
Mød holdet bag vores rugbrød test
Gitte står bag vores test af rugbrød.
Sådan har vi testet rugbrød
-
Oplysninger om næringsindhold, der enten er angivet på pakkerne eller oplyst af forhandlerne, er studeret.
Indholdet af fedt, sukker, salt, kostfibre og fuldkorn i forhold til anbefalingerne og kriterierne i for eksempel Nøglehulsmærket er vurderet.
-
Vi har ikke foretaget en smagstest af produkterne, så bedømmelsen er udelukkende baseret på næringsindhold, og der tildeles derfor ikke Bedst i Test til de bedste produkter.
-
- Fuldkorn 30 %
- Salt 30 %
- Fedt 20 %
- Kostfibre 10 %
- Sukker 10 %
Den samlede bedømmelse er begrænset, hvis bedømmelserne for mindst én af parametrene er dårligere end middel.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Rugbrød: Her er de sundeste
Hvilket rugbrød skal du vælge, hvis du vil have det sundeste? Hvad er bedst industribrød eller bager-rugbrød, når det kommer til fuldkorn, salt og fedt?

Leverpostej: Sådan finder du den bedste
Leverpostej er en klassiker til frokost. Vi giver dig fif til at finde din foretrukne blandt de mange variationer i supermarkedet.

Rugbrød: Fuglefrø gør rugbrødet federe
Kerner og frø gør dit rugbrød federe, og kan få rugbrødets fedtindhold på op over 10 procent. Her er de fedeste rugbrød i Forbrugerrådet Tænks test.

Rugbrød: Derfor er det typisk sundere end hvedebrød
Rugbrød er sundt, fordi det mætter godt, og fordi det typisk har et højt indhold af fuldkorn. Nogle rugbrød har dog et langt højere indhold af fuldkorn end andre.