Test af vakuumpakker - Se de bedste vakuummaskiner
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Vakuummaskiner

Hvilken vakuummaskine er Bedst i Test? Se vores test af 16 vakuumpakkere og kammervakuummaskiner. Perfekt til sous vide, frostvare og meget mere.

Opdateret d. 4. juli 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Vakuummaskiner

Vi har testet 16  vakuumpakkere for deres evne til at vakuumere forskellige typer mad. Tre bliver Bedst i Test. Vi har desuden kigget på brugervenlighed, byggekvalitet, støj samt energiforbrug, så du kan vælge den bedste vakuummaskine til dit behov.

I testen har testet både almindelige vakuumpakkere og kammer vakuumpakkere.

Vi har testet følgende mærker:

Biltema, Caso, Champion, Clatronic, FoodSaver, OBH Nordica, SousVide, Steba og Wilfa

Mød holdet bag vores vakuummaskine test

Peter står bag vores test af vakuummaskiner. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet vakuummaskiner

  • Vakuumering er en samlet bedømmelse for, hvor gode maskinerne er til at vakuumere, forsegle og fastholde et vakuum i posen.

    Maskinerne er blevet udsat for forskellige fødevarer – fra faste og tørre til bløde og våde (burger, laks med marinade, bøf, jordbær), og det er testet, hvor godt fødevaren bevares i syv dage i en forseglet pose og sammenlignet med både de fødevarer, der er blevet lagret i en konventionel pose og et helt friskt produkt.

  • Brugervenligheden er bedømt ved at vurdere, hvordan maskinen er i brug, og hvor nemt og intuitivt det blandt andet er at placere vakuumposen korrekt i maskinen. Vi har desuden også kigget på, hvor nemme maskinerne er at rengøre og opbevare.

  • Byggekvalitet er et udtryk for, hvor godt vakuummaskinen er konstrueret. Her spiller materialevalg, montering og generel finish ind på bedømmelsen.

  • Støj er et samlet udtryk for, hvor meget maskinen larmer under brug. Lyden er både blevet målt med et decibel-meter samt subjektivt vurderet af et testpanel, som vurderede, hvor meget maskinerne støjede under brug.