Test af løbecykler - Find de bedste og sikreste
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Løbecykler

Løbecykler er populært legetøj til mindre børn. Men langt de fleste dumper vores test fordi de indeholder uønsket kemi eller er usikre. Se hele testen her.

Testet d. 6. december 2021

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Løbecykler

Løbecykler bliver kategoriseret som legetøj, derfor er er reglerne ekstra stramme for sikkerhed og hvilke typer af kemi der må være i dem. I testen af løbecykler, ser vi på om de lever op til de regler, og derudover ser vi på hvor brugervenlige de er

Vi har testet 12 løbecykler til børn beregnet til alde­ren 2,5 år til 5 år. Cyklernes stel er af træ, stål eller aluminium, og de har lufthjul eller punkterfrie dæk.

Mød holdet bag vores løbecykel test

Stine og Mariane sår bag vores test af løbecykler. Testen er udført i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i ICRT, International Consumer Research and Testing.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse

Sådan har vi testet løbecykler

 • Kørsel er bedømt af tre eksperter og med hjælp fra 20 børn i alderen omkring 3 år. De prøvede løbecykler­ne på en testbane. Eksperterne kigge­de blandt andet på manøvrering, sty­reegenskaber og affjedring under børnenes kørsel på forskelligt under­lag. Børnenes siddestilling på cykler­ne og komfort af både sadel og styr er også bedømt af en ergonomisk ekspert.

 • Vi har testet sikkerhed og holdbarhed ved bl.a. at lade cyklerne køre med vægt af et barn og med otte kilo­meter i timen over i alt 72.000 bump på et rullebånd. Vi har også testet sidelæns fald af cyklen 50 gange, som når børnene smider cyklen fra sig.

  Cyklerne er også undersøgt for, om der er risiko for, at barnet kan komme til skade på cyklen fra klemfælder og smådele, der udgør en risiko for kvælning.

 • Når vi undersøger håndtering ser vi blandt andet på samling og instruktion, justering og indstillings­muligheder, pumpning samt løft og transport af løbecyklen.

 • Uønsket kemi er en undersøgelse af, om styr, sadel eller dæk indeholder problematiske kemikalier i form af PAH’er, ftalater og flammehæmmere.

  • Kørsel 55 %
  • Sikkerhed og holdbarhed 25 %
  • Håndtering 15 %
  • Uønsket kemi 5 %

  Væsentlige problemer med holdbar­hed og sikkerhed, samt indhold af uønsket kemi trækker den samlede bedømmelse ned.

  Testen er udført i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i ICRT, International Consumer Research and Testing.

 • Vi har købt løbecykler i forretninger og på webshops. Cyklerne er udvalgt, så de dækker markedet bredt. Vi har udvalgt cykler fra populære mærker og mere nicheprægede modeller.

  Vi har testet disse mærker:

  Bikestar, BoBike, Janod, Kinderkraft, Kokua, Lionelo, Micro, My hood rider, Pinolino, Puky og Trybike

Spørgsmål og svar om løbecykler

 • Du skal vælge en løbecykel, som passer til dit barns størrelse. Det er skridtlængden, der er det vigtigste. Sadelhøjden skal passe til afstanden fra dit barns skridt til jorden. Så kan barnet sidde på cyklen og nå jorden med fødderne.

  Undgå løbecykler hvor drejevinklen er meget begrænset, da det ikke giver børnene mulighed for at komme ordentlig rundt i svingene.

  I Forbrugerrådet Tænk har vi testet 12 løbecykler, og de fleste dumper vores test fordi de indeholder uønskede kemikalier som er enten hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende. Enkelte dumper også på sikkerhed.

  For at se hvilken løbecykel, som er Bedst i Test skal du logge ind. Vi anbefaler 2 løbecykler ud af 12 testede.

  Du kan finde flere gode råd til hvad du skal se efter i Det skal du se efter, når du køber løbecykel. 

 • Løbecykler er som udgangspunkt beregnet til børn i alderen 2-5 år. Præcis hvornår dit barn kan starte med løbecykel afhænger af dit barn og selvfølgelig også løbecyklens størrelse.

  I vores test af løbecykler kan du se hvilken alder vi vurderer cyklen passer til, samt den skridtlængde den passer til. Sadelhøjden skal passe til afstanden fra dit barns skridt til jorden. Så kan barnet sidde på cyklen og nå jorden med fødderne.

 • Løbecykler er et forholdsvis dyrt stykke legetøj. I vores test ligger priserne fra 500 – 1.900 kr.

  De to løbecykler vi anbefaler ligger henholdsvis den ene løbecykel i den dyre ende og den anden løbecykel i den billigere ende.

  Pris og kvalitet hænger altså ikke nødvendigvis sammen. Tænk på, at du også kan købe løbecykler brugt.