Test af leverpostej - smagstest af 12 postejer
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Leverpostej

Hvilken leverpostej smager bedst? Se vores smagstest af 12 leverpostejer med grisekød. I testen ser vi også på fedt- og saltindhold, samt hvor god deklarationen er.

Testet d. 1. december 2022

Hvilken leverpostej skal du sætte på bordet, når det skal være ekstra godt og hvilke leverpostejer er gode, hvis du gerne vil have en mere fedtfattig version uden for meget salt.

Vi har testet 12 leverpostejer købt i dagligvare butikker. Leverpostejerne er alle lavet på grisekød. To af leverpostejerne er såkaldte juleleverpostejer.

Disse mærker har vi testet: 

Bornholmer slagteren, First price, Hanegal, Rema 1000, Slagtermester Andersen, Stryhn's, Tulip, Änglamark, Øgo og Aalbæk

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores leverpostej test

Peter og Thora er holdet bag vores test af leverpostej. I testen har vi fået assistance af tre smagseksperter

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse
Thora U

Thora Uldall-Hansen

Studentermedarbejder
Test og analyse

Sådan har vi testet leverpostej

  • Smagen er blevet bedømt af tre smagsdommere med ekspertise inden for sensorik og/eller produktion af leverpostej. De tre eksperter har blindsmagt leverpostejerne

    Smageksperterne er:

    • Michael René: Lektor og fødevarekandidat på Københavns Professionshøjskole
    • Celine Conradsen: Faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i Valby på smørrebrødslinjen
    • Annika Marie Hansen: Elev på Hotel- og Restaurantskolen i Valby
  • Mængden af fedt og salt er blevet bedømt ud fra Nøglehulskriterierne.

    • Smag: 75 %
    • Information på emballagen: 10 %
    • Fedt: 7,5 %
    • Salt: 7,5 %
  • Information på emballagen er vurdering af, hvor god information, der er om blandt andet opbevaring og emballagesortering.