Test af dioxin i mad - Så meget gift er der Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Dioxin i mad

Dioxin i mad er desværre næsten uundgåeligt. Vi har testet hvor meget dioxin, der findes i 26 almindelige madvare. Se hvor meget dioxin du og din familie cirka indtager om ugen.

Testet d. 13. februar 2021

Forbrugerrådet Tænk har undersøgt indholdet af dioxin i 26 udvalgte fødevarer. Dioxin er et af de giftigste stoffer, som mennesket har frembragt. 

Dioxin og dioxinlignende PCB mistænkes for at virke hormonforstyrrende og kræftfremkaldende.

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores dioxin test

Gitte står bag vores undersøgelse af dioxin i mad. Undersøgelsen af dioxin i fødevarer er gennemført af Forbrugerrådet Tænk sammen med forbrugerorganisationer i fire andre europæiske lande.

SÅdan har vi testet dioxin i mad

  • I Danmark omfatter testen 26 fødevarer, der er indkøbt i detailbutikker, og som indgår i mange menneskers kost herhjemme.

    Udvalget medtager både fødevarer, som bliver spist meget, og fødevarer, som vides at have et vist indhold af dioxin og dioxinlignende PCB.

  • For hver af de 26 fødevarer er der købt fem produkter, og der er både konventionelle og økologiske produkter i udvalget. Disse fem produkter for hver fødevaretype er på laboratoriet blandet til én prøve, som er blevet analyseret.

  • Med afsæt i resultaterne om indholdet af dioxin og dioxinlignende PCB i fødevarerne har Forbrugerrådet Tænk derefter beregnet, hvor meget mennesker kan forventes at indtage, hvis de spiser en gennemsnitlig kost i Danmark.

    Her er der brugt data fra den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2011-2013, upublicerede tal, fra DTU Fødevareinstituttet.

  • Opgørelserne er lavet for henholdsvis kvinder, mænd, teenagere i alderen 10-17 år og børn i alderen 4-9 år.

    Fremgangsmåden har været tilsvarende i de andre europæiske lande.