Test af kaffekapsler ☕ Se de bedste kapsler til nespressomaskiner
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Kaffekapsler

Hvilke kaffekapsler smager bedst? De originale fra Nespresso eller de uoriginale du kan købe i dit supermarked? Vi har også testet for om der er uønskede kemikalier i kaffen.

Testet d. 7. august 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Kaffekapsler

Vi har testet 10 espresso-kaffekapsler til Nespresso-systemet. Kaffekapslerne er blevet testet på et laboratorium for blandt andet indhold af Ochratoxin A, fugtighed m.m. 

De er desuden blevet testet på et smagslaboratorium af et panel, der har vurderet smagen af den færdiglavede kaffe. Derudover er emballagen blevet vurderet.

Disse mærker har vi testet:

Biokapslen.dk, Black Coffee Roasters, Gevalia, L'Or, Lavazza, Merrild, Nescafé, Nespresso, Peter Larsen og Starbucks

Mød holdet bag vores kaffekapseltest

Peter og Thora står bag vores test af kapsler til nespresso-maskiner.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet kaffekapsler

  • Smagstesten er udført på et akkrediteret smags-laboratorium af et panel af trænede smagstestere. 

    Kafferne er lavet som espressokaffe på den samme type maskine og med standardiseret mineralvand fra flaske, for at sikre en ens smagsoplevelse.

    Dommerne har blindsmagt kapselkaffen og bedømt dem ud fra parametre som aroma, syrlighed, krop, eftersmag og balance. 

  • Den miljømæssig påvirkning af kaffekapslerne er blevet foretaget af et eksternt institut, der har kigget på og blandt andet vejet kaffen, kapselmaterialet og emballagen og foretaget en vurdering af påvirkningen på miljøet.

  • På et laboratorie har vi foretaget forskellige kemiske analyer. Vi har blandt andet målt  indholdet af koffein, svampegiften Ochratoxin A, fugtigheden i kaffe m.m.

    • Smag: 40 %
    • Kemisk analyse: 40 %
    • Information på emballagen: 10 %
    • Miljømæssig påvirkning: 10 %
  • Vi har vurderet  den tilgængelige information på emballagen herunder oprindelsesland, sorteringsguide, bryggemetode m.m.