Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Vi har testet 16 ansigtscremer for hvor gode de er til at tilføre fugt og for deres indhold af problematisk kemi. Se hvilke cremer der klarer sig bedst i vores test.
Testet d. 9. oktober 2023
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Face moisturizing day cream
Hydrance light hydrating emulsion
Hydrabio gel-creme
Aquasource hyaluro plump gel
Vitamin C glow boost
Hydraphase HA light
Light comforting cream 5% shea butter
Mild dagcreme til sensitiv hud
Day cream sensitive skin
Naturally good radiance dagcreme Aloe Vera
Crème fraîche Moisturising plumping cream 48h
Hydrating day cream
Hya All day hydrator
Aqualia thermal Rehydrating gel
24h Hydrating facial lotion
48H non-stop moisturizing gel cream
Vi har på et laboratoriet målt, hvor meget fugtighed ansigtscremer giver over tid. 30 testpersoner har afprøvet, hvor behagelige cremerne er at bruge. Indholdet er gennemgået for uønsket kemi.
De fleste af ansigtscremerne er beregnet til almindelig og kombineret hud, men flere er også til følsom hud. Cremerne er alle uden UV-filter, dvs. det er cremer uden solbeskyttelse.
Disse mærker har vi testet
Aco, Avène, Bioderma, Biotherm, Garnier, L’Occitane, La Roche Posay, Matas, Neutral, Nivea, Nuxe, Rituals, Sephora, Vichy, Weleda og Yves Rocher
Vi har udvalgt cremerne, så de dækker markedet bredt.
Stine, Anne og Mariane er holdet bag vores test af ansigtcremer. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.
32 testpersoner har brugt ansigtscremen 2 gange dagligt i 2 uger, hvorefter vi har målt fugtigheden i huden. Til sammenligning måltes også fugt i et hudområde smurt med laboratoriets standard fugtighedscreme samt på et hudområde uden creme.
Hver creme er afprøvet af 30 testpersoners i en uge. Cremerne har været anonymiseret. Testpersonerne har blandt andet bedømt, hvor behagelig cremen er at smøre ud, hvor hurtigt den absorberes, og hvor smidig den efterlader huden.
Tuber og krukker er tømt for creme så godt som muligt, og det er målt, hvor meget der er tilbage i tuben og derfor kan gå til spilde. Mængden af emballage i forhold til mængden af produkt er også bedømt.
Ingredienslisten er gennemgået for indehold af stoffer, der er problematiske for miljø og sundhed, blandt andet hormonforstyrrende- og allergifremkaldende stoffer.
I oversigten over samlet bedømmelse hedde dette parameter ”Sundhed og miljø”
Informationen på cremerne er gennemgået. Informationerne skal være læsbare, på dansk, til at forstå og uden misvisende anprisninger. Cremerne bør også være forseglet, så du ved, at den ikke har været åben inden du køber den.
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Lotion og creme holder ikke evigt i toiletskabet. Undgå, at cremen udvikler sig til en bakteriebombe ved at tage et par simple forholdsregler.
Ingredienserne i din fugtighedscreme eller ansigtscreme har ofte lange navne. Her får du et overblik over nogle af de typiske stoffer i din creme, og hvorfor de er tilsat.
Fugtgivende ansigtscremer til normal, kombineret og følsom hud er blevet testet. Vi har både kigget på resultater fra laboratorietest og fra et brugerpanel, der vurderer cremerne.
Hvis du betaler mange penge for din ansigtscreme, får du hverken et mere fugtgivende produkt eller sikrer dig mod problematiske stoffer.
Ansigtscremer kan indeholde PFAS, eller fluorstoffer, og andre problematiske stoffer. Heldigvis er der flere gode kemivalg i testen, når du skal vælge en ansigtscreme.
Antirynkecremers emballage lover os både det ene og det andet resultat, hvis vi smører os ind i lige præcis dét produkt, men holder de, hvad de lover?