TEST af Soundbar - Se test af 58 (2022)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Soundbar

En soundbar kan forbedre lyden på dit fladskærmstv betydeligt. Vi har testet 58 forskellige. Se hvilke der giver den bedste lyd, og er brugervenlig

Testet d. 23. november 2022

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Soundbar

Lydkvaliteten på fladskærmstv er ikke god. Det skyldes at der ikke er ordentlig plads til højtalerne og de peger ofte ind i væggen eller ud til siderne i stedet for frem mod seeren. Løsningen kan være en soundbar, som du forbinder  til fjernsynet, og hermed overtager soundbarren afspilningen af lyd fra fjernsynet og giver dig en bedre lyd. 

En soundbar består af flere indbyggede højtalere typisk i én enhed og du stiller den oftest under fjernsynet eller hænger den på væggen under fjernsynet. Nogle soundbarer kommer dog også med en subwoofer.

Vi har testet 58 soundbarer for hvor gode de er til at gengive fx musik, tale m.m. Vi har også undersøgt hvor nemme de er at installere og bruge.

Følgende mærker har vi testet:

Bang & Olufsen, Bose, Bowers & Wilkins, Canton, Denon, Devialet, Grundig, Hisense, JBL, LG, Panasonic, Philips, Polk, Samsung, Sonos, Sony, Xiaomi og Yamaha

Mød holdet bag vores soundbar test

Thomas og Anders har stået for testen af soundbarer. Testen er lavet i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer og -blade i International Consumers Research and Testing, ICRT.

Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet soundbars

 • Testen af lydkvalitet dækker både over en teknisk test og et panel af eksperter som har lyttet til hver soundbar.

  Den tekniske test, måler hvor dybt og hvor højt i frekvens som enheden kan spille. Der måles også på forvrængning og lydtryk.

  Testpanelet lytter til hver soundbar og vurderer lyden både i biograf tilstand, som er den tilstand bedst egnet til film, men også i standardindstillingen som normalt bruges til musik.

  Eksperterne giver en samlet score under hver indstilling hvor de blandt andet vurdere på hvor tydelig tale høres, hvor tydeligt detaljer gengives og lyddynamikk. Herudover kigges der også på justeringsmuligheder og optimering af lydbilledet.

 • Under brugervenlighed er det vurderet hvor nemt soundbaren er at betjene, både på enheden, med fjernbetjening og evt. med app.

  Hvis soundbaren har en skærm, er det også vurderet hvor godt den fungere. Herudover er det vurderet hvor let soundbaren er at monterer og efterfølgende sætte op til brug.

 • Strømforbruget er målt, både under brug og i standby tilstand.

  • Under brug er lydtrykket indstillet til 80 dB på 1 meters afstand.
  • Ved standby tilstand er der både målt må standard indstillingen
  • Eco-tilstand er målt i det tilfælde at soundbaren har en Eco-tilstand.
 • Datasikkerheden for en evt. app til smartphone er også vurderet. Datasikkerheden er ikke inkluderet i den samlede vurdering af produktet, da ikke alle har denne funktion.