
Mød holdet bag vores mørk chokolade test
Peter, Gitte og Elise er holdet bag vores test af mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent.

Peter Skjødt

Gitte Sørensen

Elise Tangegaard Nyhus
Sådan har vi testet mørk chokolade
-
Smagen er blevet bedømt af 113 forbrugere, der alle har smagt på de 10 mørke chokolader.
Testen blev udført blindt, så deltagerne ikke havde mulighed for at vide, hvilke produkter de smagte på. Forbrugerne blev udelukkende bedt om at vurdere, hvor godt de syntes om de forskellige slags chokolade.
Ligeledes blev chokoladerne blindsmagt af Lars Juul, som er chefkonditor hos La Glace i København.
-
Uønsket kemi er blevet testet på et laboratorium, hvor chokoladen er blevet undersøgt for tungmetaller, mineralske olier og tjærestoffer. Højt indhold af uønsket kemi trækker den samlede bedømmelse ned.
-
Vi har lavet en bedømmelse af informationerne på emballagen, herunder om der er oplyst, hvor kakaoen stammer fra, opbevaringsvejledning samt emballagesortering.
-
- Smag 60 %
- Uønsket kemi 30 %
- Information 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Undgå sprøjtemidler i klementiner og appelsiner
Klementiner, mandariner og appelsiner er i sæson i juletiden. Men mange citrusfrugter indeholder rester af sprøjtemidler. Få hjælp til at få færre sprøjtemidler her.

Mørk chokolade indeholder ofte uønskede stoffer
Kakao er et naturligt produkt, og det er svært at undgå at kakaobønner indeholder tungmetaller. Men der er også andre problematiske stoffer, der kan dannes i produktionen af chokoladen.

Mørk chokolade: Her er de bedste
Mørk chokolade kan smage meget forskelligt, og der er især stor forskel på, hvor søde chokolader med 70 % kakaoindhold er. Se hvilke chokolader 113 forbrugere foretrækker.

Mørk chokolade: Hvad indeholder det?
Hvad indeholder mørk chokolade og hvad er det lavet af? Og hvad betyder det egentlig, at der er 70 procent kakao i den mørke chokolade? Få svaret her.

Chokolade: Sådan vælger du etisk og miljøvenligt
Mærker, der påstår, at chokolade er ansvarligt produceret, er der mange af. Men hvad betyder mærkerne - og kan du stole på dem?