Test af tandbørstehoveder - originale og uoriginale til Oral B
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Tandbørstehoveder

Hvilket tandbørstehoved skal du vælge til din el-tandbørste? Originale eller uoriginale tandbørstehoveder? Se hvilke, der klarer sig bedst i vores test.

Testet d. 5. februar 2020

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Tandbørstehoveder

Forbrugerrådet Tænk har testet om uoriginale børstehoveder til elektriske tandbørster er lige så effektive som de noget dyrere originale børstehoveder.

Vi har testet 4 alternative tandbørstehoveder beregnet til elektriske Oral-B-tandbørster, samt 2 originale børstehoveder fra Oral-B. 

Børstehovederne  har vi  købt i supermarkeder eller på webshops. På den måde sikrer vi, at vi tester de samme typer børstehoveder, som du har adgang til.

Alternative tandbørstehoveder til Philips’ elektriske tandbørster findes stort set ikke på det danske marked. Derfor har vi koncentreret os om at teste børstehoveder, der passer til Oral-B.

Mød holdet bag vores tandbørstehoved test

Stien står bag vores test af uoriginale tandbørstehoveder. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i Europa i vores fælles samarbejdsorganisation International Consumer Research & Testing, ICRT.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet tandbørstehoveder

 • For at få et sammenligneligt resultat er alle tandbørstehovederne testet på den elektriske tandbørste Oral-B Pro 2 2000. 

  Forbrugerrådet Tænk har sammenlignet resultaterne for de alternative børs­te­ho­ve­der med 2 originale Oral-B-børstehoveder, som også indgår i testresultatet.

 • Rengøring af tænderne er testet ved, at 20 personer har børstet tænder med en tandbørste med nyt børstehoved. 

  Eksperter vurderede ved hjælp af farve, i hvor høj grad testpersonernes belægninger (plak) på tænderne er fjernet efter 2 minutters tandbørstning.

 • De 20 testpersoner har bedømt, hvor gode tandbørstehovederne er i brug, for eksempel:

  • Hvor lette de tandbørstehovederne at sætte på og tage af
  • Hvor meget de larmer
  • Hvor behagelige de er at børste tænderne med. 
  • Rengøring af tænder 90 %,
  • Hvordan tandbørstehovederne er at bruge 10 % 

  Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i Europa i vores fælles samarbejdsorganisation International Consumer Research & Testing, ICRT.