Forbrugerrådet Tænk

Test: Bore- og skruemaskiner

Bore- skruemaskiner med og uden slagborefunktion har Forbrugerrådet Tænk testet. Find den bedste akku bore- og skruemaskiner, der passer til dit behov, eller en med ledning. Opdateret: 12. Marts 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af boremaskiner og skruemaskiner.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Holdet bag vores boremaskine og skruemaskine test
Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse
Anders Trankjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Test facts

Sådan har vi testet bore- og skruemaskiner

Forbrugerrådet Tænk har boret og skruet igennem træ og metal for at teste, hvilke bore- og skruemaskiner der står distancen, og hvilke der falder igennem. Læs her, hvordan vi tester.

Bore- og skruetest

Bore og skruefunktionen på maskinerne er testet ved at bore i sten, i træ og i metal med borebits af høj kvalitet, der er lavet til de forskellige formål.

Bore- og skruemaskiner, der har en slagborefunktion, bliver denne funktion også testet med både et 6-mm-bor i granit og et 6-mm og et 12-mm-bor i beton.

Skrueevnen bliver testet ved at skrue både 6 x 80-mm- og 8 x 80-mm-skruer i hårdt træ og 6 x 16-mm-skruer i metal.

Batteri og oplader bliver testet

Akku boremaskiner og akkuskruemaskiner får testet batteri og oplader.  Laboratoriet tester ved at måle, hvor længe batteriet holder under almindelig brug ved at simulere brugen af maskinen med at bore i forskellige materialer og skrue forskellige store skruer i træ.

Hvor meget batteriet selvaflader, når det ikke bruges, bliver også testet.

 Batteriets holdbarhed testes ved at køre igennem 300 op- og afladningscyklusser og måle kapacitetstabet. Hvis et batteri bryder sammen inden, bliver maskinens samlede resultat begrænset.

Brugervenlighed af  bore- og skruemaskiner er testet

Brugervenlighed bliver testet af et ekspertpanel på tre personer, hvoraf mindst en har en lille hånd. Ekspertpanelet bedømmer blandt andet, hvor godt den ligger i hånden, hvor nem den er at arbejde med, hvor nemt det er at skifte bor, bits og batteri, og hvor støjende maskinen er.

Konstruktionskvalitet og Sikkerhed

Konstruktionskvalitet og sikkerhed testes på selve bore-/skruemaskinen og dens indkapsling i forhold til elektrisk og maskinel sikkerhed.

Sikkerhedstest på batteriet og på opladeren bliver udført individuelt.

Konstruktionskvalitet og reparerbarhed bliver bedømt af eksperter på laboratoriet, som både bedømmer selve konstruktionen, og hvor nemt bore- ogskruemaskinerne kan repareres.

Holdbarheden bliver testet ved at bore- skruemaskinerne bliver spændt fast i et stativ og skal igennem et antal opgaver, der simulerer en almindelig brug. Hvis en maskine bryder sammen, inden den opnår et vist antal gentagelser, bliver dens samlede resultat begrænset.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Bore-/skruetest: 50 %
  • Batteri og oplader: 20 %.
  • Brugervenlighed: 20 %
  • Konstruktionskvalitet og sikkerhed: 10 %

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og -blade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Log ind for at finde den bedste bore- og skruemaskine

Du skal logge ind for at se testresultaterne. Er du endnu ikke medlem kan du blive det her. Du få adgang til mere end 150 test af alt fra støvsuger test til smartwatch test. Et medlemskab koster blot 54 kr. pr. måned og kan opsiges fra måned til måned. 

Spørgsmål og svar om vores boremaskine test

Hvilken boremaskine skal jeg vælge?

Du skal vælge en boremaskine, der passer til dit behov. I forbrugerrådet Tænks test, har vi testet 60 forskellige bore- og skruemaskiner med og uden slagfunktion.

Langt de fleste vil have glæde af en kombineret bor- og skruemaskine. Akku-bore og skruemaskiner er nemme at arbejde med for de fleste. 

Boremaskiner med ledning og eventuelt slagborfunktion  er mere til tung borearbejde i massive vægge og lignende

Hvilken boremaskine og skruemaskine er Bedst i test?

2 af de 60 testede bore- og skruemaskiner har fået den højeste samlede vurdering og er derfor Bedst i test. Vi anbefaler 4 maskiner i alt, som passer til forskellige behov og i forskellige prisklasser. Du skal logge ind for at se testvinderen.

Hvordan tester i boremaskiner og skruemaskiner?

Forbrugerrådet Tænks test er uvildige. Vi tester boremaskiner vi har købt i handlen på lige fod med alle andre. Maskinerne sender vi på laboratorium, og så har vi fagfolk til at vurdere de enkelte bore. og skruemaskiner.
I testen ser vi på flere parametre:

  • Hvor gode er de til at bore og skrue i træ, sten og metal
  • Batteri og oplader bliver testet på akku-maskiner
  • Brugervenlighed bliver set på af fagpersoner
  • Konstruktionskvalitet og sikkerhed tester vi ved blandt andet at udsætte maskinerne for en udholdenhedstest