TEST: Boremaskiner og skruemaskiner (2024)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Bore- og skruemaskiner

Vi har testet bore-skruemaskiner med og uden slagborefunktion. Find den bedste akku bore- og skruemaskiner, der passer til dit behov.

Opdateret d. 27. februar 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Bore-skruemaskiner

Forbrugerrådet Tænk har boret og skruet igennem træ og metal for at teste, hvilke bore- og skruemaskiner der står distancen, og hvilke der falder igennem.

Vi har testet boremaskiner og skruemaskiner med batteri fra følgende mærker:

Biltema, Black+Decker, Bosch, Bosch Professional, DeWalt, Einhell, Falke, HiKOKI, Makita, Metabo, Milwaukee, Powerplus, Ryobi og Stanley Fatma

Mød holdet bag vores bore- og skruemaskine test

Thorben og Anders står bag vores test af boremaskine og skruemaskine.

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet bore- og skruemaskiner

 • Bore og skruefunktionen på maskinerne er testet ved at bore i sten, i træ og i metal med borebits af høj kvalitet, der er lavet til de forskellige formål.

  Bore- og skruemaskiner, der har en slagborefunktion, bliver denne funktion også testet med både et 6-mm-bor i granit og et 6-mm og et 12-mm-bor i beton.

  Skrueevnen bliver testet ved at skrue både 6 x 80-mm- og 8 x 80-mm-skruer i hårdt træ og 6 x 16-mm-skruer i metal.

 • Akku boremaskiner og akkuskruemaskiner får testet batteri og oplader.  Laboratoriet tester ved at måle, hvor længe batteriet holder under almindelig brug ved at simulere brugen af maskinen med at bore i forskellige materialer og skrue forskellige store skruer i træ.

  Hvor meget batteriet selvaflader, når det ikke bruges, bliver også testet.

   Batteriets holdbarhed testes ved at køre igennem 300 op- og afladningscyklusser og måle kapacitetstabet. Hvis et batteri bryder sammen inden, bliver maskinens samlede resultat begrænset.

 • Brugervenlighed bliver testet af et ekspertpanel på tre personer, hvoraf mindst en har en lille hånd. Ekspertpanelet bedømmer blandt andet, hvor godt den ligger i hånden, hvor nem den er at arbejde med, hvor nemt det er at skifte bor, bits og batteri, og hvor støjende maskinen er.

 • Konstruktionskvalitet og sikkerhed testes på selve bore-/skruemaskinen og dens indkapsling i forhold til elektrisk og maskinel sikkerhed.

  Sikkerhedstest på batteriet og på opladeren bliver udført individuelt.

  Konstruktionskvalitet og reparerbarhed bliver bedømt af eksperter på laboratoriet, som både bedømmer selve konstruktionen, og hvor nemt bore- ogskruemaskinerne kan repareres.

  Holdbarheden bliver testet ved at bore- skruemaskinerne bliver spændt fast i et stativ og skal igennem et antal opgaver, der simulerer en almindelig brug. Hvis en maskine bryder sammen, inden den opnår et vist antal gentagelser, bliver dens samlede resultat begrænset.