Test af mørk chokolade 70% - se de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Mørk chokolade

Hvilken mørk chokolade smager bedst? Vi har testet mørk chokolade for smag og uønsket kemi. Se, hvilke chokolader du skal købe, hvis det skal være ekstra godt.

Testet d. 8. november 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Mørk chokolade

Forbrugerrådet Tænk har testet 11 forskellige slags mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.

Chokoladerne er købt i supermarkedet. De er udvalgt, så de repræsenterer et bredt udsnit af de chokolader, du kan købe.

Disse chokolademærker har vi testet:

Anthon Berg, Björnsted, Coop 365 Økologi, Fairglobe, Friis-Holm, Grøn Balance, Lindt Excellence, Ombar, Seed and Bean, Valrhona og Økoladen

Derfor tester vi mørk chokolade

Kakaobønner, der bruges i chokolade, kan i sin produktion optage uønskede kemikalier fra jorden og når bønnerne bliver ristet. Særlig chokolade, der vokser på vulkansk jord, kan indeholde tungmetaller og hvis bønnerne bliver ristet forkert, kan de udvikle tjærestoffer ( PAH). Vi tester for at sikre at kvaliteten er i orden også du undgår uønskede kemikalier, når du nyder et stykke chokolade.

Mød holdet bag vores mørk chokolade test

Peter og Amanda står bag vores test af mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse
amanda

Amanda Nordmann Noachsen

Studentermedarbejder
Test og analyse

Sådan har vi testet mørk chokolade

  • Smagen er blevet bedømt af 86 forbrugere, der alle har smagt på de 11 mørke chokola­der. 

    Testen blev udført blindt, så deltagerne ikke havde mulighed for at vide, hvilke produkter de smagte på. For­brugerne blev udelukkende bedt om at vurdere, hvor godt de syntes om de forskellige slags chokolade, og alle fik serveret chokoladerne i tilfældig, forskellige rækkefølge.

  • Vi har testet chokoladerne på et laboratorium for at undersøge indholdet  af svampegifte, tungmetaller og tjærestoffer (PAH).

    Et højt indhold begrænser den samlede bedømmelse.

  • Vi har lavet en bedømmelse af informationerne på emballagen, herunder om der er oplyst, hvor kakaoen stammer fra, opbevaringsvejledning samt emballagesortering.

    • Smag: 55 %
    • Svampegifte: 5 %
    • Tungmetaller: 15 %
    • Tjærestoffer: 15 %
    • Information på emballagen: 10 %