Test af kogeplade med emhætte - uvildig test af 30 kogeplader
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Kogeplade med emhætte

Kogeplade med emhætte er en særlig type induktions-kogeplade, hvor emhætten er indbygget i midten. Se i vores test, hvor godt det fungerer.

Opdateret d. 1. februar 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Kogeplader med emhætte

Kogeplader med indbygget emhætte er et rigtigt 2 i 1 produkt. Derfor er de testet som om der er tale om to selvstændige produkter: kogeplader og emhætter.

De fleste af de testede induktionskogeplader med indbygget emhætte, er cirka 80 cm brede, men der er også enkelte på 60 eller 70 cm. Det er et produkt du til dels køber i butikker, der forhandler hårde hvidevarer, men nogle produkter forhandles primært af køkkenfirmaer. 

Vi har testet kogeplader af mærkerne:

AEG, Bora, Bosch, Eico, Elica, Ikea, Miele, Neff, Siemens, Silverline, Smeg, Thermex og Witt

Testet med aftræksfunktion

Emhætterne testet med aftræksfunktion, men ikke på recirkulation, som flere af dem ellers også kan indstilles til. Hovedparten af de solgte emhætter i Danmark anvendes på denne måde. Det skyldes blandt andet bestemmelser i Bygningsreglementet, der angiver, at emhætten betragtes som en del af husets ventilation.

Mød holdet bag vores kogeplader med emhætte test

Gitte og Mariane står for vores test af induktionskogeplader med indbygget emhætte. Testen er lavet i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i Europa.

Gitte Sørensen

Gitte Sørensen

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet kogeplader med emhætte

 • Kogepladens funktion er en test af kogepladens energieffektivitet og evnen til at holde en lav temperatur over længere tid.

  • Varmefordelingen blev testet ved at bage pandekager, og for de kogeplader, der har fleksibel kogezone, blev varmefordelingen på hele kogezonen også testet ved hjælp af en stor plade med et tyndt lag mel.
  • Stresstesten handler om, hvad kogepladen kan klare ved intensiv brug. Her blev der friturestegt pommes frites i en gryde på den største kogezone samtidig med, at der stod gryder med kogende vand på de øvrige zoner. 
 • Emhættens effektivitet er en bedømmelse af emhætternes evne til at opsamle fedt i filtrene og til at suge dampen ud af rummet.

  • Fedtfiltreringen er målt ved at dryppe olie og vand på en varm pande med emhætten på maksimal hastighed. Efter 30 minutter er det målt, hvor meget fedt der sidder i filtrene, andre steder i emhætten og ved siden af emhætten.
  • Udsugningen af damp er målt ved at sætte fire gryder med kogende vand på kogepladen, mens emhætten kører på maksimal hastighed. Derefter bedømmes det visuelt, hvor god emhætten er til at opfange dampen. Desuden er det målt, hvor hurtigt rummets luftfugtighed falder.
 • Brugervenligheden er en bedømmelse af installationen af kogeplade med emhætte, og hvor enkelt og intuitivt det er at indstille og betjene kogepladen og emhætten. Det er også bedømt, hvor let det er at anvende alle kogezonerne på en gang samt at rengøre kogeplade og emhætte.

 • Energiforbruget er målt under de forskellige funktionstests og når kogepladen er i standby-tilstand.

 • Støjen er bedømt subjektivt, når kogepladen er tændt, og når emhætten kører.

 • Sikkerhed er en bedømmelse af temperaturer målt på glaspladen mellem gryderne og på betjeningspanelet samt temperaturen på kogezonerne, når indikatoren for restvarme slår fra.

  Kogepladens reaktion ved opvarmning af en tom gryde og kogende vand på pladen er bedømt.

  • Funktion, kogeplade: 20 %
  • Funktion, emhætte: 20 %
  • Brugervenlighed: 25 %
  • Energiforbrug: 15 %
  • Støj: 10 %
  • Sikkerhed: 10 %

  Testen er gennemført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Spørgsmål og svar om kogeplader med emhætte

 • En kogeplade med emhætte fungerer ved, at der i midten af induktionskogepladen sidder en rist, som suger fedt og damp, ned og væk.

  Kogeplader med emhætte kan enten fås med udsugning eller recirkulation, hvor luften renses i kulfiltre. 

  Emhætterne er testet med aftræksfunktion, men ikke på recirkulation, som flere af dem ellers også kan indstilles til. Det skyldes blandt andet bestemmelser i Bygningsreglementet, der angiver, at emhætten betragtes som en del af husets ventilation.

 • Kogeplader med emhætte er et 2 i 1 produkt. Så når du vælger er det vigtigt at du finder en kogeplade, som både er en rigtig god induktionskogeplade OG en god emhætte med god sugeevne. Vi har testet 33 kogeplader og kåret dem, som er bedst til begge dele.

  Du skal være logget ind for at se testresultaterne.

 • Nogle af disse kogeplader sælges kun hos køkkenforhandlere, mens andre fås hos traditionelle hvidevareforhandlere.

  De 33 kogeplader med emhætte Forbrugerrådet Tænk har testet koster mellem cirka 7.000 – 30.000 kroner