Test af komfurer (2022) ➡️Se Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Komfurer

Find det bedste komfur i vores test. Vi har testet komfurer med induktionskogeplader og glaskeramisk kogeplade. Se hvilket komfur som både har en god kogeplade og en god ovn. Se de testede komfurer her.

Opdateret d. 15. september 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Komfurer

Forbrugerrådet Tænk har testet komfurer med induktionskogeplader og glaskeramiske kogeplader, der alle er 60 cm brede. Fordi komfurer har kogeplade og ovn samlet i ét, består testen af 2 dele:

Testresultaterne for de 2 test, bliver derefter samlet til ét testresultat

Vi har testet 26 komfurer. Komfurerne koster mellem 5.000 og 14.000 kroner og stammer fra følgende mærker: AEG, Bosch, Electrolux, Gorenje, Gram, Siemens, Smeg, Voss

Mød holdet bag vores komfur test

Gitte og Mariane står bag vores test af komfurer. Testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer.

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet komfurer

 • Kogepladens funktion

  Kogepladerne har alle fire kogezoner, men på nogle af de testede modeller kan to kogezoner lægges sammen til én stor ‘fleksibel’ zone. 

  Funktionstesten af kogepladen er en test af kogepladens energieffektivitet og evnen til at holde en lav temperatur over længere tid.

  Varmefordelingen er testet ved at bage pandekager, og for de kogeplader, der har fleksibel kogezone, blev varmefordelingen på hele kogezonen også testet.

  Intensivt brug er bedømt ved at friturestege pommes frites i en gryde på den største kogezone samtidig med, at der stod gryder med kogende vand på de øvrige zoner. 

  Ovnens funktion

  Funktionstesten af ovnen er en bedømmelse af, hvor hurtigt ovnen varmer op, hvor præcist den rammer den indstillede temperatur, og hvor stabilt temperaturen holdes.

  Stegt kylling, sukkerbrødskager og minimuffins er tilberedt i ovnen.

  Grillen er testet ved at undersøge om der grilles ensartet.

  I den ovn, der har dampfunktion, har vi tilberedt creme caramel og bagt brød ved hjælp af damp og anden opvarmningsform.

 • Brugervenlighed er en bedømmelse af, hvor enkelt og intuitivt det er at indstille og betjene komfuret. Er det let at anvende alle kogezonerne på en gang samt at rengøre både kogeplade og ovn.

 • Energiforbrug blev målt under de forskellige funktionstest samt når komfuret var i standby-tilstand.

 • Sikkerhed er en bedømmelse af temperaturer målt på glaspladen mellem gryderne, på betjeningspanelet og på greb og låge under brug.

  Temperaturen på kogezonerne er bedømt, når indikatoren for restvarme slår fra.

  Kogepladens reaktion ved opvarmning af en tom gryde og kogende vand på pladen er også bedømt.

 • Støj er bedømt subjektivt, når kogeplade og ovn er tændt.

Spørgsmål og svar om vores komfur test

 • Hos Forbrugerrådet Tænk er alle vores test uvildige og grundigt gennemført. Vores komfurtest er udført på et testlaboratorium, hvor der er lagt vægt på følgende parametre:

  • Funktion
  • Brugervenlighed
  • Energiforbrug 
  • Sikkerhed
  • Støj

  Kogeplade og ovn er testet hver for sig og resultatet er derefter lagt sammen til samlet vurdering.

 • Af de 26 komfurer der er testet, har vi fundet 5 komfurer, som vi kårer som Bedst i Test. Komfurerne er næsten ens, men har forskellige modelnumre. For at se de 5 testvindere, skal du logge ind eller blive medlem af Forbrugerrådet Tænk. 

 • Vi har testet komfurer fra AEG, Bosch, Electrolux, Gorenje, Gram, Siemens, Smeg, Voss. Vi har testet komfurer med induktionskogeplader og glaskeramiske kogeplader, alle ovne er elektriske.

  Komfurerne er købt i almindelige hvidevareforretninger og koster mellem 5.000 - 14.000 kroner.

  Komfurerne er udvalgt, så de dækker markedet bredt. Producenterne har ingen indflydelse på hvilke komfurer vi har valgt.