Test af Genopladelige batterier AA og AAA
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Genopladelige batterier

Hvilke genopladelige batterier er Bedst i test? Vi har testet 32 genopladelige AA-batterier og AAA-batterier. Se hvilke der klarer sig bedst, og hvilke der er spild af penge.

Testet d. 5. oktober 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Genopladelige batterier

Vi har testet 18 genopladelige AA-batterier og 14 AAA-batterier.

Batterier er afladet og opladet 5 gange inden starten af testen for at sikre, at alle batterier nåede deres fulde opladekapacitet inden testens start.

I testen ser vi på hvor mange timer batterierne samlet set kan virke, før de mister så meget kapacitet, at man kan mærke det. Vi ser også på hvor meget de aflader, når de ligger i skuffen og venter på at blive brugt

Disse mærker har vi testet

Ansmann, Duracell, Energizer, GP, Ikea, Panasonic, Philips og Varta

Mød testmedarbejderen bag vores genopladelige batterier test

Thorben står bag vores test af genopladelige batterier. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet genopladelige batterier

 • Vi har testet hvor meget kapacitet batterierne mister efter 200 op- og afladningscykler.

  Deres kapacitet bliver regelmæssigt testet efter et antal op- og afladningscykler, for at kortlægge batteriernes maksimale kapacitetsfald efter mange op- og afladecykler.   

 • Både opladetiderne og afladetiderne bliver målt for alle op og -afladecykler, derudover bliver det også målt hvor lang tid der går før batteriernes spænding falder under forskellige grænser.

  Hvor længe et batteriholder på en enkelt opladning er målt. Holdbarheden (afladningen) bliver målt henholdsvis med høj, middel og lav belastning.   

 • Selvafladningen bliver testet ved at lade otte fuldt opladte batterier af hver model ligge i et kammer, der har kontrollerede forhold for temperatur og luftfugtighed i 25 dage. 

  Herefter bliver kapaciteten af fire af de otte batterier målt. Efter endnu 25 dage (dvs. 50 dage i alt) bliver de sidste fire batteriers kapacitet målt. 

  De målte kapaciteter bliver sammenholdt med batteriernes maksimale startkapacitet for at bestemme hvor meget af deres kapacitet de har mistet i løbet af 25 og 50 dage og dermed bestemme hvor gode de er til at holde på deres kapacitet.  

 • Den maksimale kapacitet af de nye genopladelige batterier bliver bestemt ved at køre dem igennem 3 op- og afladecyklusser og derefter sammenligne med specifikationerne på pakken. 

 • Testresultaterne  er vægtet således 

  • Tab i maks. kapacitet efter mange opladninger: 35%
  • Batterilevetid på en enkelt opladning: 30%
  • Selvafladning: 30%
  • Nye batteriers maksimale kapacitet: 5%

  Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.