Test af morgenmad - Hvor sund er dit yndlingsprodukt
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Morgenmad

Morgenmadsprodukter indeholder ofte mere sukker, salt og fedt end du tror. Vi har undersøgt over 70 forskellige morgenmadsprodukter, og vurdere deres næringsindhold. Se hvilke produkter der giver dig en god start på dagen og hvilke der minder om slik, kage eller chips.

Testet d. 23. januar 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Morgenmad

Er din yndlingsmorgenmad en sukker eller saltfælde, eller får du en god fordeling af fibre, sukker, salt og fedt, når du spiser morgenmad?

Vi har deklarationstestet over 70 morgenmadsprodukter af typen cerealier og vurderet produkterne ud fra næringsindholdet i deklarationen med. Vurderingen tager udgangspunkt i bl.a. Nøglehulsmærket. Vi har ikke smagstestet produkterne.

Vi har testet morgenmad fra følgende mærker

Bell's, COOP, Crownfield, Easis, First Price, Freee, Gestus, Guldkorn, Kelloggs, Mor7gen, Nestlé, Quaker, Rasmus Klump, Rømer, Semper, Urtekram, Änglamark og ØGO

Mød holdet bag vores morgenmad test

Peter og Thora står bag vores test af morgenmadsprodukter, hvor de har været ude og købe over 70 morgenmadsprodukter, gransket deres deklaration og kontaktet producenterne, der manglede oplysninger.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse
Thora Uldall

Thora Uldall-Hansen

Studentermedarbejder
Test og analyse

Sådan har vi testet morgenmads produkter

  • Næringsindholdet er bedømt på baggrund af næringsdeklarationen på emballagen. Indholdet af sukker, fedt, kostfibre, salt og fuldkorn indgår i bedømmelsen.

  • Information på emballagen er en bedømmelse af de oplysninger, der gives på emballagen. Det gælder generelle oplysninger som for eksempel opbevaring, næringsdeklaration og desuden en vurdering af de anprisninger af indholdet, der er på emballagen.

    • Næringsindhold 95 %
    • Informationer på emballagen 5 %