Test af løbehjul til børn - se de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Løbehjul til børn

Løbehjul til børn skal være sikre at køre på og være fri for uønskede kemikalier. Vi har testet 12 løbehjul til børn i forskellige aldre. Se hvilke vi anbefaler, og hvilke, som dumper.

Testet d. 29. november 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Løbehjul

Vi har testet løbehjul til de mindste børn. Løbehjulene har enten to eller tre hjul. Vi har testet  løbehjul fra to forskellige aldersgrupper. Et udvalg af løbehjul er beregnet til børn fra to-års alderen, mens den anden typer er beregnet til større børn fra 5-6 års alderen.

I testen har vi set på, hvor nemme de er at løbe på, hvor sikre de er, og om de indeholder uønskede kemikalier

Ikke alle løbehjul er lige gode at løbe på, og enkelte klarer ikke vores belastningstest, så dele af løbehjulet enten bøjer eller knækker. På andre løbehjul er der risiko for at dit barn kan få fingre i klemme, og så er der dem som indeholder problematiske stoffer. Heldigvis er der også løbehjul, som er både sikre, gode at løbe på og uden problemkemi.

Vi har testet løbehjulene på laboratorium og med et børnepanel, hvor børnene har kørt på en testbane og eksperterne har vurderet løbehjulene på denne baggrund.

Disse mærker har vi testet:

Globber, Hudora, Micro, My Hood, Puky, Razor, Scoot and Ride, Six Degrees og SpinOut

Mød holdet bag vores løbehjul test

Stine og Mariane har stået for testen af løbehjul. Testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i ICRT, International Consumer Research and Testing.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet løbehjul

 • Kørsel er bedømt af 3 eksperter med hjælp fra 20 børn i alderen omkring 5 til 7 år eller 7 børn i alderen 2-4 år afhængig af løbehjul.

  Eksperterne kiggede blandt andet på manøvrering og styrbarhed af løbehjulene når børnene kørte på forskelligt underlag. Børnenes stilling på løbehjulene og komfort af både styr og trinbræt er også bedømt.

 • Holdbarhed og sikkerhed er blandt andet en test, hvor løbehjulene kører med vægt af et barn 27 kilometer på rullebånd med regelmæssige bump samt falder sidelæns 50 gange, som når børnene smider det fra sig.

  Løbehjulene er også undersøgt for, om der er risiko for at barnet kan få fingre i klemme eller kan skære sig på skarpe dele.

 • Håndtering er blandt andet samling og instruktion, justering og indstillingsmuligheder af styr samt sammenklapning, løft og transport af løbehjulet.

 • Uønsket kemi er en undersøgelse af om styr, trinbræt eller dæk indeholder problematiske kemikalier i form af PAH’er, ftalater, klorparaffiner og flammehæmmere.

 • I den samlede bedømmelse vægter:

  • Kørsel 55 %
  • Holdbarhed og sikkerhed 25%
  • Håndtering 15%
  • Uønsket kemi 5%

  Væsentlige problemer med holdbarhed og sikkerhed, samt indhold af uønsket kemi trækker den samlede bedømmelse ned.

  Testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i ICRT, International Consumer Research and Testing.