TEST af Induktionskogeplader ➡️ Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Induktionskogeplader

Hvilke induktionskogeplader er Bedst i Test? Kogeplader med induktion er testet for, hvor godt de virker, brugervenlighed og energiforbrug.

Opdateret d. 4. december 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Induktions­kogeplader

Induktionskogeplader har vundet indpas i køkkenerne. Forbrugerrådet tænk har derfor testet hvor gode 58 forskellige induktionskogeplader er. 

Kogepladerne er 60 til 90 centimeter brede. Kogepladerne har 4-5 kogezoner. På nogle af de testede modeller er 2 kogezoner lagt sammen til én stor 'fleksibel' zone.

Sådan har vi udvalgt induktionskogepladerne

Når Forbrugerrådet Tænk udvælger produkter til test, vælger vi produkter, der bedst muligt repræsenterer markedet.

Pris, tilgængelighed, forhandlere og så videre er blot nogle af de parametre, vi kigger på. Det er umuligt for os at teste alle produkter, så vi forsøger at vælge bredt.

Vi køber alle de produkter vi tester i almindelige forretninger, på samme måde som du som forbruger gør. Det betyder, at hvis en vare er udsolgt eller midlertidigt udgået, så kan vi ikke teste det.

Vi har testet induktionskogeplader fra:

Aeg, Bauknecht, Beko, Bosch, Cylinda, Electrolux, Gorenje, Grundig, Ikea, Miele, Samsung, Severin, Siemens, Smeg, Whirlpool og Witt

Mød holdet bag vores induktionskogeplade test

Gitte og Mariane står bag vores test af induktionskogeplader. Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet induktionskogeplader

 • Funktionen er blandt andet en test af kogepladens energieffektivitet og hvor hurtigt en given mængde vand kan varmes op til kogepunktet.

  Testen indeholder også en bedømmelse af kogepladens evne til at holde en lav temperatur over længere tid.

  Varmefordelingen blev desuden bedømt ved at der bliver bagt pandekager på den mellemste kogezone.

  Fleksibel kogezone bliv testet ved at opvarme en plade med et tyndt lag mel indtil melet begyndte at brune. Ensartetheden over hele den rektangulære zone blev bedømt.

  For at stresse kogepladerne koger vi pommes frites på den store kogezone, mens der står gryder med kogende vand på de øvrige zoner.

 • Energiforbruget bliver målt under de forskellige funktionstest samt når kogepladen er i standby-tilstand.

 • Brugervenligheden er en bedømmelse af, hvor enkelt og intuitivt det er at indstille og betjene kogepladen samt at anvende pladens ekstra funktioner. Vi bedømmer også, hvor let det er at anvende kogezonerne samt at rengøre kogepladen.

 • Støjen er bedømt subjektivt, når kogepladen er tændt.

 • Sikkerhed er en bedømmelse af temperaturer målt på glaspladen mellem gryderne og på betjeningspanelet samt en bedømmelse af temperaturen på kogezonerne, når indikatoren for varm kogezone slår fra.

  Kogepladens reaktion på 'uhensigtsmæssig brug'  er bedømt. Det gælder for eksempel opvarmning af en tom gryde og når vandet koger over.