Test af Ledningsfri Støvsuger (2022) ➡️ Se de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Ledningsfrie støvsugere

Hvilken ledningsfri støvsuger er Bedst i test? Og kan en støvsuger på batterier erstatte den almindelige støvsuger? Se vores store test her.

Opdateret d. 25. august 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Ledningsfrie støvsugere

Drømmer du om en ledningsfri støvsuger? så er du ikke den eneste. Vores test af de ledningsfrie maskiner er en af vores mest besøgte test. For de batterdrevne stangstøvsugere er dyre og vores test viser, at langt de fleste ikke er pengene værd.

Vi har testet 109 ledningsfrie støvsugere og kun 34 opnår testresultatet ”God”

Støvsugerne er testet for deres evne til at støvsuge, for brugervenlighed, batterilevetid, energiforbrug og støj.

Vi har testet følgende mærker:

Ariete, Bissell, Black&Decker, Bosch, DEBOOT, Domo, Dreame, Dyson, Electrolux, Haeger, Hoover, Kärcher, Leifheit, Miele, Nilfisk, OBH Nordica, Philips, Point, Princess, Roborock, Roidmi, Rowenta, Samsung, Taurus, Tristar, Vorwerk og Xiaomi

Mød holdet bag vores test af ledningsfrie støvsugere

Thorben og Anders leder denne test af disse ledningsfrie akku-støvsugerne og er vores støvsugereksperter. Testen bliver udført på et laboratorium efter faste og nøje tilrettelagte testparametre. Vi tester løbende og vores testsystem er altid det samme, så vores testresultater er sammenlignelige.
Anders udvælger de modeller vi tester, og Thorben har kontakten til laboratoriet og knuser alle tallene for os

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet ledningsfrie støvsugere

 • Støvsugning er en test af, hvor godt støvsugeren suger forskellige slags snavs op fra forskellige underlag. Underlagene, der testes på, er hårde gulve, gulvtæpper og trapper. For 2-i-1 modellerne, der også fungerer som håndstøvsuger, testes der også på borde.

  Sugebredden på støvsugermundstykkets måles, og det undersøges, hvor tæt op ad lister og kanter støvsugerne kan suge støv og snavs op.

 • Brugervenlighed er en test af, hvor nem støvsugeren er at bruge. Brugerpanelet tester, hvor nemt det er at støvsuge forskellige overflader. Panelet tester også, hvor nemme støvsugerne er at betjene, vedligeholde og sætte til opladning, og hvor nemt det er at tømme støvbeholderen.

 • Batteri er en test af, hvor længe støvsugerens batteri holder mellem hver opladning. Det testes både, hvor lang tid de ledningsfrie støvsugere kan støvsuge, og hvor hurtigt sugestyrken falder. 

 • Energiforbrug er en test af, hvor meget strøm støvsugeren bruger under brug, og hvor meget den bruger i standby.

 • Støj bliver både målt med en støjmåler og bedømt af et brugerpanel. Støjmåleren måler støjen i decibel, og brugerpanelet består af 3 personer, som vurderer, hvor generende støjen lyder.

Spørgsmål og svar om testen af ledningsfrie støvsugere

 • I takt med at ledningsfrie støvsugere er blevet mere populære, er der kommet flere af de batteridrevne støvsugere på markedet. Det har dog ikke gjort dem bedre, viser vores test.

  Her i Forbrugerrådet Tænk tester vi løbende ledningsfrie støvsugere og vores test viser, at de ikke er ligeså gode til at suge som almindelige støvsugere.

  I vores test af 109 modeller kan du se hvilke der er bedst.

 • Hvis du er logget ind på vores hjemmeside, kan du se hvilke ledningsfrie støvsugere, som bliver Bedst i Test.

  Vi anbefaler seks modeller hvoraf tre bliver kåret til Bedst i Test. To af Bedst i Test-modeller er næsten identiske.

 • Vælg en ledningsfri støvsuger, der passer til dit behov. De fleste støvsugere er udfordret på batterilevetid, så de er bedst til hurtig pletstøvsugning. Nogle af støvsugerne har en indbygget håndstøvsuger en såkaldt ”2-i-1-støvsuger”, Har du brug for at støvsuge duge, sofaer mm i en håndevending, kan det være en fordel.

  Overvej at købe en støvsuger, hvor du kan bruge batteriet i andre maskiner, hvis det er muligt. Hos nogle mærker kan du bruge samme batteri i fx din boremaskine eller plæneklipper.