Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Test: Chatapps

Hvilken chatapp skal du vælge, hvis du vil ringe eller skrive uden at bruge et mobilabonnement? Få en oversigt over 12 chatapps og se deres fordele og ulemper. Testet: 20. September 2021

FĂĄ adgang til testen for blot 54 kr.

Det er dyrt at lave uvildige test, som er udført på et professionelt testlaboratorium. Derfor skal du være medlem af Forbrugerrådet Tænk for at se denne test af chatapps.

Et medlemskab koster kun 54 kr. pr. måned, og du kan opsige det fra måned til måned. Samtidig får du bl.a. også adgang til vores +150 øvrige produkttest, og vores magasin med posten 10 gange om året.

Test facts

Sådan har vi undersøgt chatapps

Vi har undersøgt 12 populære chatapps på både iOS og Android. Chatapps bruger du i stedet for at ringe op eller sende beskeder. Vi har set på følgende følgende chatapps:

Discord, Facebook, Kik, LINE, Olvid, Signal, Skype, Telegram, Threema, Viber, WeChat, WhatsApp

Apptilladelser

Apptilladelser blev tjekket ved at se på, hvad der kræves af tilladelser, og hvad der er valgfrit.

Fleksibilitet og funktionalitet

Fleksibilitet og funktionalitet er en undersøgelse af muligheder for at registrere sig, og hvor mange personlige oplysninger det kræver. Hvor svært er det at tilføje nye kontakter? Hvilke features tilbyder appsene, og hvor nemt kan man skifte til en ny telefon og lave backup?

Brugervenlighed

Brugervenlighed er en test af opsætning og brugergrænseflade, inklusive justering af privatlivsindstillingerne. Er der forstyrrende reklamer eller pop op-beskeder?

Sikkerhed og kryptering

Sikkerhed og kryptering er undersøgt ved at gennemgå, hvilke krypteringsmetoder der bliver brugt, når beskeder sendes, om de er end-to-end-krypteret, og om metadata krypteres. Hvor kan beskeder gemmes og slettes? Kan appen låses med kode eller lignende?

Privatlivssikkerhed og anonymitet

Privatlivssikkerhed og anonymitet er blevet gennemgået ved at undersøge, hvilken slags data der bliver sendt til udbyderens servere, og om de data indeholder personfølsomme informationer, der kan identificere brugere, og om dataene bliver sendt til tredjeparter.

Derfor er Snapchat, iMessage og Google ikke testet

For at kunne sammenligne chatapps er der fokuseret på apps, hvis hovedformål er tekstkommunikation. Det er Snapchat og Instagram ikke. De skal også bruges på tværs af systemer, hvor iMessage kun virker på Apple-produkter. Googles Hangouts- -app er ved at udgå og er derfor ikke testet.

Vi har ikke vægtet testresultaterne

I testen har vi ikke vægtet resultaterne. Det kan nemlig være meget individuelt hvad der er vigtigt. Ved at sortere på testresultaterne kan du sammenligne hvilke der er gode til det, du har brug for.

Vi anbefaler dog en chatapp, fordi den klarer sig bedst pĂĄ privatlivssikkerhed

Holdet bag vores chatapp test
Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse