Test af Stegepander med non-stick ✔️
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Stegepander med non-stick

Hvilken stegepande er bedst i test? Stegepander med non-stick er testet for holdbarhed, varmefordeling og om maden brænder fast eller slipper let.

Opdateret d. 29. november 2021

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Stegepander med non-stick

Forbrugerrådet Tænk har testet 12 stegepander med en omkreds på 28 cm, som alle har non-stick funktion. Vi har kun medtaget pander, der ikke indeholder PFAS i belægningen.

Stegpanderne er undersøgt for hvor god deres non-stick belægning er, hvor gode de er til at fordelevarmen, hvor holdbare de er m.m. Alle stegepander er testet på laboratorium og på Hotel- og Restaurantskolen af fagpersoner.

Mød holdet bag vores stegepande test

Christel og Marianne står bag vores test af stegepander med non-stick

Christel Kirkeby

Christel Søgaard Kirkeby

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet stegepander med non-stick

 • Non stick-funktionen er undersøgt ved gentagne gange at stege spejlæg på panden uden brug af fedstof og ud fra dette set på, om ægget slipper, eller i hvor høj grad der sidder rester tilbage på panden.

 • Varmefordeling er testet ved, at panden er varmet op, og ved hjælp af et termisk kamera er temperaturforskellen på forskellige dele af panden målt. Der er målt om stegefladen er jævn eller buer når panden er varm. Der er også stegt pandekager på panderne for at se om de kan steges med et jævnt udseende.

 • Holdbarheden er vurdereret ud fra forskellige parametre. Det er målt, hvor godt panden klarer slid, ved at panden fyldes med stålkugler og vibreres over en given mængde tid. Herefter er der igen stegt spejlæg for at se, om det har påvirket belægningens non stick-effekt.

  Panderne er ridset med en standardridser (Hoffman Scratch-tester), og herefter er ridsernes størrelse vurderet. 10 gange er panderne varmet op og derefter lagt i 20 grader vand for at se, om dette kuldechok får panden til at blive skæv.

 • Brugervenligheden dækker over hvor rar panden er at håndtere både i forhold til håndtagets komfort og stegepandens vægt. Håndtagets temperatur under brug er også målt.

 • Opvarmningstiden er målt ud fra hvor lang tid det tager panden at nå 180 grader.

  • Nonstick 30%
  • Varmefordeling 15%
  • Holdbarhed 35%
  • Brugervenlighed 15%
  • Opvarmningstid 5%

  Ujævn stegeflade og defekt ved kuldechock trækker ned i den samlede karakter. Vurdering fra Hotel- og Restaurantskolen tæller ikke med.