🏖️ Klar til ferie? Se vores test af rejseforsikringer (2023)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Rejseforsikringer

Hvor får du den bedste og billigste årsrejseforsikring? Vi har testet pris, dækning og kundetilfredshed hos 15 forsikringsselskaber.

Testet d. 4. maj 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Rejseforsikringer

En rejseforsikring kan købes som et tilvalg til din indboforsikring eller som en særskilt rejseforsikring.

Din rejseforsikring dækker, hvis du bliver syg på din ferie, men ofte vil den også dække dig i mange andre tilfælde, som fx hjemtransport i forbindelse med sygdom, ødelagte feriedage, mv. Den kan også indeholde en afbestillingsforsikring, som en tillægsforsikring til rejseforsikringen.

Vi har testet årsrejseforsikringer hos 15 forskellige forsikringsselskaber ved at se på de enkelte forsikringers dækning og priser baseret på en række fiktive kundeeksempler med forskellige forsikringsbehov, husstandsstørrelse, alder, adresse og skadeshistorik.

Det betyder at de priser du ser i testskemaerne viser, hvor selskaberne ligger prismæssigt, men du vil kunne opleve at blive tilbudt priser, der er både lavere og højere end dem, du kan se her i testen.

Mød den ansvarlige for testen af rejseforsikringer

Emil Rosager Schaarup

Emil Rosager Schaarup

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet rejseforsikringer

 • Vi har testet pris, dækning og kundetilfredshed for i alt 15 forsikringsselskaber, der udbyder årsrejseforsikring som enten et særskilt produkt eller som et tilkøb til indboforsikringen i samme forsikringsselskab.

  Pris og dækning har vi hentet fra sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk, og eller ved at kontakte forsikringsselskaberne i april 2023.

 • De beregnede priser i testskemaet er beregnet af Forbrugerrådet Tænk som et gennemsnit af 10 cases med forskellige forsikringsbehov, husstandsstørrelse, alder, bopælsadresse og skadeshistorisk. Vi har beregnet priserne for henholdsvis dækning i Europa og Verden, og for hver case med og uden eventuel samlerabat.

  De 10 cases, der anvendes i testen, er udvalgt således, at de tilsammen giver et billede af den typiske/almindelige forbruger, der ønsker at købe en årsrejseforsikring, enten som en særskilt årsrejseforsikring eller i tilknytning til indboforsikringen. Det er ikke muligt i en test at analysere, hvilket selskab der for samtlige forbrugere og i samtlige situationer vil være bedst og billigst.

 • Forsikringsguiden.dk er anvendt til indhentning af forsikringsvilkår hos selskaberne. Oplysningerne fra forsikringsguiden.dk har vi kvantificeret og bedømt for at kunne give en bedømmelse på i alt 17 forskellige forsikringsvilkårsområder.

  Bedømmelsen af de forskellige dækningsforehold sker således, at der er et sammenfald mellem priser og dækningsforhold for de produktvarianter, der indgår i testen.

  Testparametre og vægt indgår i testen ud fra, hvor stor en betydning de enkelte testparametre har for den typiske forbruger.

 • Kundetilfredshed er målt af det eksterne analyseinstitut EPSI. Vi har bedømt den gennemsnitlige kundetilfredshed fra 2019-2022.

  • Pris, samlerabat og krav om indboforsikring: 35%
  • Forsikringsdækning: 60%
  • Kundetilfredshed: 5%