Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvilken mørk chokolade smager bedst? Vi har testet mørk chokolade for smag og uønsket kemi. Se, hvilke chokolader du skal købe, hvis det skal være ekstra godt.
Testet d. 15. november 2021
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Økologisk mørk chokolade, 72 % Kakao
Rich dark 71 %
Johe 70 %
Økologisk mørk chokolade, 70 % Kakao
Ecuador, 70 % Kakao
Mørk chokolade, 70 % kakao
Mild, 70 % Kakao
Mørk chokolade, 72 procent
Cocoa selection, 74 % kakao
Noir guanaja, 70 % Kakao
Forbrugerrådet Tænk har testet ti forskellige slags mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.
Chokoladerne er købt i supermarkedet. De er udvalgt, så de repræsenterer et bredt udsnit af de chokolader, du kan købe.
Peter, Gitte og Elise er holdet bag vores test af mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.
Smagen er blevet bedømt af 113 forbrugere, der alle har smagt på de 10 mørke chokolader.
Testen blev udført blindt, så deltagerne ikke havde mulighed for at vide, hvilke produkter de smagte på. Forbrugerne blev udelukkende bedt om at vurdere, hvor godt de syntes om de forskellige slags chokolade.
Ligeledes blev chokoladerne blindsmagt af Lars Juul, som er chefkonditor hos La Glace i København.
Uønsket kemi er blevet testet på et laboratorium, hvor chokoladen er blevet undersøgt for tungmetaller, mineralske olier og tjærestoffer. Højt indhold af uønsket kemi trækker den samlede bedømmelse ned.
Vi har lavet en bedømmelse af informationerne på emballagen, herunder om der er oplyst, hvor kakaoen stammer fra, opbevaringsvejledning samt emballagesortering.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Klementiner, mandariner og appelsiner er i sæson om vinteren. Men mange citrusfrugter indeholder rester af sprøjtemidler. Få hjælp til at skære ned på sprøjtemidler her.
Kakao er et naturligt produkt, og det er svært at undgå at kakaobønner indeholder tungmetaller. Men der er også andre problematiske stoffer, der kan dannes i produktionen af chokoladen.
Mørk chokolade kan smage meget forskelligt, og der er især stor forskel på, hvor søde chokolader med 70 % kakaoindhold er. Se hvilke chokolader 113 forbrugere foretrækker.
Hvad indeholder mørk chokolade og hvad er det lavet af? Og hvad betyder det egentlig, at der er 70 procent kakao i den mørke chokolade? Få svaret her.
Mærker, der påstår, at chokolade er ansvarligt produceret, er der mange af. Men hvad betyder mærkerne - og kan du stole på dem?