
Se 22 tidligere testede brødristere
Vi har ændret i vores testparametre, derfor kan du finde endnu flere brødristere under tidligere test. Testresultaterne mellem de to test er ikke direkte sammenlignelige.
Mød holdet bag vores brødrister test
Christel og Mariane står bag vores test af brødristere. testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i ICRT

Christel Søgaard Kirkeby

Elise Tangegaard Nyhus
Sådan har vi testet brødristere
-
Brødristning er en samlet bedømmelse af, hvor godt brødristeren er i stand til at riste brødet jævnt, og hvor lang tid det tager at riste det.
Evnen til at riste både frossent og frisk brød er testet, ligesom vi har testet forskellige typer af brød, blandt andet toastbrød og bagels.
Vurderingen er foretaget ud fra, hvorvidt brødet bliver:
- Jævnt og gyldent ristet
- Brændt eller underristet
- Tiden det tager, før brødet er ristet færdigt
-
Brugervenlighed er bedømt ud fra, hvor nemt det er at anbringe brødet i risteren, og hvor god risteren er til at slippe brødet igen efter endt ristning.
Tømning og fjerning af krummebakken er også testet, samt hvordan overfladen på brødristeren tager imod fingeraftryk, og hvor nemt det er at fjerne dem.
-
Konstruktion er vurderet ud fra, hvor solidt brødristeren er konstrueret, og hvilke materialer, der er anvendt.
Bedømmelsen dækker over kvaliteten af metal- og plastikgenstande, samt om knapper og lignende er fastgjort ordentligt.
Sikkerheden i brug er også testet.
-
- Brødristning 60 %
- Brugervenlighed 35 %
- Konstruktion 5 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Disse brødristere er bedst i test
Der er stor forskel på, om brødristere giver en tilpas og jævn ristning af brødet. Her er de bedste opretstående og flade brødristere.

Skal jeg vælge en flad eller en opretstående brødrister?
I Danmark har vi en tradition for flade brødristere. Se fordele og ulemper ved både den flade og den opretstående brødrister.

Brændt brød: Derfor skal du undgå det
Brød og andre fødevarer er rige på kulhydrater. Når de bliver bagt, ristet, grillet, friteret eller stegt, dannes stoffet akrylamid. Men hvorfor er det skidt?