Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvilken bouillon og fond er bedst? Vi har testet hønsebouillon og hønsefond for smag, indhold af salt og smagsforstærkere m.m. Se hvilke vi og smagseksperterne anbefaler.
Testet d. 18. oktober 2021
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
hønsebouillon
kyllingefond koncentreret
hønsebouillon
flydende økologisk kyllingebouillon
kyllingefond
Hønsebouillon
fond "du chef" chicken
hønsebouillon
Fond koncentrat kylling
Høns økologisk bouillon
hønsebouillon
hønsefond
flydende kyllingefond
bouillon kylling
no-chicken bouillon vegan
Økologisk hønsebouillon
Vi har testet 16 fonder og bouilloner med hønsesmag købt i supermarkeder. Produkterne er fordelt på ti bouilloner og seks fonder I testen ser vi både på smag og på saltindholdet. Alle bouilloner og fonder er med hønsesmag. En enkelt bouillon er vegansk
Følgende mærker er testet: Aruna, Coop, First price, Irma's, Jürgen Langbein, Kania, Knorr, Oscar, Queen, Reduced, Tasty. Urtekram. VeggieBel og änglamark
Bouillon og fond kommer i følgende versioner som:
Peter, Elise og Stella står bag vores test af hønsebouillon og fond.
Smagen er bedømt af fire personer fra Hotel- og Restaurantskolen i København, der har smagt og vurderet produkterne i en blindsmagning. Dommerne vidste på forhånd, om det var bouillon eller fond, de smagte på. Produkterne blev serveret opvarmet og tilberedt efter anvisningen på pakken.
Saltindholdet er både bedømt ud fra indholdet i det koncentrerede produkt og den færdiglavede fond/bouillon.
Oplysninger på emballagen er en bedømmelse af relevante informationer tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om tilberedning, opbevaring og affaldssortering.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Genvejen til umami og kraftigere smag kan findes i hønsebouillon- og fond. Vi har smagstestet ti hønsebouilloner og seks hønsefonder og kigget på, hvad de indeholder.
Hønsebouillon gør brug af flere smagsforstærkere, der skal forstærke smagen af umami, mens fond kun indeholder én smagsforstærker ud over salt. Mange bouillonterninger indeholder palmeolie.