Test af Mobil aircondition ❄️ - små luftkølere til hjemmebrug
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Mobile airconditioner

Hvilken mobil aircondition køler bedst og er billigst i drift? Se testen af 34 mobile airconditioner. Se om de er investeringen værd.

Opdateret d. 27. juni 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Mobile airconditioner

Forbrugerrådet Tænk har testet mobile airconditionanlæg, for at undersøge hvor gode de er til at køle, og om det er en god løsning på varme sommerdage.

34 mobile airconditionanlæg er undersøgt. En mobil aircondition kræver ikke en autoriseret installatør, du kan selv sætte den op og flytte den rundt fra rum til rum.

Vi tester løbende og på samme måde, så selvom en model er testet for et par år siden, er testresultatet stadig det samme og sammenligneligt med de andre testede produkter.

Disse mobile airconditionanlæg har vi testet.

De mobile airconditionanlæg er købt i elforretninger, byggemarkeder med mere, og er udvalgt, så de repræsenterer et bredt udsnit af mærker og priser.

Vi har testet:  AEG, Beko, Biltema, Delonghi, Electrolux, Olimpia Splendid, Qlima, TCL, Tectro, Tristar, Whirlpool og Wood's

Mød holdet bag vores Mobile airconditioner test

Thomas og Anders står bag vores test af de mobile airconditioner.
Testen er udført i samarbejde med de andre europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Thomas S Pedersen

Thomas S. Pedersen

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet mobile airconditioner

 • Temperaturfordelingen er bedømt ved at køle et rum fra 35 til 25 grader og måle temperaturfordelingen i rummet, straks 25 grader er opnået, og efter 3 timer.

  Temperaturen måles 7 steder i rummet, og udsvingene i temperaturen samt afvigelsen fra de ønskede 25 grader bliver kortlagt og bedømt. 

 • Køletid er bedømt ved at måle, hvor længe det tager at køle et rum fra 35 grader ned til 25 grader på maksimal køleevne. 

  Hvor jævnt temperaturen er fordelt, når airconditionanlægget indikerer, at det har nået den ønskede temperatur, bliver målt. 

 • Energiforbruget er målt ved højeste ydeevneindstilling i 3 dage, hvor anlæggene er sat til at køle i 12 timer om dagen. 

  Standbyforbrug og køleeffekt er også målt. 

 • Støj er målt i en afstand på 1 meter og i 1 meters højde i 3 forskellige indstillinger: den mindst støjende, normal drift og i den højeste ydeevne på indstillingen. 

 • Brugervenlighed er vurderet af et panel på 3 personer. 

  Daglig brug, samt hvor nemt det er at pakke apparatet væk efter brug, bliver vurderet. 

  Daglig brug er blandt andet vurderet ud fra, hvor nemt det er at tømme vandbeholderen, rense filtre, programmere airconditionanlægget og bruge fjernbetjeningen. 

  Manualen og opsætningen også vurderet. 

 • Energimærkningen er afprøvet ved at måle køleeffekten og energiforbruget. 

  I beregningen indgår ti procent tolerance, som er den tolerance, der er tilladt af EU. 

  Den samlede bedømmelse begrænses, hvis forskellen mellem den opgivne og målte energimærkning er for stor.