Forbrugerrådet Tænk

Test: Autostole

Find den bedste autostol til alle aldersgrupper. Vi har testet 133 autostole. Læs, hvordan du vælger den rigtige og monterer autostolen korrekt. Opdateret: 25. Maj 2021

FĂĄ adgang til testen for blot 54 kr.

Der er mange omkostninger forbundet med at lave denne test af autostole, da den er 100% uvildig og udført i et professionelt testsetup. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du adgang til vores +150 øvrige produkttest, vores magasin med posten 10 gange om året og meget andet.

Holdet bag vores test af autostole

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Mariane Andersen

Markedsresearcher
Test og analyse

Test facts

Autostole: Find ekstra viden i vores magasin

Hvor fleksibel skal din autostol være?

Det ser vi nærmere på i magasinet Forbrugerrådet Tænk, hvor du også kan læse testen og finde andre spændende detaljer.

SĂĄdan har vi testet autostole

Forbrugerrådet Tænk har testet autostole til alle aldersklasser. Bliv klogere på, hvordan vi tester sikkerhed, brugervenlighed og for indhold af uønsket kemi.

Autostolene i testen er fra forskellige typer butikker

Autostolene i testen er indkøbt i babyudstyrsbutikker (fysiske og webbutikker), supermarkeder og autoudstyrsbutikker.

Modellerne i testen er hovedsageligt nye på markedet eller bestsellere. Det er forsøgt at få et så bredt udsnit af markedet for autostole som muligt.

Autostole test opdateres løbende

Alle autostole er testet efter samme testeprogram. Det betyder at testresultaterne er sammenlignelige, uanset hvornĂĄr autostolen er testet.

Testen bliver opdateret løbende med nye testresultater. Ridligere testede autostole bliver verificeret, så vi sikrer at testen stadig er gældende.

Autostolene er testet i frontal- og sidekollision

Sikkerheden er testet både i frontalkollision og sidekollision. Kollisionstesten er baseret på de internationale standarder ECE R 44-04 og ECE R129, men vi har skærpet kravene.

Frontalkollisionstesten af autostolene er udført i et bilkarosseri af typen VW Polo VI. Der er anvendt realistiske testdukker, der passer i størrelse til de højde- og vægtklasser autostolene er godkendt til.

Hastigheden ved påkørslen i frontalkollision var 74 km/t, og ved sidekollision skete det ved 27 km/t.

Vi bedømmer blandt andet belastningen på testdukkernes nakke, bryst og mave.

Brugervenligheden er undersøgt i 3 forskellige biler

Brugervenligheden er bedømt subjektivt af både eksperter og et panel af almindelige brugere. Under testen er autostolene blevet installeret i 3 forskellige biltyper: Opel Adam, Ford C-Max og Golf 7.

Risikoen for at montere autostolen forkert er bedømt, og hvor stor risikoen er for at gøre det forkert. Det er også testet, hvor let det er at spænde barnet fast i stolen og stramme selerne.

Komforten for barnet i form af polstring, hovedstøtte og udsyn er bedømt.

Uønsket kemi i betræk og polstring er undersøgt

Autostolens betræk, seler med mere kommer i kontakt med barnet hud. Små børn kan også sutte på betrækket og selerne. Autostolene kan også stå og afgasse uønsket kemi.

Derfor undersøger vi om betrækket, selerne og polstringen indeholder skadelige kemikalier. Vi tester for følgende kemikalier:

  • PAH'er
  • Ftalater
  • Flammehæmmere
  • Fenoler, nonylfenoler og bisphenol A
  • Organotinforbindelser
  • Formaldehyd
  • Tungmetaller

Samlet bedømmelse vægtes således:

  • Sikkerhed 50 %
  • Brugervenlighed 50 %
  • Skadelige kemikalier 0 %

Bedømmes en barnestol "under middel" eller "dårlig" i testen af Skadelige kemikalier, begrænses den samlede bedømmelse.

Bedømmes en barnestol "middel" eller derunder i parametrene Sikkerhed og Brugervenlighed, begrænses den samlede bedømmelse.

Testen er gennemført i samarbejde med europæiske forbrugerblade og -organiationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Spørgsmål og svar om vores autostole test

Hvilke autostole er med i testen?

I Forbrugerrådet Tænks test af autostole har vi testet mere end 130 modeller. Vi har testet autostole fra de mest kendte udbydere såsom Britax Römer, Bugaboo, Cybex og Besafe.

Hvad er blevet testet ved de enkelte autostole?

I vores test er der naturligvis først og fremmest testet for sikkerheden ved både frontal- og sidekollision. Derudover er brugervenligheden af de enkelte autostole testet i tre forskellige biltyper (Opel Adam, Ford C-Max og Golf 7). Til sidst har vi set på, om der er uønsket kemi i betræk og polstring i de enkelte autostole.

Vores test er gennemført i samarbejde med de øvrige europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Du kan læse mere om hvordan vi har testet på vores testside for autostole.

Hvilken autostol er bedst i test?

13 ud af 133 autostole, som vi har testet, udmærker sig ved at være Bedst i test autostole. Modsat har vi fundet, at sikkerheden og indholdet af uønsket kemi i 7 af autostolene fra testet er så dårlig, at vi  fraråder at du køber dem.

Du skal være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se testresultaterne af autostole testen. Du kan blive medlem for blot 54 kr. pr. måned og så får du samtidig adgang til vores yderligere +150 produkttest. Læs mere om Forbrugerrådet Tænks medlemskab.