssig udførsel

  Med vores test i hånden har du et meget bedre grundlag for at vælge den helt rigtige opvaskemaskine til dine behov.

Læs mere om dette

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.