

Mød holdet bag vores test af dioxin i mad
Gitte står bag vores undersøgelse af dioxin i fødevarer. Undersøgelsen er gennemført af Forbrugerrådet Tænk sammen med forbrugerorganisationer i fire andre europæiske lande.

Gitte Sørensen
Sådan har vi testet dioxin i mad
-
I Danmark omfatter testen 26 fødevarer, der er indkøbt i detailbutikker, og som indgår i mange menneskers kost herhjemme.
Udvalget medtager både fødevarer, som bliver spist meget, og fødevarer, som vides at have et vist indhold af dioxin og dioxinlignende PCB.
-
For hver af de 26 fødevarer er der købt fem produkter, og der er både konventionelle og økologiske produkter i udvalget. Disse fem produkter for hver fødevaretype er på laboratoriet blandet til én prøve, som er blevet analyseret.
-
Med afsæt i resultaterne om indholdet af dioxin og dioxinlignende PCB i fødevarerne har Forbrugerrådet Tænk derefter beregnet, hvor meget mennesker kan forventes at indtage, hvis de spiser en gennemsnitlig kost i Danmark.
Her er der brugt data fra den nationale undersøgelse af danskernes kost og fysiske aktivitet 2011-2013, upublicerede tal, fra DTU Fødevareinstituttet.
-
Opgørelserne er lavet for henholdsvis kvinder, mænd, teenagere i alderen 10-17 år og børn i alderen 4-9 år.
Fremgangsmåden har været tilsvarende i de andre europæiske lande.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.