Test af autostole (2024) - over 130 testede auto-barnestole
GĂĄ til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Autostol

Find den bedste autostol til alle aldersgrupper. Vi har testet 134 autostole. Læs, hvordan du vælger den rigtige og monterer autostolen korrekt.

Opdateret d. 21. maj 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og fĂĄ adgang i et helt ĂĄr for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Autostole

Autostole skal leve op til en række sikkerhedskrav, for at de kan komme i handlen. Alligevel viser vores test, at ikke alle autostole beskytter lige godt ved frontal- og sidekollision.

Vi tester ud fra sikkerhedstandarderne, men derudover har vi skærpet kravene yderligere. Vi undersøger ogsĂĄ for uønskede kemikalier i stolene. Der er ikke den store udskiftning af autostolemodellerne fra ĂĄr til ĂĄr, derfor vil du ogsĂĄ finde autostole, som vi har testet for flere ĂĄr siden Testen bliver opdateret løbende med nye modeller og alle vores testresultater er sammenlignelige. 

Autostolene i testen er indkøbt i babyudstyrsbutikker (fysiske og webbutikker), supermarkeder og autoudstyrsbutikker.

Vi har testet autostole fra disse mærker: 

ABC Design, Avionaut, Axkid, Besafe, Britax Römer, Bugaboo, Cosatto, Cybex, Graco, Joie, Kinderkraft, Lionelo, Maxi-Cosi, Nuna, Peg Perego, Recaro, Silver Cross, Stokke og Uppababy

Mød holdet bag vores autostol test

Gitte og Mariane har i mange år stået for vores test af autostole. Testen laver vi i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer, og vi udfører test flere gange om året. Mariane sikrer, at autostole på det danske marked kommer med i testen og Gitte omsætter de mange testresultater til brugbar viden for os alle, og reagerer, hvis autostole dumper testen.

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

SĂĄdan tester vi autostole

 • Sikkerheden er testet bĂĄde i frontalkollision og sidekollision. Kollisionstesten er baseret pĂĄ de internationale standarder ECE R 44-04 og ECE R129, men vi har skærpet kravene.

  Frontalkollisionstesten af autostolene er udført i et bilkarosseri af typen VW Polo VI. Der er anvendt realistiske testdukker, der passer i størrelse til de højde- og vægtklasser autostolene er godkendt til.

  Hastigheden ved påkørslen i frontalkollision var 74 km/t, og ved sidekollision skete det ved 27 km/t.

  Vi bedømmer blandt andet belastningen på testdukkernes nakke, bryst og mave.

 • Brugervenligheden er bedømt subjektivt af bĂĄde eksperter og et panel af almindelige brugere. Under testen er autostolene blevet installeret i 3 forskellige biltyper: Opel Adam, Ford C-Max og Golf 7.

  Risikoen for at montere autostolen forkert er bedømt, og hvor stor risikoen er for at gøre det forkert. Det er også testet, hvor let det er at spænde barnet fast i stolen og stramme selerne.

  Komforten for barnet i form af polstring, hovedstøtte og udsyn er bedømt.

 • Autostolens betræk, seler med mere kommer i kontakt med barnet hud. SmĂĄ børn kan ogsĂĄ sutte pĂĄ betrækket og selerne. Autostolene kan ogsĂĄ stĂĄ og afgasse uønsket kemi.

  Derfor undersøger vi om betrækket, selerne og polstringen indeholder skadelige kemikalier. Vi tester for følgende kemikalier:

  • PAH'er
  • Ftalater
  • Flammehæmmere
  • Fenoler, nonylfenoler og bisphenol A
  • Organotinforbindelser
  • Formaldehyd
  • Tungmetaller
  • Sikkerhed 50 %
  • Brugervenlighed 50 %
  • Skadelige kemikalier 0 %

  Bedømmes en barnestol "under middel" eller "dårlig" i testen af Skadelige kemikalier, begrænses den samlede bedømmelse.

  Bedømmes en barnestol "middel" eller derunder i parametrene Sikkerhed og Brugervenlighed, begrænses den samlede bedømmelse.

  Testen er gennemført i samarbejde med europæiske forbrugerblade og -organiationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Spørgsmål og svar om vores autostole test

 • Du skal vælge en autostol, som passer til dit barns størrelse og alder, og som passer til din bil.

  Du skal regne med, at skifte autostol et par gange, fordi dit barn vokser ud af stolene.

  I vores test af autostole, kan du sortere autostolene på barnets vægt og højde

  I vores test af autostole bruger vi følgende tommelfingerregel, når vi inddeler stolene efter størrelse

  • 0-15 mĂĄneder
  • ca. 15 mĂĄneder -4 ĂĄr
  • 4 – 11 ĂĄr
 • Ifølge færdselsloven skal dit barn sidde i en autostol indtil det er 135 cm høj – det er cirka i otte-ti ĂĄrs alderen.

  Eksperter og myndigheder anbefaler ikke selepuder uden ryglæn. Det skyldes, at selepuder uden ryglæn ikke yder nogen beskyttelse ved sidekollision.

 • Alle autostole, som kommer pĂĄ markedet skal leve op til en række sikkerhedskrav

  Vi tester på et uafhængigt godkendt laboratorium og kollisionstesten er baseret på de internationale standarder ECE R 44-04 og ECE R129, men vi har skærpet kravene.

  Derudover tester vi på brugervenlighed og om autostolene indeholder uønsket kemi. Derfor dumper vi også autostole en gang i mellem.

Læs mere om dette

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.