Test af Ovn- Se de bedste indbygningsovne i test Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem
TEST

Ovne

En god ovn gør din madlavning lettere og resultatet bedre. Men skal din nye ovn være med eller uden pyrolyse – Og skal ovnen være med damp? Få hjælp her.

Opdateret d. 24. juni 2021

Vi har testet 50 indbygningsovne, både pyrolyseovne, katalyseovne, dampovne, ovne med dampsupplement og ovne uden ekstrafunktioner er testet. 

I testen ser vi på, indbygningsovnenes evne til at tilberede maden ensartet , hvor hurtigt de når den ønskede temperatur, hvor godt de holder den, samt støj, brugervenlighed og sikkerhed.

Vi forsøger at teste så mange ovne som muligt og så bredt.

Vi har testet indbygningsovne fra følgende mærker:

AEG, Asko, Bauknecht, Bosch, Electrolux, Gorenje, Gram, Ikea, Indesit, Miele, Neff, Samsung, Siemens, Voss og Whirlpool

Henter testede produkter
It was not possible to retrieve the test
{{compareProducts.length}}/9
{{ product.brand }} {{ product.model }}
{{ product.brand }}
{{ product.model }}
Sammenlign
Filter Nulstil filtre Luk
{{ results.length }} {{ hasActiveFilters() ? "filtrerede produkter" : "testede produkter" }}
{{::result.brand}}

{{::result.model}}

{{::result.score_percentage}} %
Pris: {{::result.price | dkk}} Testet: {{:: result.test_date | asDate | date: 'MMM yyyy' }}
Vis produkt

Testresultater

  • Laveste score {{::minScore.percentage}} %
  • Dette produkt
    {{::result.score_percentage}} %
  • Højeste score {{::maxScore.percentage}} %
No results with the selected filters

Mød holdet bag vores ovn test

Gitte og Mariane er holdet bag vores test af ovne. Testen laver vi i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer og Mariane sørger for at vi får indkøbt og testet danske produkter.
Gitte har kontakten til testlaboratoriet og sørger for at alt går rigtigt til og at knuse tallene fra testen og opdage hvis vi pludselig opdager at ovnene ikke virker som producenten lover.

Sådan har vi testet ovne

  • Forvarmning - ovnen skal varme hurtigt op

    Forvarmning er en bedømmelse af, hvor hurtigt ovnen varmer op til den indstillede temperatur.

    Præcision – ovnen skal vise den rigtige temperatur

    Præcision er en bedømmelse af, hvor meget temperaturen i ovnen afviger fra den indstillede. Præcisionen er testet ved 80, 150 og 200 grader samt ved den maksimale temperatur.

    Stabilitet – ovnen skal holde sin temperatur

    Temperaturstabilitet er en bedømmelse af, hvor stabil temperaturen i ovnen er.

    Der er testet ved 80, 150 og 200 grader samt ved den maksimale temperatur.

    Madlavning - ovnen skal tilberede maden godt nok

    Madlavning er en bedømmelse af, hvor godt ovnen tilbereder maden. 

    På laboratoriet tilbereder vi forskellige typer mad, og tester de forskellige tilberedningsfunktioner.

    • Vi steger en hel kylling, bager sukkerbrødskage i et og to niveauer samt bager små kager med flere plader i ovnen. Vi bager også marengs med både almindelig over- og undervarme og med varmluftsfunktionen.
    • Grillelementerne bliver testet. Vi undersøger hvor stort et areal grillelementet griller, og om det griller ensartet.
    • Dampfunktionen bliver testet. I de ovne, der har dampfunktion, damper vi f.eks. fisk og grøntsager og vi tilbereder creme caramel og bager brød ved hjælp af damp og en anden opvarmningsform.
  • Vi tester hvor meget energi ovnen bruger under forskellige funktioner.

    Energiforbrug er målt under opvarmning af ovnen, på standby og under rengøringsfunktionen i de tilfælde, ovnen har en sådan.

    Energiforbruget er også målt under madlavningstestene.

  • Brugervenlighed er en bedømmelse af, hvordan ovnen fungerer i daglig brug. Vi har blandt andet vurderet indstillingen af programmer og temperaturer samt håndteringen af ovn og plader.

    Desuden har vi bedømt, hvor let den er at gøre ren. Rengøringen er bedømt under manuel rengøring og ved hjælp af rengøringsfunktionen i de tilfælde, hvor det er relevant.

  • Støj er bedømt subjektivt under henholdsvis opvarmningsfasen og nedkølingsfasen. 

  • Sikkerhed er en bedømmelse af den elektriske og mekaniske sikkerhed, hvor blandt andet risikoen for at få elektrisk stød er bedømt, ligesom vi har bedømt holdbarhed og stabilitet af rist og ribber.

    Derudover har vi undersøgt, hvor varm ovnen bliver på ydersiden under brug. Vi har især været opmærksomme på de områder, der er risiko for, at man kommer i berøring med.

Læs mere om dette

Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.