Test af ansigtscremer - 16 dagcremer
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Ansigtscreme

Vi har testet 16 ansigtscremer for hvor gode de er til at tilføre fugt og for deres indhold af problematisk kemi. Se hvilke cremer der klarer sig bedst i vores test.

Testet d. 9. oktober 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Ansigtscremer

Vi har på et laboratoriet målt, hvor meget fugtighed ansigtscremer giver over tid. 30 testpersoner har afprøvet, hvor behagelige cremerne er at bruge. Indholdet er gennemgået for uønsket kemi.

De fleste af ansigtscremerne er beregnet til almindelig og kombineret hud, men flere er også til følsom hud. Cremerne er alle uden UV-filter, dvs. det er cremer uden solbeskyttelse.

Disse mærker har vi testet

Aco, Avène, Bioderma, Biotherm, Garnier, L’Occitane, La Roche Posay, Matas, Neutral, Nivea, Nuxe, Rituals, Sephora, Vichy, Weleda og Yves Rocher

Vi har udvalgt cremerne, så de dækker markedet bredt.

Mød holdet bag vores ansigtscreme test

Stine, Anne og Mariane er holdet bag vores test af ansigtcremer. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse
Anne Beck Christensen

Anne Beck Christensen

Markedsresearcher, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet ansigscreme

  • 32 testpersoner har brugt ansigtscremen 2 gange dagligt i 2 uger, hvorefter vi har målt fugtigheden i huden. Til sammenligning måltes også fugt i et hudområde smurt med laboratoriets standard fugtighedscreme samt på et hudområde uden creme.

  • Hver creme er afprøvet af 30 testpersoners i en uge. Cremerne har været anonymiseret. Testpersonerne har blandt andet bedømt, hvor behagelig cremen er at smøre ud, hvor hurtigt den absorberes, og hvor smidig den efterlader huden.

  • Tuber og krukker er tømt for creme så godt som muligt, og det er målt, hvor meget der er tilbage i tuben og derfor kan gå til spilde. Mængden af emballage i forhold til mængden af produkt er også bedømt.

    Ingredienslisten er gennemgået for indehold af stoffer, der er problematiske for miljø og sundhed, blandt andet hormonforstyrrende- og allergifremkaldende stoffer.

    I oversigten over samlet bedømmelse hedde dette parameter ”Sundhed og miljø”

  • Informationen på cremerne er gennemgået. Informationerne skal være læsbare, på dansk, til at forstå og uden misvisende anprisninger. Cremerne bør også være forseglet, så du ved, at den ikke har været åben inden du køber den.