Toastmaskiner | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Toastmaskiner

Toastmaskinen skal riste toasten jævnt og pænt, men det har flere af de syv testede toastere svært ved. Se hvilken toastmaskine der er Bedst i test.

Opdateret d. 7. august 2020

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Toastmaskiner

Forbrugerrådet Tænk har testet syv sandwichtoastere af den klassiske type med plads til 2 toast. Der er dog også en enkelt, der har 'grillrist', samt nogle der har udskiftelige plader.

Vi har testet de 7 sandwichtoastere for deres evne til at riste brødet jævnt og pænt. Derudover har vi kigget på byggekvaliteten, energiforbruget og brugervenligheden.

Mød holdet bag vores toastmaskine test

Peter og Mariane er holdet bag vores test af toastere. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Sådan har vi testet toastmaskiner

  • Ydeevne er en samlet vurdering af toastens sensoriske egenskaber, herunder tidsforbrug, bruning, sprødhed og tekstur efter ristning.

  • Energiforbrug er en måling af, hvor meget energi der skal bruges til at varme maskinen op inden toastning samt energiforbruget under ristningen.

  • Brugervenlighed er en vurdering af, hvor let det er at bruge og indstille apparatet, samt hvor let toasteren er at gøre ren. Desuden vægter det også, hvor let forståelig instruktionsbogen er at navigere efter.

  • Byggekvaliteten er et udtryk for, hvor godt maskinen er konstrueret, herunder hvilke materialer der er brugt.

  • Sikkerhed vægter ikke, men de sandwichtoastere, der for eksempel bliver for varme på overfladen og dermed udgør en potentiel forbrændingsrisiko, bliver trukket ned i den samlede bedømmelse. Den samlede bedømmelse bliver trukket ned, hvis maskinerne får lavere end ‘middel’ i sikkerhed.