Test af Brødristere - De bedste flade og opretstående brødristere
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Brødristere

Brødristeren skal kun én ting, og det er at riste brød. Men ikke alle brødristere i testen klarer den opgave godt nok. Se alle testresultater herunder.

Opdateret d. 19. maj 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Brødristere

Vi har testet brødristere - både de klassiske flade brødristere og de opretstående brødristere. Brødristerne bliver testet for hvor gode de er til at give en ensartet ristning, når man rister flere stykker brød og brødristeren derfor bliver varmere og varmere mellem hver ristning.

Vi har tester brødristere løbende, men vi har skiftet testprogram, så under tidligere testede brødristere kan du finde endnu flere ristere.

Vi har testet følgende mærker

Albaline, Biltema, Bosch, Champion, Cloer, Cook&Baker, Cuisinart, DeLonghi, Dualit, Electrolux, Graef, Hay, Kenwood, KitchenAid, Magimix, OBH Nordica, Philips, RIG-TIG, Russell Hobbs, Severin, Smeg, Stelton og WMF

 

Mød holdet bag vores brødrister test

Christel og Mariane står bag vores test af brødristere. testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i ICRT

Christel Kirkeby

Christel Søgaard Kirkeby

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet brødristere

  • Brødristning er en samlet bedømmelse af, hvor godt brødristeren er i stand til at riste brødet jævnt, og hvor lang tid det tager at riste det. 

    Evnen til at riste både frossent og frisk brød er testet, ligesom vi har testet forskellige typer af brød, blandt andet toastbrød og bagels.

    Vurderingen er foretaget ud fra, hvorvidt brødet bliver:

    • Jævnt og gyldent ristet
    • Brændt eller underristet
    • Tiden det tager, før brødet er ristet færdigt
  • Brugervenlighed er bedømt ud fra, hvor nemt det er at anbringe brødet i risteren, og hvor god risteren er til at slippe brødet igen efter endt ristning. 

    Tømning og fjerning af krummebakken er også testet, samt hvordan overfladen på brødristeren tager imod fingeraftryk, og hvor nemt det er at fjerne dem.

  • Konstruktion er vurderet ud fra, hvor solidt brødristeren er konstrueret, og hvilke materialer, der er anvendt.

    Bedømmelsen dækker over kvaliteten af metal- og plastikgenstande, samt om knapper og lignende er fastgjort ordentligt.

    Sikkerheden i brug er også testet.

    • Brødristning 60 %
    • Brugervenlighed 35 % 
    • Konstruktion 5 %