Test: Autostole
Den bedste autostol til alle aldersgrupper finder du i Forbrugerrådet Tænks test. Vi har testest hele 127 stole i vores store autostole test. Læs også, hvordan du vælger den rigtige og monterer autostolen korrekt. Opdateret: 20. Oktober 2020
Få adgang til testen for blot 54 kr.
Der er mange omkostninger forbundet med at lave denne test af autostole, da den er 100% uvildig og udført i et professionelt testsetup. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne.
Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du adgang til vores +150 øvrige produkttest, vores magasin med posten 10 gange om året og meget andet.
{{ product.model }}

Gitte Sørensen

Mariane Andersen
Test facts
Sådan har vi testet autostole
Forbrugerrådet Tænk har testet autostole til alle aldersklasser. Bliv klogere på, hvordan vi tester sikkerhed, brugervenlighed og for indhold af uønsket kemi.
Autostolene i testen er fra forskellige typer butikker
Autostolene i testen er indkøbt i babyudstyrsbutikker (fysiske og webbutikker), supermarkeder og autoudstyrsbutikker.
Modellerne i testen er hovedsageligt nye på markedet eller bestsellere. Det er forsøgt at få et så bredt udsnit af markedet for autostole som muligt.
Kravene i sikkerhedstesten er skærpet i 2015
Testprogrammet er i 2015 blevet strammet i forhold til tidligere års test, så testresultaterne er ikke direkte sammenlignelige med de resultater, som de testede barnestole opnåede før 2015.
Autostole, der klarede sig godt i tidligere års test, er dog stadig gode.
Autostolene er testet i frontal- og sidekollision
Sikkerheden er testet både i frontalkollision og sidekollision. Kollisionstesten er baseret på de internationale standarder ECE R 44-04 og ECE R129, men vi har skærpet kravene.
Frontalkollisionstesten af autostolene er udført i et bilkarosseri af typen Golf 7 (5-dørs). Der er anvendt realistiske testdukker.
Hastigheden ved påkørslen i frontalkollision var 74 km/t, og ved sidekollision skete det ved 27 km/t.
Brugervenligheden er undersøgt i 3 forskellige biler
Brugervenligheden er bedømt subjektivt af både eksperter og et panel af almindelige brugere. Under testen er autostolene blevet installeret i 3 forskellige biltyper: Opel Adam, Ford C-Max og Golf 7.
Risikoen for at montere autostolen forkert er bedømt, og hvor stor risikoen er for at gøre det forkert. Det er også testet, hvor let det er at spænde barnet fast i stolen og stramme selerne.
Komforten for barnet i form af polstring, hovedstøtte og udsyn er bedømt.
Uønsket kemi i betræk og polstring
Betrækket, selerne og polstringen er undersøgt for følgende skadelige kemikalier:
- PAH'er,
- ftalater,
- flammehæmmere,
- nonylfenoler,
- Bisphenol A
- formaldehyd,
- antimikrobielle stoffer og
- insekticider.
Samlet bedømmelse vægtes således:
- Sikkerhed 50 %,
- brugervenlighed 50 % og
- skadelige kemikalier 0 %.
Bedømmes en barnestol "under middel" eller "dårlig" i testen af Skadelige kemikalier, begrænses den samlede bedømmelse.
Bedømmes en barnestol "middel" eller derunder i parametrene Sikkerhed og Brugervenlighed, begrænses den samlede bedømmelse.
Spørgsmål og svar om vores autostole test
I Forbrugerrådet Tænks test af autostole har vi testet mere end 120 modeller. Vi har testet autostole fra de mest kendte udbydere såsom Britax Römer, Bugaboo, Cybex og Besafe.
I vores test er der naturligvis først og fremmest testet for sikkerheden ved både frontal- og sidekollision. Derudover er brugervenligheden af de enkelte autostole testet i tre forskellige biltyper (Opel Adam, Ford C-Max og Golf 7). Til sidst har vi set på, om der er uønsket kemi i betræk og polstring i de enkelte autostole.
Vores test er gennemført i samarbejde med de øvrige europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.
Du kan læse mere om hvordan vi har testet på vores testside for autostole.
17 ud af de mere end 120 autostole som vi har testet udmærker sig ved at være vores bedst i test autostole. Modsat har vi fundet, at sikkerheden ved 5 af autostolene fra testet er så dårlig, at vi direkte fraråder forbrugerne at købe dem.
Du skal være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne af autostole testen. Du kan blive medlem for blot 54 kr. pr. måned og så får du samtidig adgang til vores yderligere +150 produkttest. Læs mere om Forbrugerrådet Tænks medlemskab.