TEST af 42 Robotplæneklippere (2023) - Se de bedste
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Test: Robotplæneklipper

Robotplæneklipperen klipper græsplænen for dig. Hvilken robotplæneklipper er Bedst i Test, og hvilken er den rigtige for dig? Få anmeldelser og gode råd.

Opdateret d. 10. juli 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Robotplæneklipper

En robotplæneklipper er en dyr investering, derfor skal den også leve op til det producenten lover. Den skal klippe græsset flot, være nem at installere og kunne klare den størrelse plæne producenten siger den er beregnet til.

Robotplæneklipperen skal også være sikker at bruge og kunne håndtere bed, bump og græs i forskellige højder.

Vi køber alle de produkter vi tester i almindelige forretninger, på samme måde som du som forbruger gør og sender dem på et særligt laboratorium, som tester plæneklipperne på forskellige typer plæner over tid.

Vi har testet følgende mærker:

AL-KO, Ambrogio, Biltema, Black + Decker, Bosch, Cub Cadet, Einhell, Gardena, Greenworks, Honda, Husqvarna, Landxcape, Robomow, Stiga, Stihl og Worx

 

Mød holdet bag vores robotplæneklipper test

Thorben og Anders leder vores test af robotplæneklippere og er eksperter i de test vi laver på haveredskaber.
Anders udvælger produkterne, så de repræsenterer de danske marked bredt, mens Thorben har kontakten til testlaboratoriet og fortolker og bedømmer robotterne ud fra resultaterne og den feedback vi får fra de gartnere, der er tilknyttet testen.
Testen bliver udført i Sydengland, hvor vejret er så mildt, at vi kan teste maskinerne og have testresultaterne klar til sæsonstart.

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet robotplæneklippere

 • Plæneklipning er testet på 200 kvadratmeter græsplæne med forhindringer som blomsterbed, træer og stakit. Plænerne blev bedømt af gartnere efter 1,2 og 3 klippeomgange med 5 dages mellemrum.

  Andre test blev udført på plæner af 50 kvadratmeter, hvor maskinerne prøvede kræfter med fugtigt græs og græs på cirka 10 centimeters højde.

  Robotplæneklipperne er blevet bedømt på deres evne til at klare ujævne plæner med mange bump, skrånende plæner på cirka 20 graders hældning og endelig deres evne til at klippe til kanten af hegn og bed.

  Energi- og tidsforbruget for plæneklipningen og opladningen er også undersøgt.

 • Brugervenlighed er bedømt af gartnere og dækker over, hvor nemt det er at installere, oplade, flytte, programmere og vedligeholde robotterne samt værdien af den medfølgende brugervejledning. For de robotter der kan fås en mobil-app for, er app’en også blevet afprøvet og bedømt.

 • Støj er målt i cirka 1,60 meters højde tæt på maskinen med en decibelmåler og vurderet subjektivt på ti meters afstand.

 • Manual bliver vurderet efter hvor gode instruktioner den giver i forhold til blandt andet opsætning, vedligehold og ikke mindst sikkerhed.

 • Konstruktionskvalitet bliver bedømt ved at to eksperter vurderer robottens og opladestationens robusthed og kvaliteten af knivene samt det medfølgende udstyr.

 • Vi har testet sikkerheden af robotplæneklipperne ved at undersøge hvordan robotten reagerer i forskellige situationer, som når man rører robotten mens den kører, når den bliver taget op og når den kører imod en sko.

  Sikkerhed bliver kun vægtet i den samlede bedømmelse hvis en robot dumper i en af sikkerhedstestene. Så bliver det samlede resultat begrænset.

Spørgsmål og svar om testen af robotplæneklippere

 • Vi har testet 42 forskellige robotplæneklippere og har udvalgt de mest populære modeller på markedet fra bl.a. Bosch, Husqvarna og Stiga. Vi tester robotplæneklipper hvert år og vi tester på samme måde hver gang, så testresultaterne er sammenlignelige.

  Vi har testet følgende mærker: AL-KO, Ambrogio, Biltema, Black + Decker, Bosch, Cub Cadet, Einhell, Gardena, Greenworks, Honda, Husqvarna, Landxcape, Robomow, Stiga, Stihl og Worx

  Se alle de testede robotplæneklippere her på siden. 

  Vi fjerner robotplæneklippere fra testen, hvis de ikke længere er i handlen, men under tidligere testet kan du finde maskiner, vi tidligere har testet, og som du måske kan købe brugt.

 • 5 ud af de 42 forskellige robotplæneklippere, som vi har testet bliver kåret som Bedst i Test. Da det er dyrt at lave uvildige test, som vi gør, så skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne. 

 • I vores test af robotplæneklippere har vi vurderet de enkelte modeller ud fra hvordan de score inden for: plæneklipning, brugervenlighed, støj, manual, konstruktionskvalitet og sikkerhed. Vi har udført testen i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.

  Testen bliver udført i Sydengland, hvor vejret er så mildt, at vi kan teste tidligt på året.

  Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan vi har testet.