Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Mørk chokolade

Hvordan smager den bedste mørke chokolade? Mørk chokolade er testet for smag og uønsket kemi. Se, hvilke chokolader du skal skal købe, hvis det skal være ekstra godt. Testet: 15. November 2021

Test facts

Sådan har vi testet mørk chokolade

Forbrugerrådet Tænk har testet mørk chokolade for at finde den, der smager bedst. Vi har også tjekket for uønsket kemi. Læs her, hvordan vi gjorde.

Mørk chokolade købt i supermarkeder

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 forskellige slags mørk chokolade med et kakaoindhold på 70 procent. Chokoladerne er købt i supermarkeder. De er udvalgt, så de repræsentere et bredt udsnit af de chokolader du kan købe.

Chokoladen smagt og vurderet af 113 forbrugere og en ekspert

Smagen er blevet bedømt af 113 forbrugere, der alle har smagt på de 10 mørke chokolader.

Testen blev udført blindt, så deltagerne ikke havde mulighed for at vide, hvilke produkter de smagte på. Forbrugerne blev udelukkende bedt om at vurdere, hvor godt de syntes om de forskellige slags chokolade.

Ligeledes blev chokoladerne blindsmagt af Lars Juul, som er chefkonditor hos La Glace i København.

Chokoladen er undersøgt for uønsket kemi

Uønsket kemi er blevet testet på et laboratorium, hvor chokoladen er blevet undersøgt for tungmetaller, mineralske olier og tjærestoffer. Højt indhold af uønsket kemi trækker den samlede bedømmelse ned.

Hvor god er informationen på emballagen

Information på emballagen er en bedømmelse af informationerne på emballagen, herunder om der er oplyst om, hvor kakaoen stammer fra, opbevaringsvejledning samt emballagesortering.

Samlet bedømmelse vægter således:

  • Smag 60 %
  • Uønsket kemi 30 %
  • Information 10 %
Holdet bag:

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Elise Tangegaard Nyhus

Studentermedarbejder
Test og analyse