Forbrugerrådet Tænk

Test: Ledningsfrie støvsugere

Hvilken ledningsfri støvsuger er Bedst i test? Og kan støvsugere uden ledning erstatte den almindelige støvsuger? Se Forbrugerrådet Tænks test af ledningsfrie støvsugere her. Opdateret: 17. August 2020

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Der er mange omkostninger forbundet med at lave vores ledningsfri støvsugertest, da den er 100% uvildig og udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du adgang til vores +150 øvrige produkttest, vores magasin med posten 10 gange om året og meget andet.

HOLDET BAG TESTEN AF LEDNINGSFRIE STØVSUGERE:
Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse

Mariane Andersen

Markedsresearcher
Test og analyse
Ledningsfrie støvsugere: Find ekstra viden i vores magasin

Hvilken ledningsfrie støvsuger skal du vælge for at få god sugeevne?

Det ser vi nærmere på i magasinet Forbrugerrådet Tænk, hvor du også kan læse testen og finde andre spændende detaljer.

Test facts

Sådan har vi testet ledningsfrie støvsugere

Forbrugerrådet Tænk har testet 73 ledningsfrie støvsugere. Vi har blandt andet testet for sugeevne og for batterilevetid. Læs her, hvordan vi tester.

Ledningsfrie støvsugere testet i 2020

Forbrugerrådet Tænk har testet 73 ledningsfrie støvsugere på et laboratorium. Støvsugerne er testet for deres evne til at støvsuge og for brugervenlighed, batterilevetid, energiforbrug og støj.

Ledningsfrie støvsugere fra 19 forskellige mærker er testet.

Disse ledningsfrie støvsugere er testet

De ledningsfrie støvsugere i testen er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af de ledningsfrie støvsugere, du finder i handlen.

Følgende mærker er testet:

Ariete, Bissell, Black&Decker, Bosch, Dyson, Ecovacs, Electrolux, Genius, Grundig, Hoover, Leifheit, Miele, Nilfisk, OBH Nordica, Philips, Princess, Roidmi, Vorwerk og Xiaomi.

Sådan tester vi støvsugning

Støvsugning er en test af, hvor godt støvsugeren suger forskellige slags snavs op fra forskellige underlag.

Underlagene, der testes på, er hårde gulve, gulvtæpper og trapper. For 2-i-1 modellerne, der også fungerer som håndstøvsuger, testes der også på borde.

Sugebredden på støvsugermundstykkets måles, og det undersøges, hvor tæt op ad lister og kanter støvsugerne kan suge støv og snavs op.

Sådan tester vi brugervenlighed

Brugervenlighed er en test af, hvor nem støvsugeren er at bruge.

Brugerpanelet tester, hvor nemt det er at støvsuge forskellige overflader. Panelet tester også, hvor nemme støvsugerne er at betjene, vedligeholde og sætte til opladning, og hvor nemt det er at tømme støvbeholderen.

Sådan tester vi batteri

Batteri er en test af, hvor længe støvsugerens batteri holder mellem hver opladning. Det testes både, hvor lang tid de ledningsfrie støvsugere kan støvsuge, og hvor hurtigt sugestyrken falder. 

Sådan tester vi energiforbrug

Energiforbrug er en test af, hvor meget strøm støvsugeren bruger under brug, og hvor meget den bruger i standby.

Sådan tester vi støj

Støj bliver både målt med en støjmåler og bedømt af et brugerpanel. Støjmåleren måler støjen i decibel, og brugerpanelet består af 3 personer, som vurderer, hvor generende støjen lyder.

Den samlede bedømmelse vægtes således:

  •  Støvsugning 60 %
  •  Brugervenlighed 22 %
  •  Batteriperformance 8 %
  •  Energiforbrug 6 %
  •  Støj 4 %

Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og-blade i International Consumer Research & Testing, ICRT.

 

Spørgsmål og svar om testen af ledningsfrie støvsugere

Hvilke ledningsfrie støvsugere har I testet?

Vi har testet mere end 70 ledningsfrie støvsugere på markedet. Vi har naturligvis testet modeller fra de største producenter såsom Black&Decker, Bosch, Dyson, Miele og Hoover. Se den enkelte modeller her på siden.

Hvilke ledningsfrie støvsugere er bedst i test?

I vores test er vi kommet frem til 2 testvindere. Du skal være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne. Som medlem kan du bl.a. se vores øvrige +150 produkttest, og så er du med ti at støtte os i kampen for at forbedre rettighederne for os forbrugere.

Hvordan har I lavet jeres test af ledningsfrie støvsugere?

Vores test er udført på et professionelt testlaboratorium, og vi har testet hver ledningsfri støvsuger for hvordan de klarer sig inden for: støvsugning, brugervenlighed, batteriperformance, energiforbrug og støj. Du kan læse meget mere om hvordan vi har testet her på siden.