Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Bouillon og fond

Hvilken bouillon og fond er bedst? Vi har testet hønsebouillon og hønsefond for smag, indhold af salt og smagsforstærkere m.m. Se hvilke vi og smagseksperterne anbefaler. Testet: 18. Oktober 2021

Få adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af bouillon og fond

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Test facts

Sådan har vi testet bouillon og fond

Vi har testet 16 fonder og bouilloner med hønsesmag købt i supermarkeder. Produkterne er fordelt på ti bouilloner og seks fonder I testen ser vi både på smag og på saltindholdet.

Disse bouilloner og fonder har vi testet

Alle bouilloner og fonder er med hønsesmag. En enkelt bouillon er vegansk

Følgende mærker er testet:

Aruna, Coop, First price, Irma's, Jürgen Langbein, Kania, Knorr, Oscar, Queen, Reduced, Tasty. Urtekram. VeggieBel og änglamark

Bouillon og fond kommer i følgende versioner som:

  • Bouillonterning
  • Flydende bouillon
  • Flydende fond
  • Færdig fond
  • Gelé (fond)
  • Granulat (bouillon)
  • Pulver (bouillon)

Smagstest

Smagen er bedømt af fire personer fra Hotel- og Restaurantskolen i København, der har smagt og vurderet produkterne i en blindsmagning. Dommerne vidste på forhånd, om det var bouillon eller fond, de smagte på. Produkterne blev serveret opvarmet og tilberedt efter anvisningen på pakken.

Saltindhold

Saltindholdet er både bedømt ud fra indholdet i det koncentrerede produkt og den færdiglavede fond/bouillon.

Oplysninger på emballagen

Oplysninger på emballagen er en bedømmelse af relevante informationer tilgængelige på emballagen, herunder oplysninger om tilberedning, opbevaring og affaldssortering.

Samlet bedømmelse er vægtet således:

  • Smag 60 %.
  • Salt 30 %
  • Oplysninger på emballagen 10 %
Holdet bag vores bouillon og fond test

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Elise Tangegaard Nyhus

Studentermedarbejder
Test og analyse

Stella Staunstrup

Studentermedarbejder
Test og analyse