Test af Smart TV og fladskærms TV - Bedst i Test (2024)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Fladskærms TV

Hvilket fladskærms-tv er bedst i test? Få uvildige anmeldelser, anbefalinger og test af over 180 fladskærme og smart-tv mellem 32 til 65 tommer hos Forbrugerrådet Tænk.

Opdateret d. 10. juli 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Fladskærms TV

Langt de fleste fladskærms-tv i dag er smart-tv, som har indbygget internetforbindelse. Du kan se tv, surfe på internettet og meget mere med de smarte fjernsyn

De nyeste tv-modeller har altså massevis af funktioner og ofte høj billedopløsning, men billedkvaliteten er stadig den vigtigste parameter, når vi tester fladskærme.

Vi tester fladskærme og opdaterer vores test løbende. Vi tester på samme måde hver gang, det betyder, at du kan sammenligne testresultaterne på de enkelte modeller, uanset hvornår de er testet.

Disse mærker har vi testet:

HiSense, LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony og TCL

Smart tv – vær opmærksom på alder

Køber du et smart-tv, skal du være opmærksom på, hvornår tv’et kom i handlen. Styresystemet til tv’et bliver nemlig ikke altid opdateret. Køber du et tv, som har været på markedet i flere år, risikerer du, at smart-teknologien hurtigt stopper med at virke optimalt.

Mød holdet bag vores smart-tv og fladskærms-test

Anders opdaterer flere gange om året vores test af fladskærms-tv og smart-tv. Testen bliver lavet i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i Europa, og Anders har i mange år ledet den danske del. Når vi tester benytter laboratoriet også eksperter, som laver en mere subjektiv vurdering af billede og lyd.

Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet smart-tv

 • Billedet indstilles på baggrund af tekniske målinger, og efter levende billeder fra film og fotos. Eksperter på laboratoriet forsøger at få hudfarver naturlige, og andre farver til at stå skarpt, uden at brænde igennem.

  Selve billedet bedømmes så på grundlag af både en teknisk test, og en seertest, hvor vi undersøger hvor godt skærmene viser billeder med digitalt tv-signal og Blu-ray-film samt HDR, hvis fladskærmene understøtter dette.

  Testpanelet, der består af fem trænede personer, bedømmer skærmene i en afstand af 2-3 meter. Scener fra to forskellige film bedømmes med henholdsvis udendørsscener med meget lys samt mørke scener.

  Med i bedømmelsen indgår, hvor gode skærmene er til at gengive hurtige bevægelser og nærbilleder af ansigter. Endelig ser vi på, hvor gode skærmene er til at vise fotos og fungere som computerskærme.

 • Lydkvaliteten er primært en subjektiv bedømmelse af tre trænede paneldeltagere. Tre forskellige lydspor bedømmes for at dække de lydtyper, man typisk oplever på tv. Det er klassisk musik, popmusik og tv-drama med både mandlige og kvindelige stemmer henover baggrundsmusik.

  Tekniske målinger udføres for at klarlægge, hvor højt højttalerne kan spille og stadig lyde godt, og om hele spektret fra bas til diskant kommer behageligt til udtryk.

 • Brugervenligheden vurderes af tre paneldeltagere og bedømmes blandt andet ud fra installation, daglig brug, samt brug med og uden fjernbetjening, avancerede indstillinger og zappe-hastigheder.

  Det testes, hvor godt fladskærmen optager tv-udsendelser, blandt andet via elektronisk programguide.

 • Fladskærmens smart-menu afprøves og bedømmes. Det samme gør app-butik og IoT-funktionaliteterne. Der er desværre ikke testet for danske apps (DR TV, TV2 Play m.m) da testen er lavet som en del af et internationalt samarbejde.

 • Strømforbruget måles med det samme prøvebillede - uden lyd for alle skærmene. Strømforbruget måles også, når skærmene står på standby, og når de er slukkede på tv’ets kontakt, men stadig tilsluttet elnettet.

  Strømforbruget måles endvidere både ved fabriksindstilling, samt i de optimale indstillinger som testpanelet har angivet. Her viser vores test at der ofte er en forskel.

 • Antallet af tv-tunere gennemgås og bedømmes. Video- og lydindgange, samt mulighed for lydudgang til fx tilslutning af soundbar eller surroundsystem.

  Desuden mulighed for Google Cast og Apple Airplay, så du kan streame direkte til dit TV fra fx din smartphone eller computer.

Læs mere om fladskærmstv her

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.