Test af hakkede tomater - Se de bedste dåsetomater Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Hakkede tomater

Danskerne er vilde med dåsetomater. Men er der forskel på indholdet i dåserne? Forbrugerrådet Tænk har testet smag og indhold af problematiske stoffer.

Testet d. 5. april 2018

Vi har testet 12 hakkede tomater på dåse, hvoraf 5 er økologiske. Dåsetomaterne er testet for smag og indhold af uønsket kemi. 

Kun hakkede tomater på dåse er med i testen. Hakkede tomater i anden emballage som for eksempel pap eller glas, flåede tomater eller hakkede tomater tilsat krydderier er ikke med i testen.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores hakkede tomater test

Stine og Peter er holdet bag vores test af hakkede tomater på dåse. Tre smagseksperter er smagstestet for os.

Sådan har vi testet hakket tomater på dåse

  • Smag er bedømt af 3 eksperter, der har smagt på alle 12 typer hakkede tomater.

    Tomaterne blev varmet op til minimum 80 grader celsius i en gryde, hældt på termokopper med låg og afkølet til stuetemperatur umiddelbart inden smagningen.

    Eksperterne fik serveret prøverne i tilfældig rækkefølge og bedømte dem individuelt. Bedømmelsen for smag er et gennemsnit af de tre dommeres vurderinger.

    Testsmagerne var:

    • Lektor og fødevare­kandidat Michael René.
    • Kok og forfatter Christine Bille Nielsen.
    • Kogebogsforfatter og ­ekspert i det italienske køkken Andreas Harder.
  • Uønsket kemi er en undersøgelse af, om den indvendige coating i dåserne indeholder bisphenol A, F eller S eller stoffer, som bisphenol A indgår i (BADGE). Vi har ikke analyseret indholdet af de uønskede kemikalier i selve tomaterne.

    • Smag 90 %
    • Uønsket kemi 10 %