Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Bluetooth højtalere

Transportable bluetooth højtalere er nemme at tage med på farten. Se hvilke der har den bedste lyd og batterilevetid i vores test af 53 bluetooth højtalere. Testet: 29. Marts 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af transportable bluetooth højtalere.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Holdet bag vores bluetooth højtaler test
Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Trankjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Test facts

Sådan har vi testet bluetooth højtalere

Hvilken bluetooth højtaler har den bedste lydkvalitet? Vi har testet 53 transportable bluetooth højtalere, så du kan få den bedste oplevelse, uanset om du tager musikken med på terrassen, på skovtur eller i campingvognen.

Hvad er en bluetooth højtaler?

Bluetooth højtalere er i vores test defineret ud fra, at det er transportable højtalere, som er primært batteridrevet og som modtager lydsignal via bluetooth. Nogle af højtalerne modtager også signal via wifi.

Bluetooht højtalerne er lavet til, at du kan tage dem med dig uanset om det er med i bad, på stranden eller i sommerhuset.  Højtalerne fungerer ved, at modtager signal via bluetooth eller wifi. Højtaleren afspiller derefter det lydsignal de modtager i en forhåbentlig højere og bedre kvalitet, end den mobiltelefon signalet typisk bliver sendt fra. 

Transportable højtalere skal lyde godt og spille længe

Testen af bluetooth højtalere har fokus på hvor god lydkvaliteten af højtalerne er og hvor lang tid, de kan spille, før de skal oplades. Vi ser også på brugervenlighed, da en transportable højtaler skal være nem at bruge.

Disse bluetooth højtalere har vi testet

Testen af bluetooth højtalere ser både på store højtalere, som vejer flere kilo, og de helt små højtalere, som er til at have i hånden eller med i tasken. Følgende mærker er testet:

B&O, Bose, House of Marley, JBL, LG, Lava, Libratone, Marshall, Pure, Sonos, Sony, Ultimate Ears, Vifa, beats by dr. dre.

Bluetooth højtalere er testet for lydkvalitet

Lydkvalitet består af både en teknisk test og subjektive bedømmelser.

Den tekniske test ser blandt andet på hvor godt højtalerne spreder lyden. Det trækker det ned, hvis man ikke kan sidde rundt om højtaleren og få god lyd.

Et ekspertpanelet af erfarne lyttere, der kan skelne mellem små forskelle i lyden vurderer lydkvaliteten. Alle højtalere bliver vurderet og bedømt inden for flere musikgenrer fra jazz, pop og rock til klassisk musik.

Kvaliteten af tale er også vurderet af ekspertpanelet.

Brugervenlighed af transportable højtalere

Brugervenlighed er vurderet ved at simulere en række dagligdagssituationer.

Opsætning og forbindelse til trådløst netværk (wifi) samt smartphone, tablet eller lignende er testet. Brugermanualen er bedømt. Vi har også set på, hvor nem højtaleren er at bruge.

Batterilevetid af højtalerne

Batterilevetid er målt ved afspilning af musik i mellem-høj lydstyrke. Vi har målt strømforbruget for højtalerne under brug samt i standby- mode når de er tilsluttet stikkontakten.

Bluetooth højtalernes egenskaber og funktioner er testet

Funktioner og egenskaber ud over de forventelige er testet. Har højtaleren USB-port, Apple Airplay, en digital assistent, knapper til at indstille bas og diskant eller lignende er det blevet testet.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Lydkvalitet 60 %
  • Brugervenlighed 25 %
  • Batterilevetid 10 %
  • Egenskaber 5 %

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og -blade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Log ind for at finde den bedste bluetooth højtaler

Du skal logge ind for at se testresultaterne. Er du endnu ikke medlem kan du blive det her. Du få adgang til mere end 150 test af alt fra støvsuger test til smartwatch test. Et medlemskab koster blot 54 kr. pr. måned og kan opsiges fra måned til måned. 

Spørgsmål og svar om vores bluetooth højtaler test

Hvilken bluetooth højtaler er bedst?

Hvilken bluetooth højtaler der er bedst, afhænger meget af dit behov. Skal du kunne spille højt udendørs eller er det vigtigt at du kan have din højtaler med dig rundt?

2 af de 53 testede bluetooth højtalere har fået den højeste samlede vurdering og er derfor Bedst i test. Vi anbefaler 5 transportable højtalere i alt, som passer til forskellige behov og i forskellige prisklasser. Du skal logge ind for at se testvinderen.

Hvilke bluetooth højtalere har I testet?

Vi har testet 53 forskellige bluetooth højtalere.Både store højtalere på flere kilo og helt små højtalere på få 100 gram.

Vi har testet transportable højtalere fra følgende mærker:

B&O, Bose, House of Marley, JBL, LG, Lava, Libratone, Marshall, Pure, Sonos, Sony, Ultimate Ears, Vifa, beats by dr. dre

Hvordan har i test bluetooth højtalere?

Forbrugerrådet Tænk har købt alle højtalere i forskellige forretninger ligesom du vil gøre. Testen er uvildig, og producenterne har ingen indflydelse på valg af højtalere eller testresultatet.

Testen er udført på et anerkendt laboratorium. Et ekspertpanel af erfarne lyttere har derudover vurderet lydkvaliteten af højtalerne.

I testen ser vi blandt andet på:

  • Lydkvalitet
  • Brugervenlighed 
  • Batterilevetid