Forbrugerrådet Tænk

Test: Ledningsfrie støvsugere

Hvilken ledningsfri støvsuger er Bedst i test? Og kan en støvsuger på batterier erstatte den almindelige støvsuger? Se vores store test her. Opdateret: 27. September 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Der er mange omkostninger forbundet med at lave vores ledningsfri støvsugertest, da den er 100% uvildig og udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du adgang til vores +150 øvrige produkttest, vores magasin med posten 10 gange om året og meget andet.

Test facts

 

Sådan har vi testet ledningsfrie støvsugere

Forbrugerrådet Tænk har testet 82 ledningsfrie støvsugere på et laboratorium. Støvsugerne er testet for deres evne til at støvsuge, for brugervenlighed, batterilevetid, energiforbrug og støj.

De ledningsfrie støvsugere i testen er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af markedet. Hele 25 forskellige mærker er testet.

Følgende mærker er testet:

Ariete, Bissell, Black&Decker, Bosch, CECOTEC, DEBOOT, Domo, Dyson, Electrolux, Gorenje, Haeger, Hoover, Kärcher, Leifheit, Miele, Nilfisk, OBH Nordica, Philips, Point, Princess, Roborock, Roidmi, Samsung, Vorwerk og Xiaomi.

Støvsugning

Støvsugning er en test af, hvor godt støvsugeren suger forskellige slags snavs op fra forskellige underlag. Underlagene, der testes på, er hårde gulve, gulvtæpper og trapper. For 2-i-1 modellerne, der også fungerer som håndstøvsuger, testes der også på borde.

Sugebredden på støvsugermundstykkets måles, og det undersøges, hvor tæt op ad lister og kanter støvsugerne kan suge støv og snavs op.

Brugervenlighed

Brugervenlighed er en test af, hvor nem støvsugeren er at bruge. Brugerpanelet tester, hvor nemt det er at støvsuge forskellige overflader. Panelet tester også, hvor nemme støvsugerne er at betjene, vedligeholde og sætte til opladning, og hvor nemt det er at tømme støvbeholderen.

Batteri

Batteri er en test af, hvor længe støvsugerens batteri holder mellem hver opladning. Det testes både, hvor lang tid de ledningsfrie støvsugere kan støvsuge, og hvor hurtigt sugestyrken falder. 

Energiforbrug

Energiforbrug er en test af, hvor meget strøm støvsugeren bruger under brug, og hvor meget den bruger i standby.

Støj

Støj bliver både målt med en støjmåler og bedømt af et brugerpanel. Støjmåleren måler støjen i decibel, og brugerpanelet består af 3 personer, som vurderer, hvor generende støjen lyder.

Den samlede bedømmelse vægtes således:

  •  Støvsugning 60 %
  •  Brugervenlighed 22 %
  •  Batteriperformance 8 %
  •  Energiforbrug 6 %
  •  Støj 4 %

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og-blade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Spørgsmål og svar om testen af ledningsfrie støvsugere

Er ledningsfrie støvsugere gode?

I takt med at ledningsfrie støvsugere er blevet mere populære, er der kommet flere af de batteridrevne støvsugere på markedet. Det har dog ikke gjort dem bedre, viser vores test.

Her i Forbrugerrådet Tænk tester vi løbende ledningsfrie støvsugere og vores test viser, at de ikke er ligeså gode til at suge som almindelige støvsugere.

I vores test af 82 modeller kan du se hvilke der er bedst.

Hvilke ledningsfrie støvsugere er Bedst i test?

Hvis du er logget ind på vores hjemmeside, kan du se hvilke ledningsfrie støvsugere, som bliver Bedst i test.

Vi anbefaler fire modeller hvoraf to bliver kåret til Bedst i test. De to Bedst i test-modeller er næsten identiske.

Hvilken ledningsfri støvsuger skal jeg vælge?

Vælg en ledningsfri støvsuger, der passer til dit behov. De fleste støvsugere er udfordret på batterilevetid, så de er bedst til hurtig pletstøvsugning. Nogle af støvsugerne har en indbygget håndstøvsuger en såkaldt ”2-i-1-støvsuger”, Har du brug for at støvsuge duge, sofaer mm i en håndevending, kan det være en fordel.

Overvej at købe en støvsuger, hvor du kan bruge batteriet i andre maskiner, hvis det er muligt. Hos nogle mærker kan du bruge samme batteri i fx din boremaskine eller plæneklipper.

HOLDET BAG TESTEN AF LEDNINGSFRIE STØVSUGERE:
Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Trankjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse