TEST: Vaskemaskine ➡️ 69 maskiner testet
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Vaskemaskiner

Hvilke vaskemaskiner er bedst i test? Forbrugerrådet Tænks test anbefaler de bedste vaskemaskiner netop nu, og hjælper dig med at undgå at betale for meget.

Opdateret d. 27. juni 2022

Det kan være svært at finde den helt rigtige vaskemaskine. Med vores vaskemaskine test bliver du dog klædt godt på til at finde den helt rigtige maskine, der passer til dine behov. 

En god vaskemaskine skal kunne vaske tøjet rent, skylle det rent, være hurtig og energivenlig. Men vores test viser, at der er stor forskel på maskinerne og hvor godt de vasker. Vi giver de vaskemaskiner vi tester, en overordnet score på baggrund af en lang række parametre i vores testprogram. Vi tester løbende nye vaskemaskiner på laboratorium, og alle vores testresultater er sammenlignelige.

Du kan vælge en af de maskiner, som bliver Bedst i Test vaskemaskine, eller brug vores sorteringsværktøj til at finde en maskine, som passer til dit behov ud fra fx energiklasse, pris, lydniveau, tidsforbrug eller mærke.

Under hver vaskemaskine kan du få endnu flere informationer

Vi har testet følgende mærker:

AEG, Asko, BEKO, Bauknecht, Blomberg, Bosch, Electrolux, Gorenje, Grundig, Ikea, LG, Logik, Miele, Samsung, Scandomestic, Siemens og Whirlpool

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

 • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
 • Dette produkt
  {{::result.score_percentage}} %
 • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores vaskemaskine test

Gitte og Mariane, der arbejder for Forbrugerrådet Tænk, har i mange år haft ansvaret for vores vaskemaskine test.
De har lang erfaring med at udvælge og gennemskue forskellene på de enkelte modeller, samt formidle de mange testresultater fra laboratorie testene.
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse
Mariane Andersen

Mariane Andersen

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan tester vi vaskemaskiner

 • Forbrugerrådet Tænk har testet vaskemaskiner med kapacitet på 5-10 kg. Vi har udvalgt et bomuldsprogram og et syntetisk program på 40° til test af vaskeevne, el-, vand- og tidsforbrug. Vægten er lagt på vaskeevne samt forbruget af el, vand og tid.

  Hvordan vasker maskinen?

  Vaskeevnen er testet ved at fylde den enkelte vaskemaskine op til 80 % af den angivne kapacitet, hvilket er, hvad de fleste gør i hjemmet. Simulerede pletter af olivenolie, fedt, blæk og kosmetik blev vasket sammen med t-shirts, lagner, cowboybukser og andet vasketøj.

 • Skylleevnen angiver, hvor godt maskinerne skyllede tøjet fri for sæberester. Den er testet ved at centrifugere vasketøjet umiddelbart efter vask ved 2.800 omdrejninger i minuttet. Sæbeindholdet blev målt i restvandet.

 • Centrifugeringsevnen er målt ved vejning af vasketøjet før og umiddelbart efter vask. Forskellen er lig indholdet af vand. Jo mindre vand, jo bedre centrifugerer maskinen.

 • Brugervenligheden er bedømt af 3 personer for alle tænkelige aspekter ved maskinen i forhold til, hvor nem den er at arbejde med.

  Der er set på, om lågen kan åbne helt, om sæbeskålen er nem at tage ud og om betjeningspanelet er logisk udformet.

  Brugervejledningen er desuden bedømt for, hvor fyldestgørende den er og hvor let den er at forstå.

 • Tidsforbruget for de testede programmer vægter i testen. I skemaet er det angivet for et 40° bomuldsprogram med 80 % fyldt tromle og med en fuld tromle på en 40 graders syntetisk vask.

 • Strøm- og vandforbrug er målt under testen og bedømt ud fra maskinens kapacitet for at give det mest retvisende billede ved sammenligning af maskinerne.

 • Støjen er bedømt af 5 laboratorieassistenter, der hver især vurderede, hvor meget den enkelte vaskemaskine støjer, når den henholdsvis vasker og centrifugerer.

  • Vaskeevne 45 %
  • Vand- og strømforbrug 15 %
  • Skylleevne 10 %
  • Centrifugering 10 %
  • Brugervenlighed 10 %
  • Tidsforbrug 5 %
  • Støj 5 %

  Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Spørgsmål og svar om vores vaskemaskine test

 • Forbrugerrådet Tænks vaskemaskine test er uvildig og udført på et anerkendt laboratorium. Vi har selv valgt og købt vaskemaskinerne, og producenterne har derfor ingen indflydelse på testresultaterne.

  Vi har testet maskinerne ud fra følgende parametre: vaskevne, skylleevne, centrifugering, vand- og strømforbrug, brugervenlighed, tidsforbrug og støj. Derudover kan du for hver maskine finde informationer omkring eksempelvis kapacitet, størrelse (bredde, højde, dybde), energimærkning, vaskeprogrammer osv.  

 • 5 af de 69 testede vaskemaskiner har fået den højeste samlede vurdering og er derfor Bedst i Test. Du skal logge ind for at se testvinderne.

  Nogle vaskemaskiner er ens, selvom de har forskelligt modelnummer. Vi opdatere løbende, så du kan se hvilke modeller, der er identiske, når vi får besked fra producenterne.

 • Vi har testet følgende mærker i vores vaskemaskine test: AEG, Asko, BEKO, Bauknecht, Blomberg, Bosch, Electrolux, Gorenje, Grundig, Ikea, LG, Logik, Miele, Samsung, Scandomestic, Siemens og Whirlpool

  Du kan se de enkelte modeller i testoversigten. Vi har testet 63 vaskemaskiner og dækker en stor del af de mest populære maskiner på markedet.

Læs mere om dette

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.