
Mød holdet bag vores rugbrød test
Gitte og Peter står bag vores test af rugbrød og Elise har stået for at undersøge markedet og indkøbe rugbrød fra supermarkederne.

Gitte Sørensen

Peter Skjødt

Elise Tangegaard Nyhus
Sådan har vi testet rugbrød
-
Oplysninger om næringsindhold, der enten er angivet på pakkerne eller oplyst af forhandlerne, er studeret.
Indholdet af fedt, sukker, salt, kostfibre og fuldkorn i forhold til anbefalingerne og kriterierne i for eksempel Nøglehulsmærket er vurderet.
-
Vi har ikke foretaget en smagstest af produkterne, så bedømmelsen er udelukkende baseret på næringsindhold, og der tildeles derfor ikke Bedst i Test til de bedste produkter.
Vi har dog smagstestet 10 udvalgte rugbrød
-
- Fuldkorn 30 %
- Salt 30 %
- Fedt 20 %
- Kostfibre 10 %
- Sukker 10 %
Den samlede bedømmelse er begrænset, hvis bedømmelserne for mindst én af parametrene er dårligere end middel.
Læs mere om dette
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.

Disse leverpostejer er de bedste i testen
Fem leverpostejer skiller sig smagsmæssigt positivt ud, og af dem anbefaler vi tre. Og der er ingen sammenhæng mellem pris og smag. Se de bedste leverpostejer her.

Sådan finder du den bedste leverpostej
Leverpostej er en klassiker til frokost og i juletiden. Vi giver dig fif til at finde din foretrukne blandt de mange variationer i supermarkedet.

Varedeklaration: Hvad skal der stå på din mad?
Færdigpakket mad skal være mærket med en varedeklaration, så du kan se, hvad maden indeholder. Men hvad skal du kigge efter? Få svaret og læs, hvad du finder på din emballage.

Disse to rugbrød smager rigtig godt
Vi har prøvesmagt 10 rugbrød, og hvor to vækker begejstring, er der flere, som testsmagerne ikke bryder sig om.

Her er de sundeste rugbrød
Se hvilket rugbrød du skal vælge, hvis du vil have et rugbrød, som lever op til anbefalingerne til Nøglehulsmærket, er groft og har et lavt indhold af fx salt, fedt og sukker.

Hvad indeholder et rugbrød egentligt?
Rugbrød er som udgangspunkt et meget simpelt brød, men det kan tilsættes mange forskellige ingredienser, som ændrer brødets smag, udseende og tekstur.

Rugbrød: Derfor er det typisk sundere end hvedebrød
Rugbrød er sundt, fordi det mætter godt, og fordi det typisk har et højt indhold af fuldkorn. Nogle rugbrød har dog et langt højere indhold af fuldkorn end andre.