Test: Bedste honning i test Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Honning

Hvilken honning er bedst? Akaciehonning, lynghonning og blomsterhonning fra Danmark og udlandet er testet. Se, hvem der snyder med indholdet.

Testet d. 16. december 2019

Forbrugerrådet Tænk har testet 14 honninger fra supermarkeder og specialbutikker for, om de er tilsat sukker, og for om de er af den type honning, som er angivet på emballagen.

Tre af de testede honninger er deklareret som akaciehonning, en som lynghonning og en som appelsinblomsthonning. Resten af honningerne er uspecificerede blomsterhonninger.

Honningerne er testet for smag, kvalitet, ægthed, oprindelse og antibiotikarester.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores honning test

Peter har stået for vores test af honning.

Sådan har vi testet Honning

  • Honningkvalitet er et udtryk for, hvor god kvalitet honningen er, hvilket blandt andet omhandler, at det er undersøgt, om der er tilsat sukker til honningen.

  • Mængden af HMF er målt i honningen. HMF er et stof, der dannes, hvis honningen udsættes for høje temperaturer eller opbevares i lang tid under varme forhold, der kan ændre honningens karakter.

  • Vandindhold angiver det målte vandindhold i honningen. Vandindholdet skal være under 20 procent for ikke at risikere, at honningen begynder at fermentere.

  • ndhold af gær angiver den målte mængde gær i honningen. Mængden af gær i honningen kan påvirke smag og tekstur af honningen.

  • Pollenanalysen giver information om, hvor mange forskellige typer pollen honningen indeholder, og hvilken procentdel af forskellige typer pollen honningen indeholder. Pollenanalysen giver også information om honningens oprindelse.

  • Antibiotikarestindholdet er blevet målt og vurderet.

  • Sensorisk er honningen blevet vurderet i et laboratorium af et honningekspertpanel på 3 personer. Denne test udføres for at bestemme, om smagen stemmer overens med den specificerede honningtype og identificerede pollen.

    • Honningkvalitet: 60 %
    • Antibiotikarester: 10 %
    • Korrekt angivet honningtype*: 15 %
    • Oprindelse: 15 %

    *Begrænser den samlede bedømmelse.