Test af Smarttv og fladskærm - Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Fladskærms TV

Hvilket fladskærms TV er bedst i test? Få uvildige anmeldelser, anbefalinger og test af over 200 fladskærme og smart tv mellem 32 til 75 tommer hos Forbrugerrådet Tænk.

Opdateret d. 29. juni 2023

Langt de fleste fladskærms tv i dag er smart tv, som har indbygget internetforbindelse. Du kan se tv, surfe på internettet og meget mere med de smarte fjernsyn

De nyeste tv-modeller har altså massevis af funktioner og ofte høj billedopløsning, men billedkvaliteten er stadig den vigtigste parameter, når vi tester fladskærme.

Disse mærker har vi testet:

HiSense, LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony og TCL

Smart tv – vær opmærksom på alder

Køber du et smart-tv, skal du være opmærksom på, hvornår tv’et kom i handlen. Styresystemet til tv’et bliver nemlig ikke altid opdateret. Køber du et tv, som har været på markedet i flere år, risikerer du, at smart-teknologien hurtigt stopper med at virke optimalt.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

 • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
 • Dette produkt
  {{::result.score_percentage}} %
 • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores smart-tv og fladskærms test

Anders opdaterer flere gange om året vores test af fladskærms tv og smart tv. Testen bliver lavet i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i Europa, og Anders har i mange år ledet den danske del. Når vi tester benytter laboratoriet også eksperter, som laver en mere subjektiv vurdering af billede og lyd.

Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet smart-tv

 • Billedet indstilles på baggrund af tekniske målinger, og efter levende billeder fra film og fotos. Eksperter på laboratoriet forsøger at få hudfarver naturlige, og andre farver til at stå skarpt, uden at brænde igennem.

  Selve billedet bedømmes så på grundlag af både en teknisk test, og en seertest, hvor vi undersøger hvor godt skærmene viser billeder med digitalt tv-signal og Blu-ray-film samt HDR, hvis fladskærmene understøtter dette.

  Testpanelet, der består af fem trænede personer, bedømmer skærmene i en afstand af 2-3 meter. Scener fra to forskellige film bedømmes med henholdsvis udendørsscener med meget lys samt mørke scener.

  Med i bedømmelsen indgår, hvor gode skærmene er til at gengive hurtige bevægelser og nærbilleder af ansigter. Endelig ser vi på, hvor gode skærmene er til at vise fotos og fungere som computerskærme.

 • Lydkvaliteten er primært en subjektiv bedømmelse af tre trænede paneldeltagere. Tre forskellige lydspor bedømmes for at dække de lydtyper, man typisk oplever på tv. Det er klassisk musik, popmusik og tv-drama med både mandlige og kvindelige stemmer henover baggrundsmusik.

  Tekniske målinger udføres for at klarlægge, hvor højt højttalerne kan spille og stadig lyde godt, og om hele spektret fra bas til diskant kommer behageligt til udtryk.

 • Brugervenligheden vurderes af tre paneldeltagere og bedømmes blandt andet ud fra installation, daglig brug, samt brug med og uden fjernbetjening, avancerede indstillinger og zappe-hastigheder.

  Det testes, hvor godt fladskærmen optager tv-udsendelser, blandt andet via elektronisk programguide.

 • Fladskærmens smart-menu afprøves og bedømmes. Det samme gør app-butik og IoT-funktionaliteterne. Der er desværre ikke testet for danske apps (DR TV, TV2 Play m.m) da testen er lavet som en del af et internationalt samarbejde.

 • Strømforbruget måles med det samme prøvebillede - uden lyd for alle skærmene. Strømforbruget måles også, når skærmene står på standby, og når de er slukkede på tv’ets kontakt, men stadig tilsluttet elnettet.

  Strømforbruget måles endvidere både ved fabriksindstilling, samt i de optimale indstillinger som testpanelet har angivet. Her viser vores test at der ofte er en forskel.

 • Antallet af tv-tunere gennemgås og bedømmes. Video- og lydindgange, samt mulighed for lydudgang til fx tilslutning af soundbar eller surroundsystem.

  Desuden mulighed for Google Cast og Apple Airplay, så du kan streame direkte til dit TV fra fx din smartphone eller computer.

Læs mere om fladskærmstv her

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.