TEST: Elektrisk tandbørste ➡️ Bedst i Test 2023
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Elektriske tandbørster

Hvilken eltandbørste er bedst i test? Forbrugerrådet Tænk har testet elektriske tandbørster med forskellige børstehoveder. Få testresultat og anbefalinger.

Opdateret d. 17. august 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Elektriske tandbørster

Mange elektriske tandbørster er stort set ens, selvom den bliver solgt under forskellige modelnumre, og det kan være svært at vide, hvilke der er bedst. 

Vi har testet 59 forskellige eltandbørster fra mærkerne Foreo, Jordan, Niceboy, Oral-B, Ordo, Philips Sonicare, Sencor og Silk'n

Vi tester tandbørsterne med de børstehoveder, der følger med i pakken, og testresultatet vi viser er for det bedste børstehovede på det bedste børsteprogram. Vi ser også på hvor gode batterierne er og hvor længe du kan børste imellem hver opladning.

Da vi ikke bedømmer medfølgende udstyr og indstillingsmuligheder vil de forskellige udgaver/pakninger af den samme tandbørste få den samme samlede bedømmelse.

Mød holdet bag vores elektriske tandbørste test

Stine og Mariane står bag vores test af elektriske tandbørster. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet elektriske tandbørster

 • Rengøring af tænderne er testet ved, at 20 personer har børstet tænder med en tandbørste med nyt børstehoved. Otte timer inden testen må testpersonerne ikke børste tænder.

  Eksperter vurderede ved hjælp af farve, i hvor høj grad testpersonernes belægninger - også kaldet plak - på tænderne er fjernet efter to minutters tandbørstning.

  Forskellige børstehoveder

  Mange af tandbørsterne kommer med forskellige børstehoveder.

  I nogen tilfælde har vi testet den samme tandbørste med forskellige børstehoveder. I de tilfælde er den samlede bedømmelse af tandbørsten baseret på resultatet af det bedste børstehoved.

  Du kan se hvilket børstehoved tandbørsten er testet med under selve produktet. Her kan du også læse om resultatet for rengøring med eventuelle andre børstehoveder.

 • Batteri er en test af, hvor lang tid en fuldt opladet tandbørste kan køre, hvis den bruges to gange to minutter om dagen med 12 timers pause imellem. Der lægges et mindre pres på børstehovedet, mens tandbørsten kører, tilsvarende ved tandbørstning.

  Derudover er det målt, hvor lang tid det tager at oplade en flad tandbørste helt.

  Testen af batterilevetid er opdateret i 2023 og derfor kan bedømmelser af tandbørster testet før 2023 nu have ændret sig.

 • I brug er de 20 testpersoners bedømmelse af, hvor god tandbørsten er i brug, for eksempel hvor god tandbørsten er at holde på, om den vibrerer ubehageligt meget ved brug, hvor let det er at skifte børstehoved, med mere. 

 • Støj er de 20 testpersoners bedømmelse af, hvor meget tandbørsten larmer i brug.

Spørgsmål og svar om elektriske tandbørster

 • Selvom der findes mange forskellige tandbørstemodeller på markedet, så viser vores elektrisk tandbørste test, at forskellen hovedsageligt ligger i hvor meget ekstra tilbehør du får med.

  Otte ud af de 59 testede elektriske tandbørster bliver Bedst i Test – simpelthen fordi de som udgangspunkt er ens.

  For at se testresultaterne skal du logge ind

 • Du skal vælge en el-tandbørste, som føles godt at bruge og hvor du kan lide børstehovedet. Eltandbørster kommer enten med et rundt børstehoved, som man kender det fra Oral B eltandbørsterne, eller et mere klassisk tandbørstehoved, som man kender det fra Phillip Sonic tandbørsterne.

  Hvilken børstehovedform, der er bedst, er en smagssag.

 • I Forbrugerrådet Tænks test af eltandbørster har vi under søgt elektriske tandbørster, som koster mellem 170 og 3.000 kroner. Når du køber en elektrisk tandbørste, skal du huske, at du også skal købe nye børstehoveder løbende.

  Vores test viser, at de dyreste ikke nødvendigvis er bedre end de mere billige modeller, prisforskellen ligger mest i hvor meget ekstraudstyr de køber med.