Test af honning - Se test af dansk og udenlandsk honning
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Honning

Hvilken honning er bedst? Akaciehonning, lynghonning og blomsterhonning fra Danmark og udlandet er testet. Se, hvem der snyder med indholdet.

Testet d. 10. oktober 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Honning

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 honninger fra supermarkeder og specialbutikker for, om de er tilsat sukker, og for om de er af den type honning, som er angivet på emballagen.

Honninger er deklareret som henholdsvis acaciehonning, lynghonning, solsikkehonning, vilde blomster honning m.m. Tre af honningerne er uspecificerede blomsterhonninger.

Honningerne er testet for smag, kvalitet, ægthed, oprindelse og antibiotikarester.

Mød holdet bag vores honning test

Peter har stået for vores test af honning.

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet Honning

  • Honningkvalitet er et udtryk for, hvor god kvalitet honningen er, hvilket blandt andet omhandler, at det er undersøgt, om der er tilsat sukker til honningen.

  • Mængden af HMF er målt i honningen. HMF er et stof, der dannes, hvis honningen udsættes for høje temperaturer eller opbevares i lang tid under varme forhold, der kan ændre honningens karakter.

  • Vandindhold angiver det målte vandindhold i honningen. Vandindholdet skal være under 20 procent for ikke at risikere, at honningen begynder at fermentere.

  • Indhold af gær angiver den målte mængde gær i honningen. Mængden af gær i honningen kan påvirke smag og tekstur af honningen.

  • Pollenanalysen giver information om, hvor mange forskellige typer pollen honningen indeholder, og hvilken procentdel af forskellige typer pollen honningen indeholder. Pollenanalysen giver også information om honningens oprindelse.

  • Antibiotikarestindholdet er blevet målt og vurderet.

  • Sensorisk er honningen blevet vurderet i et laboratorium af et honningekspertpanel på 3 personer. Denne test udføres for at bestemme, om smagen stemmer overens med den specificerede honningtype og identificerede pollen.

    • Honningkvalitet: 60 %
    • Antibiotikarester: 10 %
    • Korrekt angivet honningtype*: 15 %
    • Oprindelse: 15 %

    *Begrænser den samlede bedømmelse.