Barberskum og gel ➡️ Test af uønsket kemi
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
Kemi test

Kemitest: Barberskum

Indeholder dit barberskum eller gel uønskede kemikalier? Se vores test af uønsket kemi i 34 slags barberskum.

Testet d. 3. marts 2023

Om testen af
Kemitest: Barberskum

Vi har testet barberskum og gel for, om det indeholder kemikalier, der er problematiske for miljø og sundhed. I testen er et stort udvalg af produkterne med parfumestoffer, som kan give parfumeallergi. Du kan dog også finde flere gode valg uden uønsket kemi.

Det har vi fundet

 • 11 slags barberskum og gel er uden uønsket kemi og får den bedste bedømmelse, A-kolben.
 • 15 slags barberskum og gel indeholder bl.a. parfumestoffer eller miljøbelastende stoffer og får en middel bedømmelse, B-kolben.
 • 8 slags barberskum og gel indeholder bl.a. mistænkt hormonforstyrrende stoffer og særligt allergifremkaldende stoffer og får den laveste bedømmelse, C-kolben.

Mød holdet bag kemitesten af barberskum

Claus J

Claus Jørgensen

Projektchef, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse
Anne Beck Christensen

Anne Beck Christensen

Markedsresearcher, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet barberskum

 • 34 barberskum og gel er købt online i løbet af januar og februar 2023 i butikker i Danmark og online.

  Efter indkøb er ingredienserne på produkterne blevet noteret, og derefter er producenterne blevet kontaktet for at sikre, at der er tale om aktuelle produkter, og at ingredienserne er korrekte.

  Testen er en deklarationstest. Det vil sige, at det er en gennemgang af de ingredienser, der optræder på produkternes ingredienslister.

  Alle produkterne er vurderet i forhold til, om de indeholder uønsket kemi eller ej. Uønsket kemi er fx stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, allergifremkaldende eller problematiske for miljøet.

  I appen Kemiluppen kan du også finde flere barberskum og barbergel, som er vurderet for uønsket kemi. Du kan derfor med fordel scanne stregkoden på dit barberskum med Kemiluppen, hvis den ikke er med i testen.

  Sådan tester Forbrugerrådet Tænk Kemi

 • Det har vi fundet

  • 11 slags barberskum og gel er uden uønsket kemi og får den bedste bedømmelse, A-kolben.
  • 15 slags barberskum og gel indeholder bl.a. parfumestoffer eller miljøbelastende stoffer og får en middel bedømmelse, B-kolben.
  • 8 slags barberskum og gel indeholder bl.a. mistænkt hormonforstyrrende stoffer og allergifremkaldende stoffer og får den laveste bedømmelse, C-kolben.

  Mistænkt hormonforstyrrende stoffer

  Et enkelt produkt indeholder tre forskellige parabener. Parabener er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

  Benzyl salicylate og Bht er hver især fundet i to produkter. Ud over at være mistænkt for at være hormonforstyrrende, så er stofferne enten allergifremkaldende eller problematiske for miljøet.

  Glyoxal er fundet i et enkelt produkt. Det er et sjældent anvendt stof, der er mistænkt for at kunne skade vores arvemateriale og er allergifremkaldende.

  Salicylic acid er også fundet i et enkelt produkt. og det er mistænkt for at være hormonforstyrrende og for at skade forplantningsevnen.

  Alle ovennævnte stoffer giver bedømmelsen C-kolben.

  Allergifremkaldende stoffer

  22 produkter indeholder parfume eller planteekstrtrakter, der kan være allergifremkaldende.

  Et enkelt produkt indeholder Methylchloroisothiazolinone og Methylisothiazolinone, der begge er allergifremkaldende og kan være problematiske for miljøet.

Det siger virksomhederne

 • P&G, der står for Gillette Series Shave gel soothing with aloe vera, oplyser, at der er kommet en nyere variant på markedet i 2023. P&G oplyser også, at Gillettes produkter til personlig pleje overholder alle nødvendige regulatoriske standarder og er grundigt testet for at sikre, at de er sikre at bruge efter hensigten.

  Det nye produkt indeholder også Benzyl salicylate og vil derfor også få en C-kolbe.