Test af Printere- se de bedste i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Test: Printer

Hvilken printer er Bedst i Test? Vi har testet 170 printere. Farveprintere, tankprintere, laserprintere, sort/hvid printere er testet. Se trådløseprintere og netværksprintere.

Opdateret d. 30. november 2023

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Printere

Har du brug for en ny printer til hjemmekontoret så se vores uvildige test af printere. Vi tester inkjet-, laser-, tank-. multifunktions, standard- og sort/hvid-printere. Printerne er testet for hvor gode de er til at printe, deres eventuelle skanner og kopifunktioner samt omkostninger til blæk og tonerforbrug.

Testen bliver løbende opdateret med nye modeller og vi benytter samme testprogram, så testresultaterne er sammenlignelige.

Følgende mærker er testet:

Brother, Canon, Epson, HP, Lexmark og Xerox

Holdet bag vores printer test

Thorben og Anders er holdet bag vores test af printere. Testen laver vi i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer. Vi tester løbende nye printere og vi tester på samme måde hver gang, så alle testresultater er sammenlignelige. Anders undersøger markedet for nye printere, som skal med i testen og opdater priserne for blæk og toner. Thorben gennemgår alle testresultaterne og bedømmer printerne.

Thorben Bayer

Thorben Bayer

Projektleder
Test og analyse
Anders Tranekjær

Anders Flensburg Trankjær

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet printere

 • Printerkvaliteten er testet ved at printe tekst og grafik på almindeligt papir og digitale fotos på fotopapir. Det er vurderet, om bogstaverne i tekstprint står skarpt, og om billederne har god detaljerigdom og farveægthed.

  Arbejdshastigheden er også med i den samlede vurdering for printfunktionen.

  Detaljerne ved printfunktionen kan ses udfoldet under portrætterne for de enkelte modeller. Bemærk, at sort/hvid-printere ikke bliver bedømt på udskrift af foto.

 • Blæk- og tonerforbruget er målt ved at lade printeren udskrive henholdsvis billeder, tekst og grafik, indtil den løber tør.

  Desuden testes et brugsscenarie på 4 uger, hvor printeren bliver tændt og slukket imellem udskrifterne, og der går flere dage imellem udskrift.

  Blækpatronerne er vejet før og efter testen, og omkostningerne er derefter regnet ud på baggrund af priser på originale blækpatroner. Samme fremgangsmåde er brugt til at teste laserprinterne.

  Blæk- og tonerforbruget er medtaget i den samlede vurdering, da det har stor betydning for, hvor dyr eller billig printeren er i drift.

 • Scannerfunktion er vurderet ud fra, hvor godt og hurtigt printeren scanner dokumenter, magasiner og fotos.

  Kopimaskinen er vurderet på både kvalitet og hastighed. En samlet vurdering af henholdsvis scanner- og kopifunktionen er gengivet i testskemaet.

 • Brugervenligheden er også bedømt. Vi har lagt vægt på, hvor nemt det er at komme i gang med brugen af maskinen ved installation, og hvor god kvaliteten af manualerne er.

  Om funktionerne er logiske og tilgængelige er vurderet ved at opstille forskellige brugsscenarier.

  Støjniveauet er også med til at påvirke vurderingen af brugervenligheden.

 • Alsidighed og funktioner er bedømt på, hvilke muligheder printeren har til at printe på begge sider, og om den kan printe på andet end papir.

  Derudover er det bedømt, hvilke medier printeren kan printe fra såsom USB-nøgler og SD-kort, men også hvilke muligheder der er for at sende dokumenter til printeren via netværk fra computer eller mobiltelefoner og tablets. 

 • Strømforbruget er målt lige efter brug (idle), i standby og når printeren er slukket. Der er foretaget en samlet vurdering af strømforbruget ud fra disse målinger.

  Et højt strømforbrug, når printeren er helt slukket, trækker meget ned i denne vurdering.

  • Printerkvalitet og hastighed 45 %
  • Forbrug af blæk og toner 20 %
  • Skanne og kopiere 15 %
  • Brugervenlighed 12 %
  • Alsidighed og funktioner (inkl. netværk) 
  • Strømforbrug 0 %

  Testen er udført i samarbejde med International Consumers Research and Testing, ICRT.