
Mød holdet bag vores hakkede tomater test
Stine og Peter er holdet bag vores test af hakkede tomater på dåse. Tre smagseksperter er smagstestet for os.

Stine Müller

Peter Skjødt
Sådan har vi testet hakket tomater på dåse
-
Smag er bedømt af 3 eksperter, der har smagt på alle 12 typer hakkede tomater.
Tomaterne blev varmet op til minimum 80 grader celsius i en gryde, hældt på termokopper med låg og afkølet til stuetemperatur umiddelbart inden smagningen.
Eksperterne fik serveret prøverne i tilfældig rækkefølge og bedømte dem individuelt. Bedømmelsen for smag er et gennemsnit af de tre dommeres vurderinger.
Testsmagerne var:
- Lektor og fødevarekandidat Michael René.
- Kok og forfatter Christine Bille Nielsen.
- Kogebogsforfatter og ekspert i det italienske køkken Andreas Harder.
-
Uønsket kemi er en undersøgelse af, om den indvendige coating i dåserne indeholder bisphenol A, F eller S eller stoffer, som bisphenol A indgår i (BADGE). Vi har ikke analyseret indholdet af de uønskede kemikalier i selve tomaterne.
-
- Smag 90 %
- Uønsket kemi 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Hakkede tomater: Hvilke dåsetomater smager bedst?
Dåsetomater er en fast del af danskernes spisekammer. Forbrugerrådet Tænk har testet smag og indhold af problematiske stoffer. Her er de bedste dåsetomater.

Hakkede tomater: Mange dåser er fri for uønsket kemi
Ny test viser tegn på, at færre dåser med hakkede tomater generelt indeholder hormonforstyrrende stoffer. Bliv klogere på kemitesten her.

Dåsetomater: Indeholder dit favoritmærke hormonkemi?
Dåser med hakkede tomater kan indeholde det hormonforstyrrende stof bisphenol A. Derfor har Forbrugerrådet Tænk testet dåsetomater for uønsket kemi.