Vandresko | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Vandresko

Vandresko skal være vandtætte, skridsikre og lade dine fødder ånde under timers vandring. 10 lave vandresko er testet grundigt på laboratorium og ude i terrænet.

Testet d. 13. maj 2019

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Vandresko

Vi har testet 11 vandresko for vandtæthed, åndbarhed, stødabsorption, slidstyrke samt udsat dem for i en brugertest. Skoene er til lettere vandring og er vandtætte.

Mød holdet bag vores vandresko test

Christel og Mariane er holdet bag vores test af lette vandresko. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Christel K

Christel Søgaard Kirkeby

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet vandresko

 • Vandtætheden er testet både statisk og dynamisk. Skoene er nedsænket i 2 cm vand over sålen og bøjet i 3 timer, så det simulerer gang.

  Skoene er også placeret stillestående i 6 cm vand i 2 timer for at se, om der trænger vand ind og hvornår.

 • Laboratoriet har testet, i hvor høj grad der kan trænge vanddamp ud fra skoens overmateriale.

  Materialet på indersiden, ydersiden og ved tåen er testet.

 • Skoene er målt for, hvor skridsikre de er på forskellige materialer i både våd og tør tilstand. Der er testet på en keramiske flise, som skal simulere glat sten/træ og en lerflise, der afspejler hård jord.

 • Skoenes forskellige dele er testet for, hvordan de klarer længere tids slid.

  Foret er slidt/gnubbet standardiseret i en maskine i våd tilstand 25.600 gange og tør tilstand 51.200 gange. Der er også målt, om farve smitter af fra foret, når det slides.

  Sålernes slidstyrke er testet ved, at et udsnit af sålen slides under tryk på et standardiseret slidende underlag. Der vejes før og efter for at måle sliddet. Derover er sålerne tilføjet et lille standardhul på 2 mm, hvorefter de er bøjet 30.000 gange. Det er målt, om hullet vokser, og om der opstår spontane revner.

  Samlingen er testet for, hvor stor styrke der kræves for at trække sål og overdel fra hinanden. Der er noteret, hvor stor styrke skoen kan tåle.

  Snørebåndene er testet for, hvor godt de tåler slid. De er trukket 20.000 gange gennem et standard snørehul, og det er observeret, om de har taget skade undervejs.

  sålerne på vandreskoene er testet på maskine
 • Ved hælen er stødabsorption testet.

 • I en omfattende brugertest er hver model testet af to kvinder og to mænd for pasform. Brugerne har ved vandreture og gang testet skoene for blandt andet ergonomi, stabilitet, skridsikkerhed, komfort og slid.

 • Læderdele fra skoene er testet for det allergifremkaldende stof krom-6, der kan stamme fra garvningen. Lovgivningen sætter grænser for, hvor meget der må findes i læder.

  Ingen eller kun små mængder krom-6 blev fundet, og resultatet indgår ikke i vurderingen.