Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Køleskabe

Find det bedste køleskab. Vi har testet fritstående og integrerede køleskabe. Se hvilke der er Bedst i test og klarer sig godt i vores uvildige test. Opdateret: 15. September 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af køleskabe.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Test facts

Sådan har vi testet køleskabe

Vi har testet 30 køleskabe. Køleskabene er både fritstående og integrerede. Læs her, hvordan vi har fundet de bedste og dårligste køleskabe.

Alle køleskabe er testet ens

Vi har testet en langt række køleskabe, som vi køber i forretninger, på lige fod med andre handlende.

Vi tester løbende køleskabe, og vi tester på samme måde – derfor er testresultaterne af alle køleskabe sammenlignelige uanset hvornår de er testet.

Køleskabene er sendt til et anerkendt laboratorium, som tester dem for:

 • Den reelle temperatur i køleskabet. Er køleskabet reelt så koldt, som producenten siger og er der ensartede temperaturer i hele køleskabet
 • Kølekapacitet. Det vil sige hvor hurtigt køleskabet kan køle din mad ned.
 • Energiforbrug
 • Brugervenlighed
 • Støj. Hvis dit kølefryseskab står i dit køkken, må det gerne være stille.

Disse køleskabe har vi testet

I denne test finder du køleskabe af mærkerne:

 • AEG
 • Bosch
 • Electrolux
 • Ikea
 • LG
 • Liebherr
 • Samsung
 • Scandomestic
 • Siemens
 • Whirlpool

Denne test fokuserer på køleskabe, som ikke også har et fryseskab.

Er du interesseret i et kølefryseskab, kan du se vores kølefryseskab test her 

Køleskabet er testet på flere måder

Funktion er en samlet bedømmelse af funktionen og temperaturstabiliteten, når apparatet er indstillet som angivet i manualen.

Temperaturer er en bedømmelse baseret på temperaturen målt forskellige steder i skabet. Vi har bedømt, hvor godt producentens anbefalede temperatur rammes, hvor store temperaturforskelle, der er i skabet og om der er temperaturer, der er enten for høje eller for lave. Vi har bedømt temperaturerne både ved en rumtemperatur på 20 °C og 10 °C.

Kølekapacitet betyder, at vi tester og bedømmer hvor hurtigt køleskabene kan køle en større mængde madvarer ned. Ligesom hvis du køber mange madvarer og fylder køleskabet op. 

Køleskabenes energiforbrug er målt

Vi har målt energiforbruget, både når køleskabet bare står og kører og under testen af kølekapacitet. Når køleskabet bare står og kører, har vi både målt energiforbruget, når lågen holdes lukket, og når lågen åbnes 9 gange af 1 minut i løbet af et døgn.

Energiforbruget er bedømt i forhold til den faktisk anvendelige volumen i skabet og under forudsætning af, at man køber stort ind én gang om ugen..

Støj, brugervenlighed og kvalitet er vurderet

Brugervenlighed er en samlet bedømmelse af bl.a. instruktionsmanualen, indstillingen og brugen af køleskabet. Vi har også set på hvor god mulighed er for at ændre på indretningen i skabet og hvor rengøringsvenligt det er.

Støj er både målt objektivt og bedømt subjektivt af 3 personer.

Kvaliteten er subjektivt vurderet af laboratoriet ved en gennemgang af materialekvalitet og holdbarhed.

Samlet bedømmelse vægtes således:

 • Funktion 45 %
 • Energiforbrug 20 %
 • Brugervenlighed 20 %
 • Støj 10 %
 • Kvalitet 5 %

Testen er foretaget i samarbejde med andre internationale forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Log ind for at finde det bedste køleskab

Du skal logge ind for at se testresultaterne. Er du endnu ikke medlem kan du blive det her. Du få adgang til mere end 150 test af alt fra støvsuger test til smartwatch test. Et medlemskab koster blot 54 kr. pr. måned og kan opsiges fra måned til måned. 

Spørgsmål og svar om vores køleskab test

Hvilket køleskab er bedst?

Hvilket køleskab, der er bedst, afhænger meget af dit behov - hvor mange I er i familen, hvor ofte I køber ind og meget mere.

I vores artikel Sådan køber du det rigtige køleskab, kan du få hjælp til at vælge rigtig

1 køleskab i vores test opnår Bedst i test. Du skal logge ind for at se testresultaterne.

Hvor koldt skal der være i et køleskab?

Et køleskab bør ikke være varmere end 5 grader

I vores test måler vi på hvor godt køleskabet holder en konstant kulde.

Vi måler også  på, hvor godt køleskabet holder allerede nedkølede madvarer på maksimalt 5 grader, når køleskabet bliver fyldt op med nye og ofte varmere varer.

Hvor længe holder et køleskab?

Et køleskab er en dyr hvidevare, og bør kunne holde i cirka 10 år. Din reklamationsret er 2 år. Det betyder, at går dit køleskab i stykker indenfor 2 år, kan du klage. 

Vi har spurgt 1.050 køleskabsejere i vores Mærkebank om deres erfaring med køleskabe. Deres erfaring viser, at nogle køleskabsmærker holder dårligere end andre og giver flere problemer.

Det kan du læse mere om i Køleskabe: Hvilket mærke anbefaler brugerne?

Holdet bag vores køleskab test

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Mariane Andersen

Markedsresearcher
Test og analyse
Emil Rosager Schaarup

Emil Rosager Schaarup

Projektleder
Test og analyse