Test af Transportable bluetooth højtalere
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Bluetooth højtalere

Trådløse højtalere er nemme at tage med på farten. Se hvilke der har den bedste lyd og batterilevetid i vores test af 132 bluetooth- og wifi højtalere.

Opdateret d. 25. marts 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Bluetooth højtalere

Bluetooth højtalere er i vores test defineret ud fra, at de primært modtager lydsignal via bluetooth. Nogle af højtalerne modtager også signal via wifi eller har indgang til kabler. Vær opmærksom på at enkelte højtalere ikke modtager signal via Bluetooth - her har vi skrevet det under den enkelte model.

Testen af bluetooth højtalere har fokus på hvor god lydkvaliteten af højtalerne er og hvor lang tid, de kan spille, før de skal oplades og hvor brugervenlige de er

I testen ser vi både på store højtalere, som vejer flere kilo, og de helt små højtalere, som er til at have i hånden eller med i tasken. Langt de fleste højtalere er batteridrevne, men nogle kræver en stikkontakt.

Følgende højtaler-mærker er testet:

Amazon, Apple, Audio Pro, Bang & Olufsen, Bluesound, Bose, Bowers & Wilkins, Dali, Denon, Devialet, Edifier, Elac, Google, Harman Kardon, Ikea, JBL, KEF, KLIPSCH, Kitsound, LG, Loewe, Marshall, Naim Audio, Niceboy, Philips, Polaroid, Pure, Sonos, Sony, Soundcore by Anker, Ultimate Ears, Urbanista og Yamaha 

Mød holdet bag vores bluetooth højtaler test

Thomas og Anders står bag testen af bluetooth højtalere. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og -blade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet bluetooth højtalere

 • Testen af lydkvalitet dækker både over en teknisk test og et panel af eksperter som har lyttet til hver højtaler.

  Den tekniske test, måler hvor dybt og hvor højt i frekvens som enheden kan spille. Der måles også på forvrængning og lydtryk.

  Testpanelet lytter til hver højtaler og vurderer lyden både i standardindstillingen som normalt bruges til musik. Eksperterne giver en samlet score under hver indstilling hvor de blandt andet vurdere på hvor tydelig tale høres, hvor tydeligt detaljer gengives og lyddynamik. Herudover kigges der også på justeringsmuligheder og optimering af lyden.

 • Under brugervenlighed er det vurderet hvor nemt højtaleren er at betjene, både på enheden og evt. med app.

  Hvis højtaleren har en skærm eller eksempelvis lysdioder til at give informationer, er det også vurderet hvor godt den fungere. Herudover er det vurderet hvor let højtaleren er sætte op til brug.

 • Hvis højtaleren kører på batteri er driftstiden og opladningstiden målt. Ved driftstid er lydtrykket indstillet til 80 dB på 1 meters afstand.

  Hvis højtaleren tilsluttes stikkontakt, er strømforbruget målt, både under brug og i standby tilstand. Under brug er lydtrykket indstillet til 80 dB på 1 meters afstand. Ved standby tilstand er der både målt må standard indstillingen, og i det tilfælde at højtaleren har en Eco tilstand, er den også målt.

 • Datasikkerheden for internet forbundne produkter (IoT) er også vurderet. Datasikkerheden er ikke inkluderet i den samlede vurdering af produktet, da ikke alle har denne funktion. 

  • Lydkvalitet 75 %
  • Brugervenlighed 10 %
  • Strømforbrug 15 %
  • Datasikkerhed 0% - Datasikkerheden er ikke inkluderet i den samlede vurdering af produktet, da ikke alle har denne funktion. 

  Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og -blade i International Consumer Research & Testing, ICRT.