Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvilken mørk chokolade smager bedst? Vi har testet mørk chokolade for smag og uønsket kemi. Se, hvilke chokolader du skal købe, hvis det skal være ekstra godt.
Testet d. 8. november 2024
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Dark 70% Rich Fine Chocolate Tablets
Caribbean dark
Mørk Chokolade 70% kakao
Organic Chololate Dark
Barba 70% Single bean
Mørk chokolade 70% Øko
70% cocoa dark
Ombar 72% kakao
72% Dark Cacao
Guanaja 70%
Mørk 70% chokolade kakaobønner fra Peru
Forbrugerrådet Tænk har testet 11 forskellige slags mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.
Chokoladerne er købt i supermarkedet. De er udvalgt, så de repræsenterer et bredt udsnit af de chokolader, du kan købe.
Disse chokolademærker har vi testet:
Anthon Berg, Björnsted, Coop 365 Økologi, Fairglobe, Friis-Holm, Grøn Balance, Lindt Excellence, Ombar, Seed and Bean, Valrhona og Økoladen
Kakaobønner, der bruges i chokolade, kan i sin produktion optage uønskede kemikalier fra jorden og når bønnerne bliver ristet. Særlig chokolade, der vokser på vulkansk jord, kan indeholde tungmetaller og hvis bønnerne bliver ristet forkert, kan de udvikle tjærestoffer ( PAH). Vi tester for at sikre at kvaliteten er i orden også du undgår uønskede kemikalier, når du nyder et stykke chokolade.
Peter og Amanda står bag vores test af mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.
Smagen er blevet bedømt af 86 forbrugere, der alle har smagt på de 11 mørke chokolader.
Testen blev udført blindt, så deltagerne ikke havde mulighed for at vide, hvilke produkter de smagte på. Forbrugerne blev udelukkende bedt om at vurdere, hvor godt de syntes om de forskellige slags chokolade, og alle fik serveret chokoladerne i tilfældig, forskellige rækkefølge.
Vi har testet chokoladerne på et laboratorium for at undersøge indholdet af svampegifte, tungmetaller og tjærestoffer (PAH).
Et højt indhold begrænser den samlede bedømmelse.
Vi har lavet en bedømmelse af informationerne på emballagen, herunder om der er oplyst, hvor kakaoen stammer fra, opbevaringsvejledning samt emballagesortering.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Klementiner, appelsiner og andre citrusfrugter er i sæson om vinteren. Men mange citrusfrugter indeholder rester af sprøjtemidler. Få hjælp til at skære ned på sprøjtemidler her.
Hvad indeholder mørk chokolade og hvad er det lavet af? Og hvad betyder det egentlig, at der er 70 procent kakao i den mørke chokolade? Få svaret her.
Mørk chokolade kan smage meget forskelligt, også selvom de alle har et kakaoindhold på 70 %. Se hvilke chokolader vores testpanel foretrækker.
Mærker, der påstår, at chokolade er ansvarligt produceret, er der mange af. Men hvad betyder mærkerne - og kan du stole på dem?