
Mød holdet bag vores bouillon og fond
Peter, Elise og Stella står bag vores test af hønsebouillon og fond.

Peter Skjødt

Elise Tangegaard Nyhus
Sådan har vi testet bouillon og fond
-
Smagen er bedømt af fire personer fra Hotel- og Restaurantskolen i København, der har smagt og vurderet produkterne i en blindsmagning. Dommerne vidste på forhånd, om det var bouillon eller fond, de smagte på. Produkterne blev serveret opvarmet og tilberedt efter anvisningen på pakken.
-
Saltindholdet er både bedømt ud fra indholdet i det koncentrerede produkt og den færdiglavede fond/bouillon.
-
Oplysninger på emballagen er en bedømmelse af relevante informationer tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om tilberedning, opbevaring og affaldssortering.
-
- Smag 60 %.
- Salt 30 %
- Oplysninger på emballagen 10 %
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Hønsebouillon og -fond: Her er de bedste
Genvejen til umami og kraftigere smag kan findes i hønsebouillon- og fond. Vi har smagstestet ti hønsebouilloner og seks hønsefonder og kigget på, hvad de indeholder.

Bouillon med mange smagsforstærkere
Hønsebouillon gør brug af flere smagsforstærkere, der skal forstærke smagen af umami, mens fond kun indeholder én smagsforstærker ud over salt. Mange bouillonterninger indeholder palmeolie.