
Mød holdet bag vores vakuummaskine test
Peter står bag vores test af vakuummaskiner. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.
Sådan har vi testet vakuummaskiner
-
Vakuumering er en samlet bedømmelse for, hvor gode maskinerne er til at vakuumere, forsegle og fastholde et vakuum i posen.
Maskinerne er blevet udsat for forskellige fødevarer – fra faste og tørre til bløde og våde (burger, laks med marinade, bøf, jordbær), og det er testet, hvor godt fødevaren bevares i syv dage i en forseglet pose og sammenlignet med både de fødevarer, der er blevet lagret i en konventionel pose og et helt friskt produkt.
-
Brugervenligheden er bedømt ved at vurdere, hvordan maskinen er i brug, og hvor nemt og intuitivt det blandt andet er at placere vakuumposen korrekt i maskinen. Vi har desuden også kigget på, hvor nemme maskinerne er at rengøre og opbevare.
-
Byggekvalitet er et udtryk for, hvor godt vakuummaskinen er konstrueret. Her spiller materialevalg, montering og generel finish ind på bedømmelsen.
-
Støj er et samlet udtryk for, hvor meget maskinen larmer under brug. Lyden er både blevet målt med et decibel-meter samt subjektivt vurderet af et testpanel, som vurderede, hvor meget maskinerne støjede under brug.
-
- Vakuumering 50 %
- Brugervenlighed 30 %
- Byggekvalitet 5 %
- Støj 10 %
- Energiforbrug 5 %
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumer Research & Testing, ICRT.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Vakuummaskine: Sådan vælger du den rigtige
Vakuummaskiner fås i flere prisklasser. Nogle har avancerede funktioner, andre ikke. Få hjælp til at vælge vakuummaskinen til dine behov.

Hvorfor vakuumpakke mad?
Vakuummaskinen fjerner luften fra maden, fx når du skal tilberede mad sous vide. Men hvorfor er det godt, og kan det bruges til andet?