Test af leverpostej - smagstest af 12 postejer
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Leverpostej

Hvilken leverpostej smager bedst? Se vores smagstest af 12 leverpostejer med grisekød. I testen ser vi også på fedt- og saltindhold, samt hvor god deklarationen er.

Testet d. 1. december 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Leverpostej

Hvilken leverpostej skal du sætte på bordet, når det skal være ekstra godt og hvilke leverpostejer er gode, hvis du gerne vil have en mere fedtfattig version uden for meget salt.

Vi har testet 12 leverpostejer købt i dagligvare butikker. Leverpostejerne er alle lavet på grisekød. To af leverpostejerne er såkaldte juleleverpostejer.

Disse mærker har vi testet: 

Bornholmer slagteren, First price, Hanegal, Rema 1000, Slagtermester Andersen, Stryhn's, Tulip, Änglamark, Øgo og Aalbæk

Mød holdet bag vores leverpostej test

Peter og Thora er holdet bag vores test af leverpostej. I testen har vi fået assistance af tre smagseksperter

peterskjoedt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet leverpostej

  • Smagen er blevet bedømt af tre smagsdommere med ekspertise inden for sensorik og/eller produktion af leverpostej. De tre eksperter har blindsmagt leverpostejerne

    Smageksperterne er:

    • Michael René: Lektor og fødevarekandidat på Københavns Professionshøjskole
    • Celine Conradsen: Faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i Valby på smørrebrødslinjen
    • Annika Marie Hansen: Elev på Hotel- og Restaurantskolen i Valby
  • Mængden af fedt og salt er blevet bedømt ud fra Nøglehulskriterierne.

    • Smag: 75 %
    • Information på emballagen: 10 %
    • Fedt: 7,5 %
    • Salt: 7,5 %
  • Information på emballagen er vurdering af, hvor god information, der er om blandt andet opbevaring og emballagesortering.