
Mød holdet bag vores vakuummaskine test
Peter står bag vores test af vakuummaskiner. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Peter Skjødt
Sådan har vi testet vakuummaskiner
-
Vakuumering er en samlet bedømmelse for, hvor gode maskinerne er til at vakuumere, forsegle og fastholde et vakuum i posen.
Maskinerne er blevet udsat for forskellige fødevarer – fra faste og tørre til bløde og våde (burger, laks med marinade, bøf, jordbær), og det er testet, hvor godt fødevaren bevares i syv dage i en forseglet pose og sammenlignet med både de fødevarer, der er blevet lagret i en konventionel pose og et helt friskt produkt.
-
Brugervenligheden er bedømt ved at vurdere, hvordan maskinen er i brug, og hvor nemt og intuitivt det blandt andet er at placere vakuumposen korrekt i maskinen. Vi har desuden også kigget på, hvor nemme maskinerne er at rengøre og opbevare.
-
Byggekvalitet er et udtryk for, hvor godt vakuummaskinen er konstrueret. Her spiller materialevalg, montering og generel finish ind på bedømmelsen.
-
Støj er et samlet udtryk for, hvor meget maskinen larmer under brug. Lyden er både blevet målt med et decibel-meter samt subjektivt vurderet af et testpanel, som vurderede, hvor meget maskinerne støjede under brug.
-
- Vakuumering 50 %
- Brugervenlighed 30 %
- Byggekvalitet 5 %
- Støj 10 %
- Energiforbrug 5 %
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumer Research & Testing, ICRT.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Her er de bedste sous vide-maskiner
Sous vide-tilberedning af mad kræver konstante temperaturer i lang tid. Det klares bedst med en sous vide-maskine. Se de bedste sous vide-maskiner i testen her.

Disse vakuumpakkere er Bedst i Test
Skal du tilberede mad sous vide, eller vil du fryse eller opbevare madvarer, så de holder sig bedst, kan vakuummaskinen hjælpe dig. Se de bedste modeller her.

Sous vide: Stav eller vandbad – hvad skal jeg vælge?
Sous vide-maskiner fås i to meget forskellige udgaver, en cirkulationsstav og en sous vide med indbygget vandbad. Begge har sine fordele og ulemper. Bliv klogere på sous vide typerne og undgå fejlkøb.

Sådan laver du sous vide
Sous vide giver dig bøffer så møre som smør, men det kræver tid og det rette udstyr. Få en hurtig indføring i sous vide-tilberedning af bøffer her.

Hvorfor vakuumpakke mad?
Vakuummaskinen kan suge luften ud af en plastikpose, som maskinen derefter forsegler, så maden ikke er i kontakt med luft, eller vand, hvis du laver sous vide.