TEST Find det billigste forbrugslån (2022)
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Test: Forbrugslån

Hvor finder du det bedste og billigste forbrugslån? Vi har testet forbrugslån hos 23 forskellige banker og finansieringsselskaber. Find det bedste lån her.

Opdateret d. 17. november 2022

NB: Testens resultat kan ændres som følge af renteændringer, som Nationalbanken foretager. Bankerne vil derefter reagere med lidt forskellige renteændringer på de lån, som de tilbyder deres kunder. Vi vil derfor opdatere denne test i starten af 2023.

Forbrugslånet er – som navnet antyder – et lån, der tages til forbrug. Det skiller sig altså ud fra et billån eller et boliglån ved, at der ikke stilles noget pant eller nogen sikkerhed i lånet. Derfor er et forbrugslån også typisk et ret dyrt lån, og det er vigtigt, at du ser dig godt for, inden du skriver under. 

Udgangspunktet for testen er et lån på 40.000 kroner, der tilbagebetales over fem år – altså 60 måneder, hvilket er et typisk forbrugslån for de fleste låntagere.

Tip: Klik på logoet for de enkelte udbydere for at komme direkte til testresultaterne.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{compareProducts.length}}/9
Sammenlign Fjern
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød hold bag vores test af forbrugslån

Sissel Anker Nielsen

Emil Rosager Schaarup

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet forbrugslån

  • Vi har testet 23 forskellige banker og finansieringsselskabers forbrugslåns-produkt. Oplysningerne er indhentet fra selskabernes hjemmesider eller ved at kontakte selskaberne.

    Omkostninger og lånevilkår er gældende for uge 41. En række banker har dog varslet rentestigninger efter uge 41 – hvilke banker der er tale om oplyses under oplysningsparametre.

  • Testens væsentligste testparameter er ÅOP (årlige omkostninger i procent).

    ÅOP beregnes ud fra et caselån med et samlet kreditbeløb på 40.000 kroner og en løbetid på fem år, svarende til et standardlån i Bekendtgørelse om information til forbrugere om priser m.v. i pengeinstitutter.

    ÅOP skal ses som en samlet årlig gennemsnitlig omkostning og indeholder både renter, etableringsomkostninger og løbende gebyrer.

    Renten på lånet optræder derfor ikke som en selvstændig testparameter.

    Som et testparameter indgår gennemsnittet af selskabets laveste og højeste ÅOP i de tilfælde, hvor der er differentierede priser for forskellige kunder.

  • Etableringsomkostninger er medtaget som særskilt testparameter, på trods af at etableringsomkostninger, jævnfør lov om kreditaftaler, indgår i beregningen af ÅOP.

    Etableringsomkostninger er alligevel medtaget, fordi mange forbrugere indfrier eller bør indfri lånet før oprindeligt aftalt udløb. Når lånet indfries før tid, har forbrugeren reelt betalt en højere årlig omkostning end den oprindeligt oplyste ÅOP.

    Som testparameter indgår gennemsnittet af selskabets laveste og højeste etableringsomkostninger i de tilfælde, hvor der er differentierede priser.

  • ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent): 65%
    Omkostninger ved etablering: 10%
    Rentetype (variabel/fast): 5%
    Fleksibilitet, rykkergebyr og låneberegner: 25%

  • Herudover bedømmes der på om forbrugslånet et med variabel eller fast rente, fleksibilitet (eksempelvis betales der gebyr for ydelsesfritagelse), rykkergebyr og om der findes låneberegner på bankens eller finansieringsselskabs hjemmeside.