Mørk chokolade | Forbrugerrådet Tænk: Vi tænker, før du handler Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Mørk chokolade

Hvilken mørk chokolade smager bedst? Mørk chokolade er testet for smag og uønsket kemi. Se, hvilke chokolader du skal skal købe, hvis det skal være ekstra godt.

Testet d. 15. november 2021

Forbrugerrådet Tænk har testet ti forskellige slags mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent. Chokoladerne er købt i supermarkeder. De er udvalgt, så de repræsentere et bredt udsnit af de chokolader du kan købe.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores mørk chokolade test

Peter, Gitte og Elise er holdet bag vores test af mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.

Sådan har vi testet mørk chokolade

  • Smagen er blevet bedømt af 113 forbrugere, der alle har smagt på de 10 mørke chokolader.

    Testen blev udført blindt, så deltagerne ikke havde mulighed for at vide, hvilke produkter de smagte på. Forbrugerne blev udelukkende bedt om at vurdere, hvor godt de syntes om de forskellige slags chokolade.

    Ligeledes blev chokoladerne blindsmagt af Lars Juul, som er chefkonditor hos La Glace i København.

  • Uønsket kemi er blevet testet på et laboratorium, hvor chokoladen er blevet undersøgt for tungmetaller, mineralske olier og tjærestoffer. Højt indhold af uønsket kemi trækker den samlede bedømmelse ned.

  • Information på emballagen er en bedømmelse af informationerne på emballagen, herunder om der er oplyst om, hvor kakaoen stammer fra, opbevaringsvejledning samt emballagesortering.

    • Smag 60 %
    • Uønsket kemi 30 %
    • Information 10 %