Test: Chat-apps➡️Bedste besked-apps i test
GĂĄ til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Chatapps

Hvilken chatapp skal du vælge, hvis du vil ringe eller skrive uden at bruge et mobilabonnement? Få en oversigt over 12 chatapps og se deres fordele og ulemper.

Testet d. 20. september 2021

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og fĂĄ adgang i et helt ĂĄr for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Chatapps

Vi har undersøgt 12 populære chatapps på både iOS og Android. Chatapps bruger du i stedet for at ringe op eller sende beskeder.

Vi har set på følgende følgende chatapps: Discord, Facebook, Kik, LINE, Olvid, Signal, Skype, Telegram, Threema, Viber, WeChat, WhatsApp

Derfor er Snapchat, iMessage og Google ikke testet

For at kunne sammenligne chatapps er der fokuseret på apps, hvis hovedformål er tekstkommunikation. Det er Snapchat og Instagram ikke. De skal også bruges på tværs af systemer, hvor iMessage kun virker på Apple-produkter. Googles Hangouts- -app er ved at udgå og er derfor ikke testet.

Vi har ikke vægtet testresultaterne

I testen har vi ikke vægtet resultaterne. Det kan nemlig være meget individuelt hvad der er vigtigt. Ved at sortere på testresultaterne kan du sammenligne hvilke der er gode til det, du har brug for.

Vi anbefaler dog en chatapp, fordi den klarer sig bedst pĂĄ privatlivssikkerhed

Mød holdet bag vores chatapp test

Thorben stĂĄr bag vores test af besked apps ogsĂĄ kaldet chatapps.

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse

SĂĄdan har vi testet chat-apps

  • Apptilladelser blev tjekket ved at se pĂĄ, hvad der kræves af tilladelser, og hvad der er valgfrit.

  • Fleksibilitet og funktionalitet er en undersøgelse af muligheder for at registrere sig, og hvor mange personlige oplysninger det kræver. Hvor svært er det at tilføje nye kontakter? Hvilke features tilbyder appsene, og hvor nemt kan man skifte til en ny telefon og lave backup?

  • Brugervenlighed er en test af opsætning og brugergrænseflade, inklusive justering af privatlivsindstillingerne. Er der forstyrrende reklamer eller pop op-beskeder?

  • Sikkerhed og kryptering er undersøgt ved at gennemgĂĄ, hvilke krypteringsmetoder der bliver brugt, nĂĄr beskeder sendes, om de er end-to-end-krypteret, og om metadata krypteres. Hvor kan beskeder gemmes og slettes? Kan appen lĂĄses med kode eller lignende?

  • Privatlivssikkerhed og anonymitet er blevet gennemgĂĄet ved at undersøge, hvilken slags data der bliver sendt til udbyderens servere, og om de data indeholder personfølsomme informationer, der kan identificere brugere, og om dataene bliver sendt til tredjeparter.