TEST af kreditkort - Mastercard og Visa💳
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Kreditkort

Hvor får du det billigste og bedste kreditkort? Forbrugerrådet Tænk har testet standard-, guld- og platin-Mastercard og Visakort – hos 11 banker.

Testet d. 6. februar 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Kreditkort

Kredit er blot én af de funktioner, som et kreditkort som Mastercard eller Visa kan give dig - med kreditkortet følger typisk også en pakke af serviceydelser som forsikringer og adgang til lounges i lufthavne.

Vi har testet Mastercard Standard, Mastercard Gold, MasterCard Platinum samt Visa Credit og Visa Credit Platinum, som kunder i Jyske Bank har mulighed for at få. Jyske Bank oplyser, at Visa Credit er en pendant til de øvrige bankers Mastercard Gold.

Der er forskel på, hvad du får med de enkelte typer af kort – jo ’finere’ kortet er, desto flere muligheder rummer kortet. Men det er ikke kun i forhold til de forskellige korttyper, at der er forskelle. Der er også store forskelle på de enkelte kort, alt efter hvilken bank der har udstedt kortet, viser testen.

Vi har bl.a. testet:

 • Hvad koster kreditkortet i årligt gebyr?
 • Hvad koster det dig at bruge kreditkortet i udlandet?
 • Hvor god en rejseforsikring får du med kreditkortet?
 • Hvilken adgang giver kreditkortet dig til lounges i lufthavne?

Klik på bankers logoer for at se alle testresultaterne for de enkelte kort.

Mød den ansvarlige for testen af kreditkort

Dennis Tofting Andersen

Dennis Tofting Andersen

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet kreditkort

 • Vi har testet den pakke af serviceydelser, som mange banker tilbyder deres kunder sammen med kreditkortet MasterCard eller Visakort.

  Vi har afgrænset testen til følgende korttyper: MasterCard Standard, Gold og Platinum, samt Visa Credit og Visa Credit Platinum, der dog kan have andre navne i de forskellige banker. Det er disse korttyper, som normalt tilbydes til forbrugerne.

  I testen indgår de 11 største banker. Andre banker og sparekasser tilbyder også kreditkortpakker, men disse har vi ikke indhentet data fra til denne test. Testen opnår med de 11 banker at medtage langt den største del af markedet.

 • Årligt gebyr og evt. renteudgift: 28%

  Afvikling af forbrug med kort og kortgebyrer: 7%

  Valutagebyrer: 16%

  Rejseforsikring: 28%

  Loungeadgang: 5%

  Øvrige forsikringer: 13%

  Rabat på billeje og hotel: 3%

 • Vi har testet på i alt 22 testparameter, som alle har en større eller mindre betydning for den typiske forbruger med behov for en kreditkortpakke.

  Vi har i denne test afgrænset os fra at teste de mere detaljerede vilkår i de enkelte elementer i kreditkortpakkerne. Der kan derfor være samlet set mindre betydende forskelle mellem bankerne, som ikke indeholdes og bedømmes i denne test.